Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6408 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסיבה כלשהיא כולם החליטו שאני אשם למרות שבדקתי את הצומת לפני שנכנסתי(שדה ראייה חסום עד לכניסה כבר ציינתי.) וכשנכנסתי בדקתי אותה שוב. אז כן לפני הצומת לא האטתי אבל זכות הקדימה הייתה שלי והשעה הייתה מאוחרת, מלבד זאת, איזה נהג עם שדה ראייה מת יכנס לצומת שבה הוא צריך לתת זכות קדימה כמו שאותה נהגת נכנסה? (רמז: נהגת חדשה וחסרת אכפתיות).

Stop trying to find who is to blame!

Concentrate on thinking how you can avoid these situations in the future.

Nobody said it was your fault.

All we said is that perhaps you could have done something differently to prevent finding yourself in that situation.

Even you have to agree that if you had assumed that the worse can happen (as it indeed did in the event) you probably would have slowed down a bit more.

You mentioned that the road also had bad grip - this should be another reason to slow down more than you would have done otherwise. This is what I mean when I say "reading the road".

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

• תגובות 124
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא מתחרט על מה שעשיתי.

ניסיתי להצדיק את ראות עיניי לא את מעשי, הבדל דק אבל קיים.

לfalou קרה כזה מקרה עם בריון וחבריו בשברולט אופטרה שהחליטו להכנס באין כניסה בדיוק כשיצאתי מהרחוב ועמדתי בעצור. הוא ידע טוב מאוד את טיב העברה כי הוא נסע מול כיוון התנועה כמה מטרים במטרה לחסוך את כל העיקוף.

אחרי צפירות ותנועות של הנהג עם הידיים הגבתי לו באצבע משולשת, חיכיתי שייצא מהאוטו ויגיע עד אליי ונתתי לו גז.

לא מנסה להיות הירואי אלא להפריך במקצת את הטענה שלך, כשאני חושב או יודע שאני צודק אני לא נסוג אף פעם(לא פיזית).

על כל מקרה, אחרי ההודעה של ג'רמי הבנתי פלוס מינוס את העמדה של כולם בשירשור.

אני אישית חושב שעשיתי כל מה שיכולתי על מנת להכנס לצומת בבטחה.

תודה, נתנאל.

שודד בנקים בפוטנציה8)

פורסם

למה לא שברת לו מראה?

כי אתה גיבור על חלשות.

גבר, גבר...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

יש לך משהו נגדי?

לא שברתי לו מראה כי זה היה נגמר בשיניים שבורות לשנינו.

קשה לי להאמין שלא קרה לך מצב שמישהו כמעט נכנס בך בגלל טעות שלו ולא איחלת לו שיקרה לו משהו נוראי.

אני יישמתי את זה עליה.

הוא לא כמעט הרג אותי, במקרה הנ"ל שדה הראייה שלנו היה פתוח.

שודד בנקים בפוטנציה8)

פורסם
יש לך משהו נגדי?

כן.

אתה ביריון גס רוח שעושה דין לעצמו ומתעלל בחלשים ממנו.

פורסם

אתה מתאר אותי כאילו שבשגרת חיים שלי אני נוסע על קטנוע ושובר מראות לאנשים ברחבי הארץ.

אין לך מושג קלוש של איזה מין בנאדם אני ומה השקפת העולם שלי.

כתבתי שהגעתי לנקודת שבירה ואתה לא יכול לדעת בשום דרך כמה עברתי כדי להגיע אליה.

" ביריון גס רוח שעושה דין לעצמו ומתעלל בחלשים ממנו."

בחיים שלי ואני מדגיש בחיים שלי! לא הרמתי יד ולא תרמתי לאלימות משום סוג.

גס רוח? מאיפה הגעת למסקנה הזאת? מאצבע משולשת, למה אתה במקרה האמא תרזה? בחיים לא עשית אצבע משולשת?

