Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מגבר פיוניר - 3 ערוצים, איך ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8190 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הם פשוט לקחו את כל האופציות חיבור של המגבר וזה שלוש - שני ערוצים ב4 אוהם שניים ב2 אוהם

וערוץ אחד באחד אוהם.

תום

כל חור שחור בלילה.... גם אגזוז.

פורסם

יעני הם באו לבלבל...

אני לא יכול לחבר אליו זוג רמקולים וסאב...

טוב.

anyway

ה JBL P4020 יש לו יציאות PRE OUT לחיבור אליו מגבר נוסף.

זו אופציה שנשמעת לי ממש ממש נוחה וטובה... בייחוד בהתחשב בעובדה שהוא מגבר 2 ערוצים.זה נכון ? זה טוב ?

יש בו גם אופציה לחיבור לרדיו דיסק במקום מה RCA הוא יכול להתחבר ליציאות המוגברות הרגילות של הרמקולים, השיטה הזאת טובה ? אם יש לי יציאה למגבר ברדיו דיסק אבל מטעמי נוחות ועצלנות אני מעדיף להשתמש הכבלים שכבר סלולים לי לאחוריים על מנת לחבר אותם למגבר ואז להוציא ממנו כבלים מוגברים לרמקולים ?

זה פוגע באיכות או שזה לא משנה ?

פורסם
יעני הם באו לבלבל...

אני לא יכול לחבר אליו זוג רמקולים וסאב...

טוב.

anyway

ה JBL P4020 יש לו יציאות PRE OUT לחיבור אליו מגבר נוסף.

זו אופציה שנשמעת לי ממש ממש נוחה וטובה... בייחוד בהתחשב בעובדה שהוא מגבר 2 ערוצים.זה נכון ? זה טוב ?

יש בו גם אופציה לחיבור לרדיו דיסק במקום מה RCA הוא יכול להתחבר ליציאות המוגברות הרגילות של הרמקולים, השיטה הזאת טובה ? אם יש לי יציאה למגבר ברדיו דיסק אבל מטעמי נוחות ועצלנות אני מעדיף להשתמש הכבלים שכבר סלולים לי לאחוריים על מנת לחבר אותם למגבר ואז להוציא ממנו כבלים מוגברים לרמקולים ?

זה פוגע באיכות או שזה לא משנה ?

חיבור מגבר דרך יציאה לרמקול של HU תמיד ייתן תוצאה גרועה יותר.

הסיבה שיצרני מגברים מוספים אופציה כזו היא לשמור אפשרות של חיבור מגבר ל-HU מיושן ו\או זול מאוד, כזה שאין לו יציאת PRE.

בכל מקרה, מה שקורה במצב כזה הוא די פשוט, אתה משתמש ביציאות המוגברות של ה-HU שלך, שגם ככה המגבר שלו מעוות משהו, עכשיו ככל שעוצמת ההאזנה שלך תעלה אחוז העיוות במגבר של הHU שלך יעלה (כרגע אני מדבר רק על הHU) ולכן האות עצמו שמגיע בכלל למגבר החיצוני הוא מעוות.

מעבר לזה, ישנו המגבר עצמו, שאליו מגיע אות שאני אוהב לקרוא "מבושל" כלומר מוגבר מהאות המקורי (כולל שלל עיוותים כמו שרק מגבר של HU תחת מאמץ יודע להוציא) והוא צריך להנחית את האות הזה (שוב עיוותים מתווספים) ולהכניס אותו למעגל ההגברה שלו עצמו (שוב תוספת עיוותים), כל זה רק בענין העיוותים של הצליל.

כלומר, במקום לתת לנו אות ברמה נורמלית - שמגיע למגבר כשרק אפשרויות של רעש חיצוני מצטרפים לאות כשהוא עובר בכבל באוטו (מינימלי), אנחנו מכניסים למגבר אות שכבר הוגבר והתעוות במגבר של ה-HU, במגבר לוקח את האות הזה מנחית אותו (ומעוות אותו שוב) ואז שוב מגביר אותו, רק שהפעם דרך מעגלי ההגברה שלו.

כל זה ייתן לך סאונד שאני לא רוצה בכלל לחשוב על איך זה יישמע....

-והיתרונות של חיבור כזה - חסכון בסלילת כבלים של RCA מהHU למגבר.

אם זה שווה אתה תחליט.

רון.

-כמו לטגן המבורגר, להרתיח אותו במיים כדי להוציא ממנו את רוב הטעם, ואז להניח על הגריל שוב, כדי לקבל טעם של "המבורגר על הגריל" :) - זה לא עובד ככה בחיים...

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם

שיחקת אותה עם ההסבר, סבבה.

האמת שלגבי העצלנות, זה פשוט כבר לא כזה משנה אם גם ככה אני צריך לפתוח את כל האוטו בשביל לסלול את הכבל מתח למגבר אז מה זה כבר משנה אם אנ אשקיע עוד שעה ל RCA.

