Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6052 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב הוא VW BORA 2002. TDI. עם כ 115- כ"ס.

יש על הרכב מגן גחון. (יחסית קל). אבל יש על הרכב בידוד אקוסטי. וזה כבד. (הוספתי על הרכב כ 200 קילו. בידוד + מערכת)

על הרכב קפיצים + בולמים מקוריים ! משנת 2002.

הרכב נועל מגנזיום של לאון טורבו 205/55/15R.

הרכב שלי נמוך. נמוך מעוד.

הוא נמוך ברמה שלעלות על מידרכה נמוכה מלווה ברעשי שחיקה של המגן גחון.

ולעלות על פס האטה במהירות גדולה מ 15 גם מלווה ברעשים של טמבונים בכביש.

אני חושב על להגביה את הרכב בין 2 ל 4 ס"מ.

הציאו לי במוסך מורשה! סוג של ספייסרים. שמתקינים אתם בין הקפיצים לרכב ובאצם מגביהים את הרכב.

השאלה שלי היא.

מה ההשפעה על הגבהת הרכב מבחינת יציבות על הכביש. ואחיזת כביש? (קו ישר לא משתנה. אבל סיבובים. ! ? )

ואילו אופציות אחרות יש להגביה טיפה את הרכב.

להתקין בולמים וקפיצים חדשים מקוריים? או משופרים?

תודה אלי

נ.ב. לגבי הנושא הקודם. פתחתי אותו כל כך עייף. ששכחתי לרשום.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

ברכב שלי ביצעתי הגבהה באמצעות ספייסרים.

כבר 3 שנים אני עם ההגבהות, ללא שום בעייה של יציבות, ציריות, צמיגים נאכלים או בעיות בהיגוי.

מה שכן, שווה להתעניין האם לבורה יש קפיצים מחוזקים או קפיצי Rough road, קפיצים ארוכים יותר בכמה ס"מ, משווקים בד"כ ברכבים המגיעים למדינות עולם שלישי.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• ספונסר פורום
פורסם

ביצעתי הגבהות כאלו לרכבים מסוג בורה

ההגבהה בעצם מפצה על שקיעת הקפיצים כך שבעצם אתה לא משנה הרבה

בהתנהגות הרכב .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

זה לא מדוייק, ברגע שהקפיץ נלחץ התכונות שלא משתנות, אתה מגביה את הרכב אבל התכונות לא חוזרות למקור ולכן הרכב עלול להיות מעורער מבחינה יציבותית, הפתרון הנכון הינו קפיצים ספורטיביים שהם קשיחים יותר, וכמובן חדשים

ואז הרכב ישאר גבוה יותר תוך שמירה על התכונות הנכונות של הקפיץ

פורסם

סתם שאלה- למה להוסיף לאוטו המסכן 200 ק"ג?

אני מניח שהרעש של מנוע הדיזל מפריע לך, למרות שבמכונית כזאת הרעש לא כ"כ חזק, ניחא. אבל מה הרציונל בלקנות מכונית עם מנוע דיזל ולהכביד עליה כ"כ עד שהיא תצרוך דלק כמו מנוע בנזין מקביל?

פורסם
זה לא מדוייק, ברגע שהקפיץ נלחץ התכונות שלא משתנות, אתה מגביה את הרכב אבל התכונות לא חוזרות למקור ולכן הרכב עלול להיות מעורער מבחינה יציבותית, הפתרון הנכון הינו קפיצים ספורטיביים שהם קשיחים יותר, וכמובן חדשים

ואז הרכב ישאר גבוה יותר תוך שמירה על התכונות הנכונות של הקפיץ

אולי זה לא מדוייק, אבל ברוב המקרים זה מה שנהוג לעשות.