מתעלל בחלשים ממני? על סמך מה קבעת את זה? ניסיתי לדבר עם בנאדם שכמעט הרג אותי והוא התעלם ממני. אדם אחר היה מנפץ לה את כל השמשות באוטו, או כמו שכתבה מישהי - "מנגחת אותה".

כי אם אותי היא הייתה מנגחת על מראה אז על סיכון חיים בטח היא הייתה שולפת אקדח.

ומי בדיוק החלש? הנהגת באאודי a3 או רוכב הקטנוע.

שודד בנקים בפוטנציה8)

פורסם
אין לך מושג קלוש של איזה מין בנאדם אני ומה השקפת העולם שלי.

.

אני יודע בדיוק איזה אדם אתה.

אחד שמשחית רכוש של חלשים ממנו כשמתחשק לו.

אם היה שם שוטר היית הולך למעצר.

פורסם

או-קי.

מההודעה הזאת אני מבין בדיוק גם איזה מן בנאדם אתה, ציינתי שזה היה מקרה חד-פעמי שמעולם לא היה או חזר על עצמו אבל אתה מתעקש שאני בריון עבריין גס רוח.

אם היה שוטר או היה עוצר אותה עוד לפני שהיה עובר לי בראש לדבר איתה אז בטח שלא לשבור לה מראה.

סיימתי להגן ולנמק את עצמי, אתה מתעקש לכתוב את המילה האחרונה.

מקווה שיום אחד תזכה לדעת שאני לא מה שאתה חושב עלי.

תודה וערב טוב.

שודד בנקים בפוטנציה8)

פורסם
ציינתי שזה היה מקרה חד-פעמי שמעולם לא היה או חזר על עצמו

מה לא חוזר?

אם מחר מישהי (או סתם בחור נכה שלא יוכל "לשבור השיניים") יחתוך אותך באופן מסוכן, לא תשבור לו מראה?

למה לא?!

פורסם
זה לא נכון.

אם רוכב האופנוע לא ביצע את עבירת התנועה שהובילה לתאונה, הרי שלא הוא היה אשם. כלומר, הוא נהג כחוק.

מה שהסטטיסטיקה אומרת ש-75% מהאופנועים נפגעים שלא באשמתם, קרי, לא בגלל שנהגי המכוניות לא שמרו עליהם שמירה יתרה אלא בגלל שנהגי המכוניות לא שמרו בכלל על החוק.

אף אחד לא טוען שנהגי המכוניות שומרים על החוק.

לצערי הרב, יש כל כך הרבה מטומטמים על הכביש, וחירשים, וחסרי מיומנות מוטורית לנהיגה, ועיוורים, שזה נס שאני לא עובר תאונה יום יום.

אבל אני לא מאמין ש-75% מהתאונות בין רכב לאופנוע נגרמות בגלל הרכב. ממש לא.

ובכל מקרה, למה שאני כשומר חוק אצטרך לשמור על האופנוען? אני שומר על עצמי. מספיק לי, ולא רוצה יותר מזה. מה לעשות, אני צריך לשמור על עצמי כל רגע מכל האחרים על הכביש. זה מתיש. אז גם להוסיף למשוואה הזו אופנוענים שרואים אותך מאותת, ומאיצים כדי שיספיקו לעבור לפניך למה הם כידוע לפי הפתגם "גבר גבר ארוך אבר", ושאר רעות חולות?

תעשו לי טובה.

תשמרו על עצמכם, עדיף.

אם כל אחד היה שומר על עצמו, ומגדיל את העירנות שלו בכביש-המצב היה נראה אחרת לגמרי.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם
מה לא חוזר?

אם מחר מישהי (או סתם בחור נכה שלא יוכל "לשבור השיניים") יחתוך אותך באופן מסוכן, לא תשבור לו מראה?

למה לא?!

1. גם אותה בחורה לא יכלה "לשבור לי את השיניים".

