Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6409 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכל חברי הפורום,

ברשותי יונדאי אקסנט 1997 עם 235 אלף קילומטר. אני יד ראשונה ככה שהיסטוריית הטיפולים ידועה ולא מסתירה בתוכה סודות אפלים שונים ומשונים.

הרכב מאבד שמן כבר כמה שנים בצורה יציבה, אין טפטוף נראה לעין אך יש הזעה ברורה סביב הבלוק ראש מנוע.

בזמן האחרון יש כמות גדולה מאוד של עשן לבן שיוצא מהאגזוז, גם אחרי שהרכב כבר חם.

דוגמה טובה למצב כזה הוא כאשר אני עומד ברמזור או בפקק, אחרי המתנה של כמה דקות אני מתחיל לנסוע ורואה במראה האחורית שלי ענן גדול לבן. לא נעים ובטוח שגם לא בריא לסביבה :oops:

בהנחה והידע שלי במכונאות רכב הוא בסיסי אשמח את מישהו יוכל להסביר לי את הפרוצדורה איזה בדיקות אני אמור לדרוש מהמוסך ואיך לדעת שלא מלבישים עלי תיקון מיותר.

פעם קודמת ששאלתי את המוסכניק הוא ציין משהו לגבי שיפוץ ראש מנוע (או אפילו חצי ראש מנוע - אם יש דבר כזה בכלל).

הכוונה היא לבצע תיקון אמיתי וטוב מאחר והרכב נשאר איתי בזמן הקרוב.

Polo GTI (6R) 2012

פורסם

האם חסר לך מים? ייתכן ומדובר בנזילה של מים.

בכל אופן, לרוב עשן לבן מעיד על ראש או אטם ראש.

ייתכן גם שמדובר ברינגים גמורים (אבל אז העשן לא לבן לגמרי), כמה שמן המנוע צורך? בכל זאת 235K ק"מ זה לא הרבה לפני אוברול.

פורסם

מים לא חסר בכלל.

אתה יכול להסביר לי בכמה משפטים את האפשרויות שציינת?

כמו כן, מה זאת אומרת "לא הרבה לפני אוברול" .. לא ידוע לי שיש זמן מוקצב לאוברול.

Polo GTI (6R) 2012

פורסם

בדיקה פשוטה יכולה להצביע על הגורם לבעיה - כשהמנוע בטמפ' עבודה, לחץ על דוושת הגז וייצב את המנוע בסל"ד גבוה (4K-4.5K סיבובים לדקה). אם במצב יציב יוצא לך עשן לבן מהאגזוז - הרינגים שחוקים ואתה בדרך לשיפוץ מנוע. אם העשן מופיע רק אחרי שאתה עוזב את הגז - צריך להחליף גומיות שסתומים, באיזור ה-1000 ש"ח (רוב הסיכויים שעל זה מדובר, לאור התיאור שלך על עישון מאסיבי אחרי עמידה ברמזור).

פורסם

האם החלפת אי פעם גומיות שסתומים ברכב ?

האם יש שינוי בצבע שמן המנוע ואתה רואה עליו סוג של טחינה ?

גומיות יבשות יכולות להיות הגורם,אך זה לא חד משמעית וישנם כמובן גורמים נוספים כמו טבעות בוכנה שחוקות.

לדעתי,כיוון שהמנוע עבר קילומטרא'ז מכובד לא כדאי להתעסק עם המנוע הזה,פשוט תמשיך לנסוע עד שימות כי ממילא שיפוץ יעלה יותר מהחלפת כל המנוע קומפלט.

אין חצי שיפוץ ראש,יש מושג שנקרא חצי אוברול (משפצים ראש מנוע ומחליפים טבעות בוכנה)

אם אתה מתכנן להחזיק ברכב עוד זמן רב,תוכל לטפל מהקל אל הכבד:

-בדיקת קומפרסיה במוסך עם שעון,שתראה האם טבעות הבוכנה (רינגים שחוקים)עייפות.

אם הבדיקה תראה שהרינגים במצב סביר הרי שמדובר על גומיות שסתומצים והעלות יחסית אינה גבוהה.

ולמגיב, שטען המנוע בדרך לסופו בגלל הקילומטרא'ז (באופן כללי מבלי להתייחס דווקא לסוג הרכב הזה): מרצדס,סובארו הישנות,ב.מ.ו ועוד כמה שמעו כאן את בדיחת השבוע.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם
האם החלפת אי פעם גומיות שסתומים ברכב ?

האם יש שינוי בצבע שמן המנוע ואתה רואה עליו סוג של טחינה ?

גומיות יבשות יכולות להיות הגורם,אך זה לא חד משמעית וישנם כמובן גורמים נוספים כמו טבעות בוכנה שחוקות.

לדעתי,כיוון שהמנוע עבר קילומטרא'ז מכובד לא כדאי להתעסק עם המנוע הזה,פשוט תמשיך לנסוע עד שימות כי ממילא שיפוץ יעלה יותר מהחלפת כל המנוע קומפלט.

אין חצי שיפוץ ראש,יש מושג שנקרא חצי אוברול (משפצים ראש מנוע ומחליפים טבעות בוכנה)

אם אתה מתכנן להחזיק ברכב עוד זמן רב,תוכל לטפל מהקל אל הכבד:

-בדיקת קומפרסיה במוסך עם שעון,שתראה האם טבעות הבוכנה (רינגים שחוקים)עייפות.

אם הבדיקה תראה שהרינגים במצב סביר הרי שמדובר על גומיות שסתומצים והעלות יחסית אינה גבוהה.

ולמגיב, שטען המנוע בדרך לסופו בגלל הקילומטרא'ז (באופן כללי מבלי להתייחס דווקא לסוג הרכב הזה): מרצדס,סובארו הישנות,ב.מ.ו ועוד כמה שמעו כאן את בדיחת השבוע.

תודה רבה על ההסבר המפורט !

אני ארשום את ההערות שלך ואגש למוסך, ברגע שיהיו לי תוצאות של בדיקת קומפרסיה אחזור לפה לקבל המלצות להמשך טיפול.

Polo GTI (6R) 2012

• תוכן חדש...