קרא שוב את התגובה של איתמר. :-P

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

ספייסרים שמכניסים בין הקפיצים משנים את הגמישות של הקפיץ והרכב הופך להיות קופצני ולא נעים לנסיעה. לשני סובארו אאוטבק שהיו לי הכנסתי אוקולונים 4.5 ס"מ בין הבולמים לשילדה ועל ידי זה הרכב הוגבהה מבלי לשנות את נוחות הנסיעה. מחרתיים אני עושה אותו הדבר לאימפרזה שלי. (4X4 סטיישן). במידה ואתה רוצה פרטים נוספים אשמח לתת.

ארז רונן

פורסם

אלי, בעבר קניתי בולמים וקפיצים של KW על מנת להנמיך ולהקשיח את הרכב.

אתה מעוניין שהרכב יהיה יותר גבוהה -

למה שלא תקנה סט בולמים וקפיצים ספורטיבים באותו הגובה שהיצרן קבע רק עם רמת קשיחות גבוהה בהרבה ?

1. הרכב יהיה יותר גבוה מהמצב היום ( הבולמים והקפיצים שלך גמורים - תאמין לי עברתי את זה ).

2. הרכב יתנהג נהדר.

בברכה אסף.

פורסם

אסף.

איזה בולמים וקפיצים שחשבת? ומה הסכום להערכתך שדרוש לזה?

והסתדר לך הפנס?

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

פורסם
אסף.

איזה בולמים וקפיצים שחשבת? ומה הסכום להערכתך שדרוש לזה?

והסתדר לך הפנס?

תדבר עם אי אנד אי, כבר ימליצו לך על סט בולמים \ קוילובארים, בקשר לסכום - המחירים נעים מ 3K צפונה.

בקשר לפנס אני אעדכן, לא היה לי זמן להתעסק איתו ( לחץ בעבודה ), שוב תודה על העזרה.

בברכה אסף.

פורסם

אלי, תארגן בולמים וקפיצים מקוריים של פביה MK2 - הם יהפכו את הבורה לגי'פ... :hihi:

מדינת עולם שלישית...

תמיד אנחנו נדפקים איך שהוא :roll:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אולי הם יהיו גבוהים בהתחלה. (אבל איך לדעתך הם יתמדדו עם משקל של 1200/ 1400 קילו.)

פורסם

צריך לבדוק אם ניתן לדחוף ספייסרים בין הקפיץ לתושבת

מהסיבה שהמתלה עלול להסגר הרבה לפני שיגיע לסטופרים שלו.

ואם זה קורה זה ממש לא כיף למרכב...

חוץ מזה הקפיצים אמורים להיות לינארים(בקירוב לפחות) כך שעם כיווץ הקפיץ הקבוע שלו לא צריך להשתנות.

אלא אם מדובר בקפיץ פרוגרסיבי ששם יש שינוי בהתנגדות הקפיץ.

[CENTER][B]The only difference between a man and a boy [/B] [B]Is the size of the Ego and the price of The Toy[/B][/CENTER]

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

טוב הקפצה רצינית.

הרכב עבר 190K. הוא אצלי 3 שנים בדיוק.

הוא על הבולמים + הקפיצים המקוריים. (לפי מיטב ידיעתי.)

יש לי בבית סט קפיצים + בולמים של בורה 1.6 שנת 2000 (בנזין) שעברה כ 100K על הקפיצים + הבולמים המקוריים.

הסט היה בשימוש מעוד עדין אצל הבעלים הקודם. והם מפורקים כשנה +

השאלה שלי היא כזו.

להחליף לסט השני שיש לי? זה יספיק לפצות על השקיעה של הרכב. ??

או שכדאי להתקין ספייסרים על הסט החדש על הדרך.

וכך להגביה את הרכב עוד יותר .

והסיבה לעכשיו. אני צריך לעשות כיוון פרונט. ואחרי ההחלפה צריך לעשות כיוון פרונט.

אז אני רוצה לחסוך ולעשות את שניהם ביחד.

למי שיש נסיון עם ספייסרים על רכבי VW ומה ההשפעה על ההתנהגות של הרכב.

קופצנות. אחיזה. יציבות.

ויוכל לשתף אני ישמח.

• תוכן חדש...