Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6414 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תהיתי עד כמה ג'נטים קלים חיוניים לרכב ממוצע.

העם הם באמת יותר עמידים למכות קלות מבחינת איזון? אן ההיפך?

אני מבין שבמכה צדדית או שפשוף במדרכה הם יכולים לקבל סדק או להתנפץ בכלל.

אני גם מבין שהם יותר קלים וזה חשוב לביצעוים, אבל זה לא בדיוק תכונה שמהווה מכשול לרוב מכוניות.

בקיצור, רציתי להבין למה זה חשוב חוץ מפוזה.:?:

פורסם

לא מזמן עברתי למידה גדולה יותר , לא התכוונתי להשקיע במגנזיום (זה בעצם אלומיניום עם קצת מגנזיום)

וקיבלתי גלגלי ברזל פשוטים וכבדים ,

לא אכנס לכל הנושא של התמדה , תחושות הגה , והפניה .

ההשפעה המוחשית ביותר של עודף המשקל משילוב גלגלים וצמיגים כבדים יותר ,היא באיכות הנסיעה , קודם הבולמים החלשים היו סבירים, עכשיו קורה לא אחת שהם גומרים מהלך ובסה"כ עובדים הרבה יותר קשה תחת עודף המשקל , כך שברור לי כי הצעד הבא יהיה החלפה למגנזיום (אח"כ איכשהו נתארגן על בולמים וקפיצים קשוחים יותר ).

פורסם
לא מזמן עברתי למידה גדולה יותר , לא התכוונתי להשקיע במגנזיום (זה בעצם אלומיניום עם קצת מגנזיום)

וקיבלתי גלגלי ברזל פשוטים וכבדים ,

לא אכנס לכל הנושא של התמדה , תחושות הגה , והפניה .

ההשפעה המוחשית ביותר של עודף המשקל משילוב גלגלים וצמיגים כבדים יותר ,היא באיכות הנסיעה , קודם הבולמים החלשים היו סבירים, עכשיו קורה לא אחת שהם גומרים מהלך ובסה"כ עובדים הרבה יותר קשה תחת עודף המשקל , כך שברור לי כי הצעד הבא יהיה החלפה למגנזיום (אח"כ איכשהו נתארגן על בולמים וקפיצים קשוחים יותר ).

משקל הגלגל לא על הבולם. זה UNSPRUNG WEIGHT.

פורסם
העם הם באמת יותר עמידים למכות קלות מבחינת איזון? אן ההיפך?

היפך. חישוקי סגסוגת קלה פחות עמידים. יש לקנות חישוקי סגסוגת קלה רק מחברות מובילות, למשל LENSO, BBS, TSW וכד'. לא לקנות חישוקים מיצרנים סיניים בלי אבא ואימא. חישוקים קלים אותם מציע יצרן עבור רכבים ספציפיים, מומלצים יותר, מכיוון שבד"כ הם מותאמים טוב יותר להחזיק את משקל הרכב ויהיו מחברות איכותיות.

על חישוק טוב רשום כמה משקל הוא מחזיק, יש לקחת את זה בחשבון בהיתיחס למשקל הרכב שלך.

חישוקים משומשים עלולים להיות עקומים, יישור שלהם עולה הרבה כסף, כ-800ש"ח ל-4 חישוקים. גם קח בחשבון, שחישוקים שהיו עקומים אבל שופצו יחזרו להיות עקומים מהר מאוד, אלא אם כן, אחרי תהליך יישור עברו תנור (לא ראיתי בארץ עדיין מקומות שעושים את זה).

לא רק מראה חשוב, איכות חשובה יותר. חישוקים איכותיים למידה 15", מחיר שלהם יתחיל בסביבות 4000ש"ח.

גם לחישוקי סגסוגת קלה יש עוד חיסרון, מצתבר עליהם מלא פיח של בלמים. גם נהגים לא זהירים שגורמים להרבה שיפשופי חנייה, אחרי זה חישוקים קלים ניראים רע מאוד - עכולים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני גם מבין שהם יותר קלים וזה חשוב לביצעוים, אבל זה לא בדיוק תכונה שמהווה מכשול לרוב מכוניות.

המשקל שלהם ביחס ל"הקלה" במשקל הרכב זניח מבחינת ביצועים.

היתרון הוא "משקל בלתי מוקפץ".

המסה של הגלגל קטנה יותר, ובמהמורות מהכביש הוא פחות "מוקפץ לבולם" בגלל המסה הקטנה.

ההקלה של מאות גרמים זניחה מבחינת משקל הרכב (תחשוב שאתה נוהג לפני שאכלת לאפה), אבל משמעותית מבחינת המשקל המוקפץ על כל בולם.

(במשפחתית 1.6 אוטומטית זה לא ממש משנה, אבל ברכבים מסויימים מורגש הבדל משמעותי בין חישוק כבד לקל.

יתרון נוסף - אוורור טוב יותר לבלמים.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם

חברים שלום!!!

כשמחליטים להחליף ג'אנטים לחישוקים קלים יש לקחת בחשבון מספר גורמים טכניים מעבר ליופי

* מידת האופסט יכולה להיות שונה ברוב המקרים וזוהי מידה שמשפיעה על מיקום מרכז הגלגל לעומת מרכז הציר (נאבה)

* רוחב הג'נט

באם אחד מהנתונים האלו אינו תואם לגלגל המקורי אנו מגדילים מומנט על הנאבה...

בהצלחה.

[החתימה הוסרה כיוון שלא עמדה בכללי הפורום. אנא קרא את הכללים.]

פורסם

השאלה הייתה כי בגלל סיבות שונות ומשונות אני מטפס הרבה על מדרכות. כי באזורים שאני חונה, חונים על מדרכה או עם שני גלגלים או עם 4 במקומות שמוסדרים לכך. גם כניסה לחניית הבניין שלי לא נמוכה מספיק וצריך לעלות על סף מדרכה ברוורס כדי להיכנס למקום שלי.

בגל זה הגלגלים יוצאים מאיזון ונגמרים תוך 40-45 אלף קילומטר. השאלה אם מגנזיום ישפר לי את המצב או ההיפך - יחמיר.

ברכב השני יש לי מגנזיום ונראה לי שהוא פחות מושפע. אבל הוא לא נוסע באותם תנאים כמו רכב הראשון עם ג'נטים רגילים.

אני לא קונה חישוקים לבד. רק ביחד עם הרכב :-), לכן אין לי משמעות ליצרן.

• תוכן חדש...