Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שפוץ מנוע מוריס MG-TD 1950

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6395 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

חבר רכש בארה"ב את המכונית מוריס MG-TD 1950. המכונית במצב מדהים מושקעת ומטופחת היטב.

לצערינו (של חבר שלי ושלי) מיסתבר שה "לא כול מה שנוצץ זהב". כאשר נירכש הרכב, מוכר הרכב אמר שהמנוע עבר שיפוץ מלא והוא שילם הרבה כסף עבור השיפוץ. אני חייב לומר שאנחנו מאמינים למוכר, ומכונאי בארה"ב פשוט רימה אותו ובגדול.

לדעתינו סביר להניח שהמכונאי או ידע או הבין שהרכב הולך להימכר "וניצל את זה בצורה המכוערת ביותר"

בקיצור היסתבר שהמנוע על הפנים וחייבים לשפץ אותו כמו שצריך!

לקחתי על עצמי את שיפוץ המנוע הגיר וכול המיכלולים בתא המנוע.

אני מעלה את השרשור הזה ברשות חברי ועבורו ושכולם נילמד להזהר בעתיד מי אמר שבארה"ב אין נוכלים ורמאים?.

בתמונות המצורפות תוכלו לראות ולהבין את מה שקרה ומה שיקרא למנוע הזה וכול היתר.

שלב ראשון הוצעת המנוע מהרכב בזהירות מירבית על מנת לא לגרום נזק למרכב הרכב.

בהמשך פרוק המנוע לגורמים ולהערכת נזק . אחרי בדיקה מעמיקה והורדת מידות לחריטה גודל בוכנות וכו', קודם כול מזמינים את כול החלקים. לא לקח הרבה זמן להשיג את כול החלקים רק ארבעה חודשים בערך :lol:. אחרי שהגיעו החלקים המנוע נילקח לחריטות. ביזמן שהמנוע בחריטות מתחילים להכין את כול חלקי המנוע, כלומר רחיצה ,תיקון המיכלולים, כול מה שצריך ,צביעה של מה שצריך. שליחת כול הברגים לציפוי אבץ, ושליחה של הרבה פריטים לציפוי ניקל.

כמו כן אני משפץ בינתיים את המפלג (ביטול חופש בציר המרכזי) ע"י החלפת בוקסות מקוריות. לאחר שיפוץ המפלג שיפוץ הדינמו (המיסבים על הפנים) חריטת עוגן וכול שער הירקות. כול חלק מקבל יחס אישי אין פשרנות! הולכים רק על הטוב ביותר בלי קיצורי דרך כול החלקים חדשים ומקוריים כמו שכתוב בספרים.

מצרף מיספר תמונות להנעתכם והמשך יבוא.

בברכה בני ל.

CIMG6468.JPG

CIMG6521.JPG

CIMG6528.JPG

CIMG6546.JPG

CIMG6551.JPG

CIMG6553.JPG

CIMG6765.JPG

CIMG6781.JPG

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

אני זוכר את יום שישי במפגש אוניברסיטת ת"א כשהאיש הנחמד הגיע עם הרכב הזה פעם ראשונה ..

המנוע נזל ו/או פלט שמן והוא עם אשתו ניקו את המנוע עם סמרטוט ..

רכב יפיפה .

בהצלחה בשיפוץ .

פורסם

וואלה בני, אין עליך!!

חיפושית 1971,אאודי 75 ואריאנט 1972,:fadein:

אאודי 80 1974, אאודי 80 1982, אאודי 80 1986, אאודי 80 1988,אאודי 80 1990, אאודי 100 1974 , אאודי 100 1987.

כבר אמרתי שאני חולה אאודי ?

פורסם

חבל על הזמן. הברגים זה צבע או אבץ?

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

פורסם

אם אפשר רק הערה קטנה, אני לא כל כך אוהב צבע אלומיניום, אני חושב שהוא קצת חוטא למטרה. עדיף ניקוי חול טוב. בכל-אופן אני מסתכל שוב ושוב ובאמת אין מה לומר. תמשיך לעדכן.

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

פורסם
אם אפשר רק הערה קטנה, אני לא כל כך אוהב צבע אלומיניום, אז ניצבע בצבע בורדו מטלי איך זה :wink: אני חושב שהוא קצת חוטא למטרה. עדיף ניקוי חול טוב.אבל פו אתה חוטא ובגדול! אסור לבצע ניקוי חול במנוע כי הסיכוי שישאר גרגר אחד של חול במעברי השמן אולי המנוע יהיה יפה לפי הטעם שלך אבל גם פגר מושבת אבל לא נורא הכול בעיני המיסתקל. בכל-אופן אני מסתכל שוב ושוב ובאמת אין מה לומר. תמשיך לעדכן.

שלום.

תלוי מה צובעים איך ולמה?

תהיה סבלני הכול יהיה בסדר האמן לי.

לגבי ניקוי חול הסברתי בקיצר לא מבצעים ניקוי חול במנוע הסיכון לנזק גדול מידי

בברכה בני ל.

פורסם

שלום.