2. לא אני לא אחזור על אותו מעשה, אני אנסה כמו שתמיד ניסיתי לדבר איתו, להבין למה הוא חתך אותי ולהצביע על הטעות.

3. ציינתי שהייתי במצב רגיש שנהוג לכנות "נקודת שבירה" - לכל אחד יש כזאת, גם לך כמה שלא תרצה להאמין בזה.

4. אני כבר לא רוכב על דו"ג בכביש יותר מחצי שנה בגלל נהגים/גות כמוה.

בינתיים כל הנהגים שביצעו עבירה וסיכנו אותי הבינו אותי כשציינתי בפניהם את הטעות שלהם.

אתה ממשיך להתעקש על זה שאני אדם אלים למרות שאמרתי לך שאני לא, אבל אם זה מה שאתה רוצה אז כן, אני אדם אלים ובפעם הבאה שמישהו יחתוך אותי אני אצא מהאוטו אתן אגרוף לשמשה שלו ינפץ אותה יתפוס את האדם בצוואר דרך השמשה, אוציא אותו החוצה תוך כדי שהוא נחבל מכל השברים, אפוצץ אותו מכות, אקשור אותו עם חבל לאוטו ואסע את כל כביש 6 על 150קמ"ש עד שהוא יזעק לכל עובר ושב שהוא חתך אותי.

כעת, אתה מרוצה?

שודד בנקים בפוטנציה8)

פורסם

falou,

נתנאל אולי עבריין גס רוח,אבל לפחות הוא לא עושה רוח על גבי פורום באינטרנט. הדיעה שלך כל כך נחרצת,אז תנעל את השרשור,תכתוב תגובה אחרונה - כדי שיהיה לך את המילה האחרונה,וסגור עניין.

מה שעשית בשרשור הזה הוא בדיוק מה שעשו כל ה"ערסוואתים","וואחשים",עבריינים וכל שאר השמות שזכו להם פה,פשוט על גבי פורום.זו אלימות מילולית לכל דבר,איום לכל דבר, וזה מהאדם שקרא לעצמו תרבותי?

סתרת את כל מה שאמרת,ואיבדת כל הגיון שהייתי יכול לחפש בטענות שלך.בגללך ובגלל שכמותך שחושבים עצמם ל"גברים" ו"מתורבתים" הפורומים מידרדרים לרמה שהם כיום.איך אתה מעיז להעיר לנתנאל כשהוא מציג את העמדה שלו בצורה מתורבתת?הוא לא קילל,לא ניבל,לא פנה לאף אחד בצורה מעליבה,אלא הביע את דעתו.מי אתה שתגיד לו מה דעתו ואיפה להביע אותה?לשם כך נועדו פורומים.נכון שהוא לא קולט מה הבעיה,ויכולת פשוט להגיד את זה.הוא לא מצליח להבין את הנקודה.יכולת להסביר בצורה אחרת.יכולת לנעול את השרשור. אבל לאיים שתעיף אותו?

לדעתי זה הזמן שתחשוב שוב למה אתה אחראי בפורום.ככה לא מתנהגים.איפה ההפרדה בין מציאות לפורום?!תעיף אותי כמה שתרצה,אבל אתה ונתנאל הגעתם לאותה נקודה."נקודת השבירה" כמו שהוא קרא לה.

פורסם

אבל אני לא מאמין ש-75% מהתאונות בין רכב לאופנוע נגרמות בגלל הרכב. ממש לא.

אני לא מאמין שכתבת שטות כזו בתור טיעון בויכוח.

זו עובדה סטטיסטית, אלא אם יש לך נתון אחר.

falou,

נהוא לא קילל,לא ניבל,לא פנה לאף אחד בצורה מעליבה,אלא הביע את דעתו.

