Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6480 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני רוצה לקנות מגבר יד שניה אבל אני לא יודע מה אני צריך לבדוק ואיך ככה שאני לא יפול.

אשמח להכוונה בנושא

פורסם

אני הייתי מתחיל בבדיקה ויזואלית. לראות שהוא תקין ויפה, בלי מכות ושברים וכיו"ב. משריטות קלות לא צריך לפחד, בד"כ זה חשוף לאיזה בקבוק קולה שורר שברח מהשקית כשחזרת מהסופר..

שנית, אם המגבר מחובר ומותקן, לראות שהוא עובד.

כמובן שאפשר לתת למעבדה, אבל אולי השקעה כזו תהיה רק במגבר יקר.

ואחרון חביב והכי חשוב, לעמוד על טיב המוכר. כן, בפשטות, כמו שלא תיקנה רכב מאיזה אדם מפוקפק שנותן לך הרגשה לא טובה.. אינטואיציה.. בין חברי הפורום למשל, יש היכרות אישית באמצעות מפגשים או חברים-של-חברים וכו' ולכן, אדם מוכר לא יפגע במוניטין ובשם הטוב שלו.

ניתן גם להגיע עם אדם, שיש לו נסיון בדבר, שקנה-ומכר-והשתמש במגבר או שניים בחייו..

פורסם

חברים אתם חייבים להבין, מגבר אמור להתחמם, זה לא דבר רע, זה דבר מצויין.

לא סתם המכסה של המגבר נקרא :"HEAT SINK".

לרוב זה שהמכסה של המגבר חם זה דווקא אומר שבפנים הוא קר.

פיזור חום טוב של המגבר הוא אחד הדברים החשובים.

שקונים יד שניה הכי טוב זה קודם כל לקנות ממישהו אמין, לקנות מגבר מאחד חברי הפורום הותיקים לרוב מספק את החשש שהמגבר הוא אכן תקין ולא עבר תיקון או משהו כזה.

סה"כ מוניטין של אמינות זה דבר שלוקח לבנות שנים, ולהרוס אפשר ברגע.

מעבר לבדיקה פיזית חיצונית איך המגבר נראה מבחינת מכות קריטיות(שריטות קורות ויקרו גם אצלך),קורוזיה,תקינות פוטנציומטרים,לחצנים וכו', תקינות מחברי RCA= לבדוק שהם לא רופפים ושהראש שלהם לא עם קורוזיה.

אם המגבר מוגן עדיין במסגרת אחריות צריך לבדוק שאכן יש מדבקת אחריות או חשבונית קניה שמתעדת את זה.

אם למישהו יש איזה ספק ולא קל שבקלים לגבי אמינות המוכר, אז הכי מומלץ זה לקחת את המגבר למעבדה, ברוב המעבדות יקחו על כך 80-100 ש"ח עבור הבדיקה.

ואני חושב שמי שקונה מגבר ב1500ש"ח ומעלה, יכול להשקיע עוד כמה שקלים עבור שקט נפשי, וזאת במידה ואכן מדובר על מוכר אנונימי או לא הכי אמין.

וזה תקף עוד יותר ברכישה של מגברים יוקרתיים יותר ב2000-2500-3000 ש"ח ומעלה.

under construction..

פורסם
אני הייתי מתחיל בבדיקה ויזואלית. לראות שהוא תקין ויפה, בלי מכות ושברים וכיו"ב. משריטות קלות לא צריך לפחד, בד"כ זה חשוף לאיזה בקבוק קולה שורר שברח מהשקית כשחזרת מהסופר..

אני מבין שגם לך יש כתמים של משקאות מוגזים בתקרה :-P

מגבר זה בד"כ אחד המוצרים שיותר משתלם לקנות מיד 2 - הוא לא מתבלא כמו רמקולים למשל ואין לו עיינית לייזר (רדיו דיסק) שיכולה להיות בעייתית.

לבדוק שהוא תקין ע"י חיבור למערכת, לראות שאין רעשים מוזרים, ובאמת כל שאר הדברים שניר כבר ציין קודם לכן.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

מתוך נסיון של שיפוץ מגברים ישנים,( לא של רכב אבל העקרונות דומים ) קבלים זה דבר שמתישן ויש לו השפעה משמעותית על איכות השמע.

אחד ההבדלים במערכות High End אמיתיות זה איכות ומחיר הקבלים. במגברים זולים הקבלים פשוטים ומתישנים מהר.

אז למגבר ישן יש בלאי.

רון

פורסם

לכל דבר יש בלאי - גם לך יש בלאי

:-P

קבלים סבירים יכולים לחיות בכיף איזה עשור נחמד אז ככה שזה עדיין לא כל כך נורא.

ושוב - לגבי מה שצביקה רשם עם המשקאות המוגזים - אתם חייבים לנסות את המשקאות של סופר דרינק - בייחוד הירוק והכחול - אפשר לעשות מיפוי עצמות עם החומר הזה!

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

או את אחד המשקאות המוזרים שהיו במפגש האחרון, שכל אחד שמזג לעצמו את זה בכוס, - טראח - נפל ונשפך, ושוב מזגו, ושוב נשפך. מוזר.. מה זה היה? מישהו זוכר?

פורסם

זה היה קינלי לימון-ליים "מוגז עדין" :shock:....

שלא יגיעו דברים כאלה למפגשים, אנשים עוד צריכים לנהוג הבייתה :)

לא זוכר מי, נראה לי עופר, מזג את זה, ושפך, אולי לא בכוונה, אבל בהחלט טוב מאוד שהוא לא שתה את זה :lol:

Elate 6” 3way Morel / CDA-9887 Alpine / SAX-100.4 Sundown Audio

• תוכן חדש...