רק רציתי לדעת אם יש הבדל.

תודה.

נ.ב מת על התוספות הקטנות שלך בסוף כל הודעה. סחתיין על הדימוי של ההמבורגר :)

פורסם

אל תעביר את החשמל והאודיו באותו צד (אלא אם ממש ממש ממש אין לך ברירה...

אני יודע שאני לא חוסך לך פה עבודה בכלל, אבל כשאתה מעביר את החשמל (זרם מאוד חזק עובר שם כשאתה מפעיל מגבר) ליד הכבלים של הRCA של האודיו, אתה מסתכן ברעש רציני שיצטרף לך לאות האודיו שעובר בRCA עקב השראות שיוצר סביבו כבל החשמל בעת שעובר בו הזרם להפעלת המגבר. (אם זה ה-HUMMMM המוכר של המנוע או אם אלה רעשים אחרים)

בכל מקרה, אמנם קצת יותר עבודה אבל את התוצאה אתה תעריך למשך יותר זמן...

רון.

-אין לי איזה אנלוגיה טובה לזה.. אבל תודה על המחמאות...-

oo==00==00

למכירה אגזוז SEBRING אובלי, כניסה 2.5', פרטים בה"פ

פורסם
אל תעביר את החשמל והאודיו באותו צד (אלא אם ממש ממש ממש אין לך ברירה...

אני יודע שאני לא חוסך לך פה עבודה בכלל, אבל כשאתה מעביר את החשמל (זרם מאוד חזק עובר שם כשאתה מפעיל מגבר) ליד הכבלים של הRCA של האודיו, אתה מסתכן ברעש רציני שיצטרף לך לאות האודיו שעובר בRCA עקב השראות שיוצר סביבו כבל החשמל בעת שעובר בו הזרם להפעלת המגבר. (אם זה ה-HUMMMM המוכר של המנוע או אם אלה רעשים אחרים)

בכל מקרה, אמנם קצת יותר עבודה אבל את התוצאה אתה תעריך למשך יותר זמן...

רון.

-אין לי איזה אנלוגיה טובה לזה.. אבל תודה על המחמאות...-

את זה אני יודע תודה.

את המגבר עדיין אין לי ככה שזה רק היה תיאורטית.

אני צריך להעביר כבלים מהמגבר לרמקולים הקדמיים גם את הסלילה הזאת לא מומלץ לעשות ליד החשמל ?

אם לא מומלץ אז גם ככה אני פותח את האוטו משני הצדדים צד אחד RCA וכבלים לקדמיים צד שני מתח...

אין לי ברירה כך או כך לפתוח את כל האוטו... אז תודה שאתה מנסה לחסוך לי עבודה אבל אני יודע שזה בלתי אפשרי ולא רצוי לחסוך בעבודה בתחום הזה.

עבודה חאפר = תוצאה חאפר = עוד עבודה כדי לשפר את התוצאה

מפה נובע כי:

זמן עבודה חאפר + זמן עבוד לשיפור התוצאה החאפר > זמן עבודה לא חאפר מלכתחילה.

פורסם
הם פשוט לקחו את כל האופציות חיבור של המגבר וזה שלוש - שני ערוצים ב4 אוהם שניים ב2 אוהם

וערוץ אחד באחד אוהם.

תום

ממש לא נכון!

אפשר :

1)לחבר סאב בגישור(ואז זה ערוץ 1)

2)לחבר זוג רמקולים(2 ערוצים)

3)לחבר זוג רמקולים + סאב(3 ערוצים)

פורסם

205...

הסבר בבקשה איך זה עובד במגבר הספציפי שעליו דיברתי ?

יש לו שני ערוצים ? שלושה ?

בתכל'ס - כמה פלוס-מינוס יש ביציאות לרמקולים, או איך אמור להיות מחובר 2 רמקולים + סאב (חיבור במקביל על שני ערוצים את הסאב והרמקולים ???) ?

ומול כמה אוהם יעבוד המגבר ? באתר הם אומרים שהוא יציב ב 1 אוהם.

EYALR יש לך מושג אולי ? (בטוח)

תודה.

פורסם

כמו כל מגבר 2 ערוצים יש לו 2 זוגות של + - .

מחברים כרגיל את הרמקולים שלך, עכשיו עליהם מחברים בגישור את הסאב שלך.

הדבר היחיד שצריך בשביל שסידור כזה יעבוד זה קרוס פאסיבי לסאב ולרמקולים(מיכוון שלא ניתן להשתמש בקרוס שבמגבר).

כמעט כל מגבר 2 ערוצים יכול להפעיל קונפיגורציה של 3 ערוצים ככה

פורסם

ז"א שהוא עובד בקונפיגורציה הזאת על התנגדות שקרובה ל 1 אוהם לא ?

אם כן אז פשוט צריך מגבר שני ערוצים שמסוגל לעבוד יציב ב 1 אוהם.

• תוכן חדש...