Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6300 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי.

ביצעו לי היום כיוון שסתומים לאחר שכבר נעשה לפני מספר חודשים, אך לא הייתי מרוצה מהעבודה.

לאחר שכוונו חלקם קראו לי ואמרו לי שהקמשאפט שבור והראו לי את זה.

בעצם הסבירו לי שמשם מקור הרעש וכרגע בעצם אני נוסע עם 3 צילינדרים ולא 4.

אז יש לי מספר שאלות:

1- האם כתוצאה מכך שהאוטו נוסע עם 3 צילינדרים "זמינים" צריכת הדלק עולה, ואם כן, באיזו מידה?

2-אם אמשיך לנסוע כך, יוכל להגרם עוד נזק?

3-האם עלות השיפוץ/החלפה יקרה?

תודה ושבת שלום,

אביתר.

• ספונסר פורום
פורסם

במידה ותמשיך לנסוע ככה יגרם נזק למנוע במהרה,הצילינדר ישטף בדלק שלא נשרף,שיגרום לשחיקה של הרינגים והצילינדר עצמו,ויגרום למהילה של השמן בבנזין,מה שמהר מאוד ייגרום איבודי לחץ שמןן ונזק בלתי הפיך למנוע.

מה שאני לא מבין,איך נשבר הקאמשפט?

פורסם

אין לי מושג.

השסתומים כוונו לפני כחצי שנה, והמוסך לא אמר דבר על זה.

האם זה יכול היה להשבר כתוצאה מעבודה לא טובה שלהם?

הם אמרו לי שזה קרה כנראה ממצב של חוסר שמן, למרות שתמיד בדקתי אם חסר והוספתי.

מה יכולות להיות הסיבות לכך?

פורסם

כ"כ הרבה צרות...תשים את הרכב פעם אחת בחייך במוסך נורמלי, תתקן ותיסע כמה שנים טובות עם רכב תקין.

אם אתה לא מעוניין לתקן, תמכור את הרכב הלאה ותקנה במקומו פונטו 1300 שטופלה כמו שצריך.

פורסם

הרכב מטופל כעת במוסך המורשה, לידיעתך.

נראה לך הגיוני למכור את הרכב אחרי כל מה שהושקע בו?

ובכל זאת ,הסבר למה ששאלתי?

פורסם

למה לא ביקשת לברר על עלויות, כשכבר היית שם?

בכל מקרה, אני יודע שמנוע כמו שלך היה גם בפיאט טמפרה דגם ליברטי.

הסברים טכניים רבים אין לי בשבילך, אבל אם תצטרך חלקי מנוע אולי זה יעזור לך.

בכל מקרה אתה מוזמן לנסות את מזלך בEBAY.CO.UK, אולי תמצא שם חלקי מנוע בזול וזה יוריד את עלויות השיפוץ.

פורסם
הם אמרו לי שזה קרה כנראה ממצב של חוסר שמן, למרות שתמיד בדקתי אם חסר והוספתי.

מה יכולות להיות הסיבות לכך?

בחלק מהרכבים, יתכן מאוד וגם בשלך, השימון לגל הזיזים מבוצע ע"י "מרססים". בעצם מדובר על חרירים קטנים דרכם השמן משפריץ על גל הזיזים. במנועים בהם לא הוחלף השמן בזמן או נעשה שימוש בשמן לא מתאים או פילטר שמן לא מתאים, קורה והמשקעים שמצטברים סותמים את החרירים האלה (או את חלקם) ואז חלק מגל הזיזים אינו מקבל שימון.

כדאי מאוד לבדוק מה גרם לחוסר השימון, אחרת הנזק הזה יחזור אחרי זמן מה גם עם גל הזיזים ה"חדש".

אינני יודע באיזה מורשה אתה מטפל, אך הרשה לי להמליץ על מוסך שמשון ביהוד (גם מורשה).

Morel Dotech + MT22 - JBL 75.4 - Hertz ES250

פורסם

השמן שהיה באוטו הוא בצמיגות של 15/40 והבנתי על פי המוסך המורשה, כי הוא לא מתאים וצריך לשים 10/40.

לגבי פילטר השמן, אין לי מושג מה שמו שם.

מעכשיו אקפיד כמובן שהכל יהיה מקורי.

• תוכן חדש...