Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

i30 או פוקוס ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6330 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני ממש מתלבט....

האמת שהדבר היחיד שמפריע לי כרגע בפוקוס הוא לא פחות מ.... זה שאין לו MP3. להתחיל להתקין מערכת במקומות שונים ומשונים, או להשתמש במשדר FM שמאוד "עוזר" לאיכות - לא ממש נראה לי.

מצד שני - נראה לי מטופש לבחור ברכב רק בגלל הפרמטר הזה...

זה שהפוקוס קצת יותר כבדה, או שהמנוע של ה-i30 קצת יותר רועש - לא ממש משנה לי.

מה דעתכם?

מה הייתם בוחרים בהנתן שתי האופציות האלו בלבד?

פורסם

אני הייתי בוחר בפוקוס 5 דלתות או גרסת הסטיישן השימושית שמוצעת באותו מחיר.

נראת יותר טוב בפנים ומרגישה יותר מכובדת מהיונדאי.

פורסם

אני הייתי מכניס גם את הקיה סיד למישוואה! הסיד מיוצרת באירופה ומצליחה שם יפה היא מגיעה אם אחריות של 7 שנים,הדגם המאובזר ביותר עולה 115K והוא מצוייד יותר מהפוקוס הן באביזרי בטיחות והן באביזרי נוחות,מה גם שהסיד מצויידת במנוע שמפיק 126 כ"ס לעומת 100 בפוקוס,שיהיה בהצלחה בכל רכב שתיבחר.

פורסם
אני הייתי מכניס גם את הקיה סיד למישוואה! הסיד מיוצרת באירופה ומצליחה שם יפה היא מגיעה אם אחריות של 7 שנים,הדגם המאובזר ביותר עולה 115K והוא מצוייד יותר מהפוקוס הן באביזרי בטיחות והן באביזרי נוחות,מה גם שהסיד מצויידת במנוע שמפיק 126 כ"ס לעומת 100 בפוקוס,שיהיה בהצלחה בכל רכב שתיבחר.

האופציה הזאת אינה קיימת בחברה שלי...

לכן הדילמה שלי היא רק בין הפוקוס ל-i30... תודה (:

אז השאלה היא מה בכל זאת היית בוחר?

פורסם

למה שלא תיקח את שני הרכבים לנסיעת מיבחן? אני מניח שהפוקוס מעט נוחה יותר וגם איכותית יותר והיונדאי מאובזרת יותר וגם יותר זולה לאחזקה מה שאני מבין לא שיקול בישבילך (חברה) לדעתי הכי טוב שתעשה נסיעת מיבחן .

פורסם

בס"ד

גבר, למה מדברת לא יפה על פוקוסית?

מי אמר אין MP3?

הולך, קונה mp3, שישים שקלים חדשים, מוסיף עוד חמישה שקלים חדשים וקונה כבל AUX, ומחבר בתא כפפות פוקוסית כבל AUX, ויש Mp3.

שומע מצויין.

לגבי שאר דילמה:

מבחוץ - פוקוסית הרבה פוזה.

i30: יחסית קטנה, ומעאפנה.

מבפנים - פוקוסית חמודה,

i30: תאורה כחולה יפה.

לגבי רעש מנוע: פוקוסית עושה הרבה רעש.

לא נוהגת ב - i30, אבל נוסע עם חבר בטרמפ - i30 מאוד שקט.

נוהג בפוקוסית: קצת רועשת.

כבד כבד פוקוסית, אבל יושבת טוב על כביש.

לא מרגישה סיבובים.

מרחב פנים בפוקוסית - תאים וכאלה - לא הרבה.

אם מחפש פוזה - הולך פוקוסית.

אם מחפש פרקטיקה: הולך i30.

נא ליישר קו עם כללי החתימה באתר.

פורסם

אם MP3 זה הדבר היחיד שמפריע לך אז ללא ספק שפוקוס.

כמו שהגיבו כבר מעליי יש כניסת AUX בתא כפפות וניתן לחבר MP3 חיצוני.

לי יש פוקוס 2 ליטר עם מכשיר של סוני מקורי שמגיע עם הרכב ויש בו MP3 ואני עדיין משתמש בIPOD כי למי יש כח לצרוב דיסקים כל שני וחמישי.

לגבי פרקטיות הפוקוס לדעתי הרבה יותר פרקטית ומרווחת יותר מאחור, אם מדובר בדגם סדאן אז מדובר בתא מטען לא קטן בכלל

שוב כמו שנאמר מעליי ישנו דגם סטיישן באותה עלות אם יש צורך בתא מטען ענקי, לטעמי ה-5 דלתות הרבה יותר יפה.

לגבי רעש בפוקוס הבעיה נפתרה בדגם לאחר מתיחת הפנים כך שה-I30 בהחלט תרגיש זולה יותר גם מבחינת נהיגה וגם מבחינת תחושה בתא הנוסעים, צעצוע קוראני נחמד ואם כל הכבוד לדעתי לא מגיע לרמה של הפוקוס למרות המנוע הזריז טיפה יותר שלה

פורסם

ביצועים-I30, תא מטען וקצת יותר מרווח-פוקוס.

לפי דעתי הI30 יותר מודרנית ונראית עדינה יותר מהפוקוס. אם אתה הנהג היחיד שרוב היום על האוטו, ולא מטייל הרבה אז לך על הI30.

פורסם

היתרון היחידי של היונדאי זה שהיא יותר זריזה אבל גם מאד רועשת{גם הפוקוס לא ממש שקטה} לגבי כל השאר הפוקוס רכב ברמה גבוהה יותר.

