Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6364 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב ,

הייתי עם חברי אצל בן דוד שלו והוא התחיל עם תחביב של משדרים סקאנרים וכו'.

רציתי לדעת , מה זה בכלל המשדרים והקולטים האלה ? למה הם טובים ? לשם מה ? :roll:

וסדרך בחזרה סתם עלה לנו הקטע הזה מעקיצה ב-60 שניות, שהוא פתח את השער של החנייה שם שניסה לגנוב איזה ג'יפ עם מכשיר כזה שקולט את התדר , אם אפשרי לבצע את זה עם סורק תדרים ?

חשבנו על זה כפתרון נחמד לכל מיני אנשים שגרים מחוץ לתל אביב שבאים לתל אביב ופשוט נכנסים לחנייה של אחד הבניינים הסמוכים :-o

אשמח לשמוע פרטים , והאם ההצעה שלי באמת עובדת ואפשרית ?

פורסם

התחביב נקרא חובבות רדיו.

במידה ולחברך יש סורק אזי זו עבירה על החוק להחזיק סורק תדרים ולהאזין לשידורי אלחוט.

בכדי לשדר/להאזין לתדרי חובבים יש צורך לעבור בחינות ולקבל רישיון ממשרד התקשורת.

במידה וחברך מתעניין בתחביב אזי תפנה אותו לאתר של אגודת חובבי הרדיו בישראל לשם קבלת פרטים נוספים.

http://www.iarc.org/index.php

לשאלותייך בקשר לתחביב למה זה טוב ?

לחובבי הרדיו מוקצים מספר תחומי תדרים לשם קליטה ושידור ויצירת קשר בין החובבים בארץ ובחו"ל בתחומי התדרים הבאים (חלקי).

14 מגה-הרץ

144 מגה-הרץ

430 מגה-הרץ

1.2 גי'גה -הרץ

בעזרת ציוד תקשורת מתאים אני לדוגמא יכול לדבר עם חובב רדיו הנמצא אי שם ביפן או בדרום אמריקה או הנמצא על סיפון היאכטה שלו.

אכן סורק תדרים או כול מקלט פשוט שיש לכול חובב רדיו מורשה ניתן לקלוט את כול סוגי המשדרים לפתיחת שערים/רכבים/מיקרופונים אלחוטים/תדי מד"א/מכבי אש/משטרה וכמובן פלאפונים אנאלוגים ועוד...הבעיה שלא מספיק לקלוט את תדר השידור אלה לפענח את המידע המקודד.

איזה כייף לי :)

• תוכן חדש...