Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6431 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אוקיי אז נמאס לי ולחבר שלי מהמתקינים סוג ד' שיש בירושלים והעבודה הגרועה שלהם,

אז החלטנו שאנחנו רוצים ללמוד להתקין מערכות ברכבים.

אני אוהב להתעסק עם זה וחבר שלי מבין באלקטרוניקה,

אבל אני לא יודע איך נוכל ללמוד לעשות את זה. (אני לא מתכוון לעשות ניסויים על רכבים ולגרום לנזק חלילה)

אשמח לקבל עזרה ועצות מכם.

תודה מראש,

לירן.:-)

HU: Pioneer DEH-80PRS Woofers: SEAS Lotus Reference Tweeters: SEAS Lotus PerformanceSUB: Hifonics12" Wiring:KnuKonceptz,Omega-Audio,Sound quest AMPS:Lightning Audio,Phonix Gold

פורסם

השיטה הטובה והזולה?תבקש יפה ממתקין מנוסה לשבת קצת אצלו, להסתכל וללמוד, וכל זה רק בתנאי שלא תפריע לו בעבודתו

פורסם

לירן,

זה שנמאס לך ממתקין סוג ד' בירושלים זה סיפור אחד וזה שאתה אוהב את העניין ורוצה ללמוד זה סיפור אחר.

לגבי המתקין יש לזה פתרון נורא פשוט, צא מירושלים ומצא לך מתקין נורמלי, לא חסר פה המלצות בפורום למתקין באיזור המרכז.

השאלה הנשאלת היא כמובן מה אתה רוצה ללמוד? חשמלאות רכב? אל תצפה שמישהו ילמד אותך לעשות בניות או לעבוד עם פיבר וכדומה, כל הדברים האלה באים משנים של נסיון ואחרי הרבה מאוד טעויות ולמידה. :)

פורסם

תודה על התגובה המהירה חברים.

דני הסיבה העיקרית היא שאני רוצה ללמוד את זה.

(בזה שנמאס לי מהמתקינים פה הכוונה היא שכואב לראות אנשים שמשלמים במיטב כספם ומקבלים עבודה תת רמה.)

כרגע אני מתכוון לחיבור והרכבה של רכיבים (רמקולים, מגברים,הד יוניטס וכל הנוגע לסאונד) וכיול מערכות כמובן.

תודה על העזרה.

HU: Pioneer DEH-80PRS Woofers: SEAS Lotus Reference Tweeters: SEAS Lotus PerformanceSUB: Hifonics12" Wiring:KnuKonceptz,Omega-Audio,Sound quest AMPS:Lightning Audio,Phonix Gold

פורסם

שלב ראשון:

לימודים תיאורתיים ופורמליים אתה יכול במלט"ש.

http://www.maltash.co.il/info.asp?id=18

פרקטית, נסה להתקבל עכשיו, או תוך כדי לימודים, או לאחר מכן, לבית התקנות בתור עוזר/סטאז'ר, תמורת שכר נמוך. וברגע שתצבור בטחון ונסיון, תתחיל לעבוד לבד.

שלב שני:

תתחיל להעלות שירשורי התקנה שלך במספר רכבים.

שלב שלישי:

תכנס לרשימת המתקינים המומלצים..

שלב רביעי:

תתעשר.

שלב חמישי:

עזוב את המקצוע ותהמר על המליונים..

שלב שישי:

תתעורר.

פורסם

אני לא מבין מה בעייה זה כל כך פשוט (התקנה, על כיוונים אני לא מדבר) זה סתם נראה לך מפחיד

אם אתה מדבר על התקנה סטנדרטית וממוצעת:

קודם כל בודקים באינטרנט שכל הרכיבים מתאימים אחד לשני, פיוז, חוטים, מגבר, סאב שלא יהיה נגיד חוטים דקים ופיוז מעפן למגבר חזק או סאב שלא מתאים באומים שלו למגבר..

הרדיו דיסק מתחבר לפלאגים שלו באוטו, אין בעייה פה

מוסיפים לו גם את ה4 חוטים של הRCA שאותם מעבירים אחורה ומחברים למגבר,

את הסאב מחברים למגבר גם שזה ממש פשוט

בקומפוננט פותחים את הקרוס ומחברים את הטוויטרים והרמקולים לפי הסימונים ואת הקרוס מחברים למגבר (כמובן שקודם ממקמים את הרכיבים והחוטים במקום)

מחברים חוט עבה (8 או 4 AWG, התקנה ממוצעת) למצבר עם פיוז מתאים (הפיוז קרוב למצבר יחסית) ומעבירים דרך הקיר אש אל המגבר ל+ שלו, וחוט באותו עובי ל- של המגבר ומהצד השני של המינוס למתכת חשופה.

הדבר היחיד שעוד יכול להיות בעייתי זה מאיפה ברדיו דיסק יוצא החוט של הרימוט למגבר, צריך לבדוק איזה חוט מהרדיו דיסק הוא הרימוט.

צריך קצת חוש טכני כנראה, אבל זה ממש פשוט:-) לי דרך אגב אין שום קשר לאלקטרוניקה והבנתי הכל דרך הפורום הזה..

מומלץ כמובן לקרוא קצת יותר בהרחבה כמובן, שתדע דברים כמו לא לשים את הקרוס בדלת או שלא מעבירים חוטי רמקולים/RCA ליד חוטי מתח ודברים כאלה.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

shorlakk, תודה על האתר אני אקרא בו בעיון.

ליאור, תודה על ההסברים!

מסתבר שמה שאני לא יודע זה החיבורים של המתח.

כמה שאלות:

1. איך אני יכול לדעת איזה עובי של חוטים צריך,ומה זה AWG?(התכוונת לgauge?)

2.מהו קיר האש? (בין תא המטען לתא הנוסעים?)

3. כשאמרת "סאב שלא מתאים באומים שלו למגבר",

התכוונת שאם לדוגמה יש סאב 4 אוהם צריך לחבר אותו למגבר 4 אוהם?

4. איך אני יודע איזה פיוז לשים במקומות שצריך?

פורסם

1. רוב המגברי 4 ערוצים צריכים 4 או 8 awg (או gauge), צריך לבדוק מה מומלץ למגבר הספציפי או שפשוט לשים 4 awg שיהיה טוב לרוב (מספר קטן = חוט עבה יותר)

2. קיר אש זה הפח שמקדימה בין התא מנוע לתא נוסעים. לתא מנוע עוברים הרבה חוטים מתוך האוטו אז מנצלים את אותו הפתח של החוטים האלה ומעבירים בו גם את החוט מתח של המגבר.

3. כן

4. צריך בגדול פיוז אחד על הכבל מתח, אני לא מומחה גדול בעניין אבל לפי מה שאני מבין הפיוז צריך להתאים לעובי החוט :?:

(בדרך כלל קונים "ערכת התקנה" שכוללת את כל הכבלים שדיברתי עליהם והיא כוללת גם פיוז מתאים, ככה שלא צריך ממש לדאוג לזה.)

מה שאני כתבתי היה לא ממש מורחב, רק שתבין כמה שזה פשוט

אם אתה רוצה הסבר טוב ומפורט שכולל אפילו כיוונים למערכת, הנה אחד טוב:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=209428

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

פורסם

תודה רבה, שיחקת אותה.

פורסם

כן שמתי לב, אני אברר על הקורס.

פורסם

הבעיה העיקרית היא לא ההתקנה עצמה, אלא הבעיות והקשיים שצריך להתגבר עליהם בדרך.

את זה רק הנסיון מביא.

• תוכן חדש...