Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6403 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כמו כל סטודנט ב' למשפטים (או לפחות רובם), גם אני ניצב מול תהליך בחירת ההתמחות.

לאחרונה התקבלתי לתוכנית "אופק" של קודקס (תוכנית לסטודנטים מצטיינים) ובה אנו נלקחים לסיורים במשרדים השונים, וישנה עדיפות מסויימת על שאר חברינו ללימודים (הליך בחירה מוקדם, לפני שאר בקשות ההתמחות, ועוד כל מיני צ'ופרים).

לחלק מההחלטה כבר הגעתי בעצמי - ככל הנראה אני לא אתמחה במשרדי הענק, שכן האופי פחות מתאים לי, בין אם בגלל השעות המטורפות, האנונימיות והעבודה בעלת פוטנציאל נחות. ברור לי שכל משרד ששוה את שמו ידרוש שעות עבודה רבות, ועם זה אין לי בעיה (כמעט).

כרגע אני מתעניין מאוד בשני משרדים (ארדינסט ורון גזית רוטנברג) בתחום ליטיגציית הי-טק ותקשורת (לגבי עצמי - ממוצע גבוה, דובר אנגלית שפת אם, קורות חיים מרשימים ובעל עבר טכני עשיר).

רציתי לבקש את עצתכם לגבי הדרך הטובה ביותר להתמודד עם מטלה זו, טיפים לגבי מקומות תעסוקה והמשרדים הספציפיים בהם אני מעוניין, וכל דבר אחר שנראה לכם רלוונטי.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

אם היה לך תואר בכלכלה הייתי מציע לך לבוא אלינו ;-)

עכשיו ברצינות: במשרד גדול אתה לא יודע אצל מי תיפול, אבל יש סיכוי לא רע להתמחות מעניינת. אני, למשל, התמחיתי במשרד גרוס, והייתי מתמחה אישי של יוסי גרוס עצמו. היה מרתק ולמדתי המון. גם מי שהתמחה אצל גרינברג, למשל, למד המון והשתתף בישיבות ועסקאות מעניינות. אח"כ נשארתי במשרד ועבדתי עימו מספר שנים, אבל זה כבר לא רלבנטי. אני יכול לספר לך, למשל, שטרום מתמחה שלי עכשיו מתמחה בש. הורביץ, והוא די מיואש מהמטלות שהוא מקבל. הם גם יושבים שם בחדר של המאמן, אגב.

לגבי המשרדים ששאלת - אני לא מכיר אישית, אני רק יכול לומר שאם כבר משרד שאינו קטן - אז גדול ולא בינוני. יש יותר סיכוי שאחרי התמחות בארנון יקחו אותך לעבוד בארדינסט, מאשר ההפך. מצד שני, את תחום הליטיגנציה אינני מכיר.

בהצלחה! (אגב, איפה אתה לומד?)

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

עצה שלי מניסיוני

אל "תידבק" על משרד או תחום, אתה שנה ב' ולדעתי הכי טוב זה פשוט להתחיל לעבוד במשרד ולראות לאן אתה הולך עם זה

זה שראית משרד או שניים לא יגיד לך הרבה וחבל סתם להגביל את עצמך

זה טוב לחשוב קילומטר לפני האף אבל תתחיל במה שנמצא בדיוק לפניו

באמת שזה לטובתך

פורסם

דווקא משום כך, אם תלך למשרד גדול, רב-תחומי, תוכל להתכוונן לקראת סוף הלימודים, לאחד התחומים (אם המשרד יאפשר זאת, כמובן). אני כיום בעלים של משרד קטן, והמתמחים שלנו הם כאלה ששונאים עבודה סיזיפית בשעות ארוכות, תחרותיות מעושה, והתחנפות לבוסים, אבל גם כאלה שאוהבים את תחום הכלכלה ולא מחפשים לעבוד במשרדים הגדולים דווקא. עם זאת, אני כן התמחיתי במשרד גדול ואני כן חושב שיש לזה יתרונות, אלא אם אתה מראש יודע מה מעניין אותך.

פורסם

אולי כדאי לחדד, שאף אחד מהמשרדים בהם אני מעוניין אינו נישתי במיוחד (אמנם יש להם תחומים בהם הם יותר ידועים, אך הם מתעסקים בחלקים נרחבים של המשפט האזרחי-מסחרי).

ברור שאני לא באמת יודע מה אני רוצה לעשות, יש לי אולי כיוון כללי שמתגבש בראש (ולכן משרדים שמתעסקים בליטיגצייה מסוג זה מהווים יתרון), אך אני מחפש משרד שבו אני אוכל להתנסות בהרבה תחומים שונים במהלך ההתמחות, כדי שבסופה יהיה לי מושג קצת יותר טוב.

דווקא ש. הורוביץ עדיין נמצא ב"רשימה" שלי, למרות שהוא בין הבודדים (מהמשרדים המוכרים) שעדיין עובדים בשיטת ההצמדה. קצת מדאיג בהנתן הסיכוי שהמאמן ואני לא נסתדר מסיבה כלשהי, או שאתקע על תיק אחד גדול. מנגד, בשיטת ה-POOL, אפשר להיות "עבד" של מספר עורכי דין וגם להפסיד חלק מאפשרות הלמידה.

דרך אגב - ארדינסט מונה כ-50 עורכי דין. אני מניח שזה כבר נחשב משרד בינוני או גדול.

מעניין אותי כיצד, ועל בסיס אילו פרמטרים, אתם בחרתם בהתמחות שלכם?

נ.ב

Bar25 - אני לומד בבינתחומי.

PUG-306 XSI MK2

פורסם

הכינוי הוא bar72, אבל אתה לומד במכללה אז אני סולח ;-).

גם במשרד גדול, אתה לא ממש ב"פול" אלא יותר משוייך למחלקה או לשותף, אלא שאתה לא תקוע בחדר שלו ויש לך מעט פרטיות. ככה זה לפחות במשרדים שאני מכיר.

אני לא חושב שהיום יש משרדים גדולים שבהם ניתן לטעום מהכל, אלא שאתה תשוייך למחלקה מסוימת, ואולי תתעסק בדברים קשורים. למשל, אם תטפל בהי-טק, אולי תתעסק גם עם הסכמי העסקה, ואולי (ממש אולי) תהיה ליטיגציה. אם תעסוק בליטיגציה, סביר שתיחשף להרבה מאוד נושאים (אלא אם תתקע על תיק אחד גדול...) אבל לא יצא לך, למשל, להתנסות בכתיבת חוזים.

אני בחרתי משרד גדול, כפי שכבר אמרתי, והתמזל לי לעבוד עם ראש המשרד - חוויה בלתי נשכחת.

• תוכן חדש...