Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6437 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם. אני לא מבין גדול האלקטרוניקה בכלל, ובגלל זה מבקש את עזרת הזולת :oops:.

יש ברשותי זוג קרוסים מסט 3 חלקים של הרץ, סדרה היי אנרג'י דגם 3W.10

קישור: http://www.hertzaudiovideo.com/Doc/pdf_3W10.pdf

הרבה אנשים שמבינים בתחום הציעו לי לצבוע אותם בכחול ו(ההמשך אתם יודעים :lol:) בגלל כל הקבלים והנגדים והסלילים הזולים שיש בו.

אבל אני מתעקש לעשות איתם משהו.

בעיה: הקרוס הB"ל בנוי בצורה כזאת שכאשר לא מחובר עליו מידוופר ליציאה שלו - הוא בכלל לא עובד, כלומר עם אני רוצה לעשות קומבינה - ולחבר עליו רק טויטר ומידריינג' - הוא לא יעבוד.

שאלה: איך אפשר "לעבוד" על הקרוס ש"יראה" התנגדות כלשהי ביציאה של המידוופר אך מבלי לחבר עליו מידוופר (לשמור על העוצמה).

או שזה מצריך שינוי (הלחמות כלשהן) בפנים הקרוס?

תודה.

פורסם

אתה יכול לבדוק מהי ההתנגדות של המידוופר, ולחבר ביציאה נגד עם אותה התנגדות

וכמובן לפני זה תברר שהנגד עומד בהספק שהוא הולך לקבל. זאת האופציה הכי זולה והכי פחות מסובכת.

אופציה אחרת היא לפתוח את הקרוס ולהתחיל להתעסק עם האלקטרוניקה בפנים, אבל זה מצריך ידע מסויים בתחום.

עצה שלי אם הקרוס לא טוב בשבילך, היא לנסות לחפש קרוס איכותי של סטים אחרים שיכול להתאים לרמקולים.

פורסם

קודם כל מי שאמר לך שהרכיבים של הקרוסאובר לא איכותיים צריך ללמוד עוד הרבה , HERTZ משתמשת ברכיבים של חברת AUDIO COMP ( במקרה הזה סדרת BEST שהיא הסדרה האמצעית) , מה עוד שלקרוסאובר הנ"ל מחוברים אלמנטים שלא שייכים לו( SPACE).

פורסם

תודה רבה על התגובות.

Sharouf - אתה יכול לכוון אותי ל"נגדים" כאלה בשוק? חברה? (התנגדות 4 אום) וקיבולת של המידוופר HV165L היא 100 וואט RMS, ברור שהנגד לא צריך להיות בהספק של 100 וואט, אז כמה הוא צריך להיות?

ALOND, בינתיים לא מחובר כלום לקרוס, אני כן רוצה לחבר HL70 וטויטר של ספייס, יש לך רעיון איך "לעבוד" על קרוס?

מנואל, לגנסיסים יש קרוסים HPF וLPF הכי רגילים שיש (כמו בכל מגבר) הייתי מאוד שמח עם היה להם בנדפאס.

הרעיון מאחורי כל שאלות הוא: אני מרגיש שזה פשוט "יותר מידי" בשביל זוג טויטרים וזוג מידריינג'ים - כל זוג סטריאו 60, אני חושב שסטריאו 60 אחד - יספיק גם למידריינג'ים וגם לטויטרים דרך הקרוס הפסיבי, מה גם שמבחינת טיים קורקשיין יהיה קל יותר לכוון את העניינים.

פורסם

זה טיפשי

אם תחבר נגד אתה מפסיד עוצמה כאילו באמת מחובר שם וופר, הדרך הנכונה היא לעקוף את זה או למכור את הקרוסים ולרכוש זוג של 2WAY

פורסם

עתיד זה ממש לא טפשי לחבר נגד במקום המידוופר, כי אם בכלל (דגש על אם) תצליח לבטל את היציאה בקרוס למידוופר

ע"י שינויים בקרוס, תצטרך להחליף כמעט את כל הסלילים והנגדים בתוכו כי הם לא יתאימו להספקים החדשים, חוץ מזה כל הכוח צריך להתחלק לשני ערוצים ולא לשלושה. ודבר נוסף צריך לוודא שאכן הוופר והטויטר יכולים לעבוד בהספק הזה (אני אישית לא מכיר את הסט הנ"ל) וכאן לדעתי זה כבר יותר מדי.

gti1980 אם אתה גר בצפון יש לך בחיפה רח' העצמאות 63 את טל-מיר, תרים להם טל' ותברר אם יש להם במלאי נגדים כאלה.

אני חושב שנגד 4 אוהם בהספק 70-90 וואט יספיק (שוב אני לא מכיר את הסט וההספקים האמיתיים שלו).

פורסם

מנואל, לגנסיסים יש קרוסים HPF וLPF הכי רגילים שיש (כמו בכל מגבר) הייתי מאוד שמח עם היה להם בנדפאס.

.

בוריס למה אתה אוהב להיסתבך?

בשביל מה אתה צריך בנדפאס?

אתה מחבר את 2 מגברי הסטריאו 60 ל-RCA של ההייפאס (שיקבלו תדרים מ- 300-400 הרץ ומעלה)

המגבר שמחובר למידריינג' תשים על LPF ותחתוך מאיזה 4K-5K (יוצא שהמידריינג' תחום בין 300-5000 הרץ +-)

את המגבר של הטוויטר תשים על HPF ותחתוך מ- 4K-5K (יוצא שהטוויטר מנגן מ- 4000-5000 הרץ +- ומעלה)

או שלמגברים אין אפשרות לחתוך בתדרים הנ"ל?

HU: ADDzest DRX 9255EX / Amp: Audison 4.1K / comp: Focal K2p / Sub: XXLS 10

פורסם

למה אתה חושב שST 60 הוא יותר מדי למידים וטוויטרים ביחד?

לא הבנת אותי, במצב עכשיוי יש לזוג טויטרים ולזוג מידריינג'ים ST 60 כ"א (ראה חתימה), פשוט לדעתי,

במבחן התוצאה, ST60 אחד יכול להספיק להגברת זוג טויטרים וזוג מידריינג'ים.

זה שאתה רצית לשים ST100 רק לזוג טויטרים זה OVERKILL מטורף!

פורסם

ראיתי בחתימה שלך ולכן לא ממש הבנתי אותך. מה אתה מנסה לעשות אם יש לך כבר שני מגברים?

ובקשר לאוברקיל.. כן, יש לי את זה קצת לפעמים, מה לעשות.. למה שמתי 0 גייג'? ככה..

פורסם

בגלל חוסר תקציב לכל מה קשור לדלתות שלי (אני רוצה תיבות עם זויות + מידוופרים אמיתיים :wink:) חשבתי שבשביל לפנות תקציב למוזכר לעיל, אז "להיצתמצם" קצת, כלומר למכור ST60 אחד. זו כל הדילמה.

• תוכן חדש...