פורסם

לא ברור לי למה כולם פה אומרים שתא הנוסעים של היונדאי פחות איכותי, כי היא קוריאנית? היונדאי לא נופלת מהפוקוס מבחינת איכות הפנים ואני אישית מעדיף את העיצוב הפנימי של ה i30 על זה של הפוקוס.

תעשה נסיעת מבחן, לכל אחת יתרונות וחסרונות.

emotion of motion

פורסם
ביצועים-I30, תא מטען וקצת יותר מרווח-פוקוס.

לפי דעתי הI30 יותר מודרנית ונראית עדינה יותר מהפוקוס. אם אתה הנהג היחיד שרוב היום על האוטו, ולא מטייל הרבה אז לך על הI30.

הI30 לא יותר מודרנית אלא יותר מצועצעת, מה גם שאיכות ההרכבה והחומרים בכלל לא אותו הדבר, ולא לטובת הI30

מרגישים את זה ברכב ובמיוחד אם תנהג ברכב הדגמה של I30 תשמע קרקושים וזמזומים שונים בגלל פלסטיקה זולה בחלק מהמקומות.

הייתי עם אבא שלי בנסיעת מבחן על I30, הרכב היה מהדגם הבסיסי והוא לא הצליח למצוא תנוחת ישיבה נוחה במשך כל הזמן שהיינו ברכב.

זה אולי לא אומר שום דבר אבל פרט חשוב במידה ואתה "מתחתן" עם הרכב ל 3 שנים הקרובות

בנסיעה עם הפוקוס לאילת ולצפון הרחוק,הרחוק מאוד נוח לנסיעות ארוכות ובכלל לא התעייפתי מהנסיעה לאילת לאומת רכבים אחרים שיצא לי לנהוג בהם את המרחקים האלה

פורסם
אם MP3 זה הדבר היחיד שמפריע לך אז ללא ספק שפוקוס.

כמו שהגיבו כבר מעליי יש כניסת AUX בתא כפפות וניתן לחבר MP3 חיצוני.

לי יש פוקוס 2 ליטר עם מכשיר של סוני מקורי שמגיע עם הרכב ויש בו MP3 ואני עדיין משתמש בIPOD כי למי יש כח לצרוב דיסקים כל שני וחמישי.

לגבי פרקטיות הפוקוס לדעתי הרבה יותר פרקטית ומרווחת יותר מאחור, אם מדובר בדגם סדאן אז מדובר בתא מטען לא קטן בכלל

שוב כמו שנאמר מעליי ישנו דגם סטיישן באותה עלות אם יש צורך בתא מטען ענקי, לטעמי ה-5 דלתות הרבה יותר יפה.

לגבי רעש בפוקוס הבעיה נפתרה בדגם לאחר מתיחת הפנים כך שה-I30 בהחלט תרגיש זולה יותר גם מבחינת נהיגה וגם מבחינת תחושה בתא הנוסעים, צעצוע קוראני נחמד ואם כל הכבוד לדעתי לא מגיע לרמה של הפוקוס למרות המנוע הזריז טיפה יותר שלה

ראשית, תודה רבה עם כל התגובות!

אני מבין שהרוב בעד פוקוס, והאמת שגם אני די נוטה לשם.

אני רק רוצה לברר לגבי מה ששני חברים כתבו לגבי כניסת ה-aux בתא הכפפות - האם אתם בטוחים ב-100% שהכניסה הזאת אכן קיימת בפוקוס גרסת ליסינג? הגרסה הפשוטה?

כי חיפשתי גם כאן בפורום "אודיו לרכב" ומסתבר שהרבה אנשים ניסו למצוא את הכניסה הזאת ולא מצאו כלום.

בפורום אחר של חשמלאות רכב מישהו טען שכניסה כזאת בכלל לא קיימת. זה היה על דגם 2006.

קיצר, מישהו ראה בעיניים שלו את הכניסה הזאת והצליח להשתמש בה בפוקוס ליסינג 2008?

פורסם

נוסעת פוקוסית ליסינג אלפיים ותשעה, ואומר וודאי וודאי, יש כניסת AUX (מה נקרא גם Line in).

יושבת ארוחת שבת, ידידה טובה מספרת כניסה, לא מאמין.

יושב גם חבר מה יש לו מעאפן i30 ומסתבלבט - אומר אין פוקוסית AUX.

בודק טוב טוב יום ראשון - יש ועוד איזה יש כניסה AUX.

פותחת תא כפפות, מה יש עיגול בחלק עליון , מה בתוכו כניסה , וואחד כניסה Line in (מה נקרא גם AUX).

גם בפאנל רדיו יש כפתור AUX.

חוזר שוב, נוסע פוקוסית ליסינג.

לא דואגת, יש מיוזיקה.

נא ליישר קו עם כללי החתימה באתר.

פורסם
נוסעת פוקוסית ליסינג אלפיים ותשעה, ואומר וודאי וודאי, יש כניסת AUX (מה נקרא גם Line in).

יושבת ארוחת שבת, ידידה טובה מספרת כניסה, לא מאמין.

יושב גם חבר מה יש לו מעאפן i30 ומסתבלבט - אומר אין פוקוסית AUX.

בודק טוב טוב יום ראשון - יש ועוד איזה יש כניסה AUX.

פותחת תא כפפות, מה יש עיגול בחלק עליון , מה בתוכו כניסה , וואחד כניסה Line in (מה נקרא גם AUX).

גם בפאנל רדיו יש כפתור AUX.

חוזר שוב, נוסע פוקוסית ליסינג.

לא דואגת, יש מיוזיקה.

גם לי יש עכשיו פוקוסית. קצת ישנה, 2001, אבל חברותית ביותר.

אז עכשיו שאני בטוח שיש aux, נראה לי הבעיה נפתרה.

תודה רבה (:

• תוכן חדש...