Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6454 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי לוח אם מסוג GIGABYTE MA69VM (צ'יפסט AMD 690V). עד עכשיו היו לי 2G זיכרון DDR2 בשני סטיקים (2X1G) מיצרן ודגם זהה (קינגסטון, לא זוכר דגם) שעבדו במהירות 800MHZ.

לפני יומיים רכשתי עוד 2G (גם 2X1G) זיכרון של חברת קינגסטון מדגם KVR800D2N6 גם 800MHZ (דגם שונה מהזיכרונות הישנים). כשהתקנתי אותם, BIOS הראה לי שהזיכרונות עובדים אומנם ב-DUAL CHANNEL כמו שעבדו, אבל ב-667MHZ. כאן מדובר כבר ב-4 סטיקים של 1G, אומנם כל זוג מדגם שונה של אותו יצרן.

אני שולל את האופציה שעבדו עליי בחנות, כי כל זוג בנפרד מראה 800MHZ, גם הישן וגם החדש, רק כשארבעתם מותקנים זה מראה 667MHZ.

מה זה יכול להיות?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כבר עשיתי את זה. הראה 800MHZ תקינים. בגלל זה אני יודע שלא עבדו עליי בחנות.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

את זה לא ציינת.

הלוח אם שלך לא מזהה נכון את הזיכרונות ביחד.

ככל הנראה אבל הם עובדים על 800 , אין צורך לדאגה.

גם אל תשכח שווינדוס XP מוגבל עד 3.62G אם אני לא טועה, ככה שלא הכל מנוצל גם ככה.

פורסם

א) כתבתי, אבל זה לא רלוונטי לשאלה

ב) שמתי לב :roll:

ג) לא חושב

ד) יש לי XP64, כך שאני לא דואג לתמיכה בנפח הזיכרון

עידכון - במחשב של אמא שלי יש את אותו דגם לוח האם, יותר חדש בחודשיים, אותו מצב, רק כל זוג של זיכרון של חברה אחרת (אחד של קינגסטון מהדגם שציינתי, והזוג שני של OCZ), ושם זה מראה 800MHZ תקינים עם 4 סטיקים

פורסם

איך מבררים?

פורסם

תבדוק תזמונים, יכול להיות שכאן הבעיה.

אם לא, האם הזכרונות עובדים על אותו מתח? לרוב הזכרונות עובדים ב1.8v, אך ישנם יצרנים שמפרסמים נתונים כאשר הזכרון על 1.9-2.0v, כיוון שעם העלאת מתח ניתן להגיע לביצועים טובים יותר.

יכול להיות שהעלאת מתח קטנה ועדינה לזכרונות תייצב את כולם על 800mhz.

פורסם

נתוני תזמון (CAS, RAS וכו') לא אמורים לגרום לבעיות כאלו. המחשב בוחר את הגרוע מבין כולם ועובד מול כולם כך.

לעיתים קרובות יש בעיות תאימות או באגים שונים שגורמים לזה. ממליץ לך לחפש קצת ברשת וגם לפנות לתמיכה של יצרן ה-MB, כמו כן לקרוא את הפרק על זכרונות בספר של הלוח. אם יש עדכון BIOS בצע אותו (בזהירות).

פורסם

תגידו, לפני שאני נכנס לקטע של עידכונים ותיזמונים, לאפס BIOS יכול לעזור?

פורסם

אם בטעות אפשר והכנסת את ההגדרות למצב ידני אז עשוי לעזור. נסה, אין הרבה מה להפסיד.

אגב אם יש באג כלשהו שמונע מה-MB לבצע את הכיוון אוטומטית במצב הזה הגדרות ידניות (אם ניתן) עשויות לעזור. העניין הוא שבשביל זה תצטרך לדעת את נתוני התזמון של כל הזכרונות (שזה לא בעיה להשיג לפי הדגם), לקרוא קצת כדי להבין מה המשמעות שלהם, לקנפג ידנית בהתאם לביצועים הנמוכים ביותר ולנסות.

שוב אני אומר- לפני שאתה עושה משהו תבדוק בספר שאין מגבלה מובנית.

פורסם

טוב, ה-CMOS אופס, לא עזר.

עידכון גירסה גם לא עזר.

שני זוגות הזכרונות עובדים על מתח 1.8V

• תוכן חדש...