לא, הוא אלא ניבל פה ולא העליב, הוא תקף נהגת שעיצבנה אותו והשחית את רכושה. אני חושב שהביריונות הוירטואלית שלי (איום שנועד להמחשה, לא לביצוע) היא כלום לעומת המעשה האמיתי שלו. עובדה, על מעשה כמו שלו אפשר לקבל תיק פלילי.

יש לפורום הזה כיוון ורוח והכיוון הוא שאנחנו מוקיעים התנהגויות כמו של נתנאל ואם הוא מתעקש עליהן כדרך הנכונה לנהוג, אנחנו מוקיעים גם אותו. סימפטיה שיחפש במקום אחר.

פורסם
הסטטיסטיקה הזו דומה בכל העולם מסיבה אחת:

משום מה, נהגי המכוניות צריכים לשמור על האופנוענים.

מה הם, גוזלים? ראבק, תעשה לי טובה.

אופנוע הוא כלי רכב, שצריך לציית לחוקים כמו כל אחד אחר, רק יותר באדיקות-כי הוא פגיע פי 800, והאינטרס שלו זה להישאר בחיים אאל"ט...

זה נכון ב-200% שהרבה נהגי מכוניות לא מסתכלים במראות לפני שהם עושים משהו שקשור במעבר נתיב, ולא מאותתים.

גם שאר נהגי המכוניות סובלים מזה, ולא רק האופנועים.

אבל לחפש במיוחד אופנוען, כשאני נוהג בסדר ולפי החוק, כי הוא לא?

שילך קיבינימט הוא והאופנוע שלו. הוא צריך לנהוג לפי החוק בדיוק כמוני. לא אני צריך לחפש אותו, אלא הוא צריך לא להיכנס לי בין הגלגלים.

לא נשמע טוב.

הכוונה שהוא לא צריך לעשות מעשה מטומטם שיביא אותו לקירבה מסוכנת עם הרכב שלי בסיטואצייה הלא נכונה, קרי-עקיפה מימין בעת פנייה ימינה וכולי.

יש לך בעיה קשה בהבנת הנקרא (ובהבנת המושג "אשמה"). קרא שוב, והפעם בעיון, את מה שכתבתי קודם. ואם אתה רוצה להתווכח עם נתונים מובהקים של משטרת ישראל - שכאמור, רחוקה מלהתייחס באהדה לרוכבי דו-גלגלי - כמו גם נתונים מכל שאר העולם, אז באמת יש לך בעיה.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

2. לא אני לא אחזור על אותו מעשה, אני אנסה כמו שתמיד ניסיתי לדבר איתו, להבין למה הוא חתך אותי ולהצביע על הטעות.

ואם הוא לא יירצה לדבר עם הוד מלכותו תשבור לו את המראה (רק אם הוא לא יוכל להחזיר, כמובן).

3. ציינתי שהייתי במצב רגיש שנהוג לכנות "נקודת שבירה" - לכל אחד יש כזאת, גם לך כמה שלא תרצה להאמין בזה.

אני כולי התרגשות לנוכח מצבך הרגיש, רק שהוא לא צידוק להתנהגות אלימה.

בינתיים כל הנהגים שביצעו עבירה וסיכנו אותי הבינו אותי כשציינתי בפניהם את הטעות שלהם.

אכן רחום וחנון הוד מעלתו.

אתה ממשיך להתעקש על זה שאני אדם אלים למרות שאמרתי לך שאני לא,

אמרת שאתה לא אלים. אמרת. ההצהרות שלך, הצידוקים שמצאת לעצמך בעצמך והמעשה שלך אומרים אחרת.

כעת, אתה מרוצה?

כן.

מעכשיו כל עבריין צעצוע שיבוא לפה עם סיפורי "הפיצצתי אותו" שלו יקבל אותו זובור בדיוק.

התנהגות כזו היא בלתי נסבלת וככה נתייחס אליה מעכשיו והלאה.

מי שלא יכול לשלוט בעצמו, שיישאר בבית.

קאפיש?

• תוכן חדש...