מה חדש תחת השמש? ובכן :lol::lol::lol:

קודם כול סוף סוף הגיעו החלקים, כול החלקים הדרושים לשיפוץ המנוע !

המנוע והראש חזרו אחר כבוד מעיבוד שבבי הכולל חרטות המנוע והשחזות בראש.

מיכיון שאנ דור זקן שיותר מאמין בעבודת כפים, ניתן לראות שאת התאמת השסטומים שאני עושה כמו פעם מה שנקרא "שלייף סופפים" וכנ"ל התאמת מיסבים והרינגים אחד אחד לבד ביד לדעתי יותר מדויק!

הרכבת הבוכנות במנוע זה זה הליך שונה מהמקובל כי מכניסים את הבוכנות מלמעלה, ואת הטלטלים מרכיבים אחר כך מלמטה כי רוחב הטלטל לא עובר בצילנדר.ובסוף מניחים את גל-הארכובה וסוגרים את כול החמוצים.

במנועים הלה עוד לא המציאו את המחזיר שמן המוכר לכול, ושיטת האטימה היה הברגה הפוכה ותמיד היו בעיות של נזילות שמן במנוע הזה לא יהיו נזילות שמן!!! (אני מרגיל את המנוע לעבוד בלי שמן מהיום הראשון :lol:) אני מבצע שינוי במבנה המנוע ומרכיב מתאם מיחוד שפותח למנוע הזה ובמתאם ניתן להכניס מחזיר שמן. השינוי מחייב עיבוד שבבי מיוחד במנוע .ניתן לראות בתמונה של התחת של המנוע את המתאם בלי המחזיר שמן.בזמן שהמנוע בחדר צבע לקחתי את גלגל התנופה אחרי ליטוש משני הצדדים והרכבת זר השינים החדש לאיזון דינמי.וכמובן המנוע מקבל יחס מועדף בחדר צבע לאחר הכנה ארוכה ויסודית שלי + הדבקת כול הנירות.הצבע לא כסף אבל שווה הרבה כסף :shock:. קודם כול צבע יסוד כמה שכבות נגד עיין הרע, אחרי היסוד צבע פיילר, ולאחר הפיילר צבע אדום מיוחד. ובסוף שכבות לכה רצניות וכמובן אפיה ארוכה בתנור .

כמובן מצורפות תמונות.

בברכה בני ל.

CIMG6729.JPG

CIMG6817.JPG

CIMG6864.JPG

CIMG6866.JPG

CIMG6880.JPG

CIMG6887.JPG

CIMG6890.JPG

CIMG6891.JPG

פורסם
שלום.

מה חדש תחת השמש? ובכן :lol::lol::lol:

קודם כול סוף סוף הגיעו החלקים, כול החלקים הדרושים לשיפוץ המנוע !

המנוע והראש חזרו אחר כבוד מעיבוד שבבי הכולל חרטות המנוע והשחזות בראש.

מיכיון שאנ דור זקן שיותר מאמין בעבודת כפים, ניתן לראות שאת התאמת השסטומים שאני עושה כמו פעם מה שנקרא "שלייף סופפים" וכנ"ל התאמת מיסבים והרינגים אחד אחד לבד ביד לדעתי יותר מדויק!

הרכבת הבוכנות במנוע זה זה הליך שונה מהמקובל כי מכניסים את הבוכנות מלמעלה, ואת הטלטלים מרכיבים אחר כך מלמטה כי רוחב הטלטל לא עובר בצילנדר.ובסוף מניחים את גל-הארכובה וסוגרים את כול החמוצים.

במנועים הלה עוד לא המציאו את המחזיר שמן המוכר לכול, ושיטת האטימה היה הברגה הפוכה ותמיד היו בעיות של נזילות שמן במנוע הזה לא יהיו נזילות שמן!!! (אני מרגיל את המנוע לעבוד בלי שמן מהיום הראשון :lol:) אני מבצע שינוי במבנה המנוע ומרכיב מתאם מיחוד שפותח למנוע הזה ובמתאם ניתן להכניס מחזיר שמן. השינוי מחייב עיבוד שבבי מיוחד במנוע .ניתן לראות בתמונה של התחת של המנוע את המתאם בלי המחזיר שמן.בזמן שהמנוע בחדר צבע לקחתי את גלגל התנופה אחרי ליטוש משני הצדדים והרכבת זר השינים החדש לאיזון דינמי.וכמובן המנוע מקבל יחס מועדף בחדר צבע לאחר הכנה ארוכה ויסודית שלי + הדבקת כול הנירות.הצבע לא כסף אבל שווה הרבה כסף :shock:. קודם כול צבע יסוד כמה שכבות נגד עיין הרע, אחרי היסוד צבע פיילר, ולאחר הפיילר צבע אדום מיוחד. ובסוף שכבות לכה רצניות וכמובן אפיה ארוכה בתנור .

כמובן מצורפות תמונות.

בברכה בני ל.

מדהים ! ! !

מוריס 10 שנת 1939

רובר P2 16 1947 (בתהליך שיפוץ)

וסרשטיין דרור

• תוכן חדש...