Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6466 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חזרתי עכשיו לאחר נסיעה של שעתיים מכיוון הצפון, במשך הדרך הסאב פתאום הפסיק לעבוד ואם אני עולה על באמפר או משהו פתאום הוא עובד, אך רוב הזמן הוא לא עבד.

אני מגיע הביתה פותח את הבגאז' ומקבל גל חום אדיר לפרצוף, ברצינות, אני נוגע בשתי המגברים והם רותחים פשוט ככה רותחים מאוד מאוד אני לא חושב שזה נורמלי..

המגברים הם:

רוקפורד 8004 סדרת פאוור.

רוקפורד 1001BD סדרת פאוור.

אני מאוד מודאג מכך שהם ישרפו זו הייתה נסיעה של שעתיים עם עצירה של רבע שעה, אני לא יודע אם וכאשר אני יסע לאילת איך המגברים יגיבו.

האם יש מקום לדאגה? אשמח לעזרה.

פורסם

בוא נחלק את הבעיה שלך ל2:

1. הסאב לא עובד/ עובד לסרוגין.

2.המגברים מתחממים מאוד.

אז ככה, לגבי המגברים הם אמורים להתחמם, ככה הם מפזרים את החום שלהם.

לרוב כאשר הכיסוי של המגברים(HEAT SINK) חם המגבר בפנים פשוט יהיה קר.

אבל, מה שאתה מתאר ומכאן גם אני משליך את זה לגבי הבעיה הראשונה.

זה שסאב עובד לסרוגין ושאתה עולה על באמפר או משהו הוא מתחיל לעבוד זה יכול להיות מכמה סיבות:

1.חיבור מינוס רופף או במיקום לא מתאים.

2.פרוטקשיין כתוצאה מחום יתר שנובע מהתחממות לא בריאה למגברים- אבל הבאמפר לא ממש קשור לכן זה נראה לי פחות הגיוני.

בכל מקרה, החום של המגברים לא אמור להיות מאוד מורגש, הם אמורים להיות חמים, ובטח שלאחר שעתיים של שימוש אבל אם אתה פותח את תא המטען ומקבל מכת חום כנראה שיש בעיה בהתקנה והמגברים לא מצליחים לקרר את עצמם.

הוספה של מאווררים שיעשו סירקולציה יעשה את העבודה.

בנוגע לסאב, לדעתי יש בעיה במינוס של המונובלוק וכמובן גם החום לא מועיל לנושא של פרוקטשיין.

המלצתי היא לגשת למתקין מקצועי שיעבור על ההתקנה ויבדוק את נקודות החיבור ואת הסירקולציית אוויר למגברים.

בכל אופן, שלא יעבדו עלייך, לא צריך יותר מכמה מאווררים פשוטים של מחשב שעלותם היא לא יותר מ20-30 ש"ח למאוורר.

שלא ינסו לדחוף לך פתרונות אחרים יקרים יותר סתם.

under construction..

פורסם

לגבי ההתחממות - יש למגבר טמפרטורות עבודה מסויימות שזה תקין שהוא פועל בה גם אם זה נראה לך חם

אני יודע להגיד לך שהמגבר שלי גם מתחמם מאוד בעבודה מאומצת אבל הוא בנוי לזה ומקרר את עצמו בחלקים שצריך בעזרת המאווררים.. אם אתה רוצה לשדרג להם את הקירור אולי תוסיף חיצונית מאווררים כלשהם..

לגבי הסאב מפסיק לעבוד.. אם זה רק הסאב והמוסיקה עובדת כמו שצריך אולי תבדוק איזה נתק בחוטים שמובילים לסאב (בחיבור למגבר,בחיבור לתיבת הסאב,בתוך התיבה בין החיבורים לסאב עצמו - נדיר אבל יכול לקרות תלוי מי חיבר ואיך)

אם זה המוסיקה+הסאב מפסיקים (גם פרוטקשן נחשב) אני הייתי מציע לבדוק שהפיוז תקין על הכבל במצבר לפעמים סדק קטן יכול לשגע אותך.

HU: CarPC 3 In Progress [00%] AMP: Twister III F4-600

Woofer: Helon 165 (2 ohm) Tweeter: HX 165 PHASE SUBS: (X-ion 10" 350rms) X 2

Mitsubishi king

פורסם

כל עוד הם לא נכנסים לפרוטקשן כנראה שזה נורמלי למגברים האלו.

תבדוק אם הנורית של הפרוטקשן דולקת כאשר הסאב מתנתק ,אם כן המגבר כנראה מתחמם יותר מידי.

אם לא כנראה חיבורים רופפים במגבר \ סאב.

Bayerische Motoren Werke

Abarth 595

פורסם

המגברים של רוקפורד ידועים בחומם הגבוה (מה שמצביע על פיזור חום מעולה).

אם המגבר נכנס לפרוטקשן כנראה שיש בעייה, ויכול להיות שהיא נגרמת בגלל שעברת את מגבלת הטמפרטורה שלהם (עדיין יש לנו ימים חמים מאוד, ובבגאז' חנוק זאת בכלל חגיגה).

אם בערב או כאשר אתה נוסע עם מושבים אחורים מקופלים זה לא מתרחש (ובהנחה שאתה לא "אונס" את המגבר יתר על המידה) - הכל בסדר, אין שום תקלה במגברים. בכל מקרה הייתי מציע לבדוק את מה שניר הציע.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

נסעתי עם המשפחה ככה שווליום גבוה לעולם לא היה במשך הנסיעה.

מקסימום 5 או 6 וצריך להתאמץ בשביל לשמוע שירים, שמתי פשוט שלא יהיה שקט מידי.

הרמקולים לא התנתקו במשך הנסיעה רק הסאב, אני יבדוק את העניין עם המתקין שלי תודה רבה לכם.

פורסם

בקשר לסאב יכול להיות שיש נתק בחוטים שלו.

היה לי מקרה הסאב שלי לא עבד וכאשר דחפתי את הממברנה פנימה הוא התחיל לעבוד.

ולכל החוטאים - רבותי נתראה בגיהינום.

:evil::evil::evil:

• תוכן חדש...