Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6490 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעניין הטענות של החברים על שיטות הגבייה של זכיני הכביש:

מה מונע מבעדכם לעשות לרכב שלכם מנוי וידאו מזדמן? זה חינם, אין דמי מנוי, אין סכנה שהדואר לא יגיע או שתשכחו לשלם וזה מפחית את דמי השימוש בכביש.

יש לשיטה הזו רק "חיסרון" אחד, צריך לקחת אחריות, להתקשר למוקד ולמסור מספר של כרטיס אשראי לחיוב.

לגבי פגיעה בערכי טבע, יש הרבה טעם בטענות שאותן יש להפנות לרגולציה הממשלתית שכשלה במילוי תפקידה.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בעניין פגיעה בטבע:

כמה שאני נגד , זיהום אוויר לסוגיו, פגיעה בבעלי חיים וכל פגיעה שהיא בטבע...

אי אפשר להתעלם מהעובדה, שבמדינת ישראל 2008 (וכמה שנים לפני), הצפיפות בכבישים בלתי נסבלת!!! הפקקים בלתי נסבלים!!!

רק ראו את כל השיפוצים שמתבצעים יום ביומו בכביש 4 באיזור יבנה ובאילון דרום/צפון באיזור ראשון לציון, תוסיפו את כל הפקקים בכבישים המרכזיים בשעות העומס...

אין מה לעשות, התנועה בארץ לא זורמת!!! ורק עכשיו מישהו התעורר ומתחילים לשדרג את הכבישים...

לפחות כביש אחד "סביר" נוסד והוא כביש 6.

אם קיימת דרך ריאלית למנוע את הפרדת משפחות בעלי החיים אני בעד...(חוץ מתכנון נכון במעוד מועד-כבר לא רלוונטי)

במידה ולא, כנראה שנאלץ להמשיך ולהתפתח.

לכי תכיני לי את החליפה של האיומים...!

פורסם

נכון הצפיפות בילתי נסבלת , הפתרון לזה זו תחבורה ציבורית טובה ויעילה .

יש לך שטח נתון במדינה והאכלוסיה עוד תגדל ,התיעלות היא לא רק עוד כבישים.

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
נכון הצפיפות בילתי נסבלת , הפתרון לזה זו תחבורה ציבורית טובה ויעילה .

יש לך שטח נתון במדינה והאכלוסיה עוד תגדל ,התיעלות היא לא רק עוד כבישים.

זה לא שהגישה שלי מנותקת - היא פשוט קצת פסימית.

בין אם תיסע ובין אם לא (או אני אסע - זה לא משנה) חלק נכבד מהאנשים בארץ משתמשים בשירותי הכביש הזה. את הפגיעה בטבע אי אפשר להחזיר אחורה (לצערי הרב) וכנראה שאף אחד לא רצה למזער אותה.

עובדה היא שהכביש הזה קיים, עובד וגובה כספים.

תחבורה ציבורית יעילה זה חלום. באמת חלום - חלום שיקח לו הרבה מאוד זמן לרקום עור וגידים.

אבל נכון להיום כל מה שיש לנו לעשות זה לבחור האם להשתמש בשירותי הכביש (על כל השלכותיהם) או לא.

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

זה שהכביש כבר קיים ולא נפרק אותו זה נכון ,,אבל את הרעות החולות שיש בו צריך להזכיר , אל כל אחד שימנע מלנסוע בו אני אשמח וגם כי מי יודע אולי אחרי שאנשים יפנימו את זה ,פעם הבאה שנזעק נגד איזה פרוייקט טיפשי יקשיבו לנו .

(מי אמר נמל חיפה ?)

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

פורסם

פרויקט טיפשי או לא, איש איננו יודע מה היה מצב הפקקים בארץ, אילו כלי הרכב שכביש 6 מנקז היו גם הם נוסעים על התשתית הציבורית.

להערכתי הדבר היה גורם לקשיי תנועה לא נסבלים, לכן גם מי שלא נוסע על כביש 6 נהנה בעקיפין מתרומתו לזרימת התנועה.

פורסם

אני בעד כביש 6,הכביש חוסך דלק ושעות נסיעה,אתמול נסעתי לחתונה בעפולה דרך כביש 6 בנסיעה רגועה של 120 לקח לי שעה עד האולם,אם הייתי נוסע בכביש החוף בשעה הייתי מגיע במקרה הטוב לנתניה [יצאתי מרמלה],הכביש חסך לי דלק וק"מ ובלאי לרכב.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

או קי רן וכל זה הרבה יותר חשוב מהליכים תקינים בשלטון ובגביית תשלום ומאזן אקולוגי שחיינו תלויים בו ?

פורסם

אומי, איכות חיים וסביבה הם ערכים חשובים ונעלים (לא בציניות).

אבל להגיע ממקום למקום בצורה סבירה בלי יותר מידי פקקים, גם זה מאוד חשוב.

פורסם

והפתרון לזה במדינות ואזורים צפופים יחסית זה תחבורה ציבורית.

מה לעשות ישראל היא לא טקסס , יש מושג שנקרא צוואר בקובוק , לא משנה כמה כבישים יהיו לת"א בסוף היא באותו גודל ויכולה להכיל מספר מסוים של רכבים .

כנ"ל כל עיר אחרת , אם יהיו רכבות נורמאליות אוטובוסים וכו' , הכבישים יהיו פנויים לרכבים שצריכים לנסוע .

פורסם
והפתרון לזה במדינות ואזורים צפופים יחסית זה תחבורה ציבורית.

מה לעשות ישראל היא לא טקסס , יש מושג שנקרא צוואר בקובוק , לא משנה כמה כבישים יהיו לת"א בסוף היא באותו גודל ויכולה להכיל מספר מסוים של רכבים .

כנ"ל כל עיר אחרת , אם יהיו רכבות נורמאליות אוטובוסים וכו' , הכבישים יהיו פנויים לרכבים שצריכים לנסוע .

כל מילה בסלע.

זאת ועוד, המדינה צריכה לעודד מאוד נסיעה על אופניים במרכזי הערים. ע"י הטבות במקומות עבודה למי שמגיע על אופניו ולא בעליו של כלי רכב. (יש תוכניות מסודרות בהרבה מקומות בעלם, לא צריך להמציא את הגלגלג כאן).

עידוד CAR POOL , עידוד של רכב היברידי, והשקעה בתחבורה להמונים, נוחה, זמינה, יעילה ומהירה.

פורסם

אם יהיו רכבות נורמאליות אוטובוסים וכו' , הכבישים יהיו פנויים לרכבים שצריכים לנסוע .

במהלך מלחמת העולם השנייה, האמריקאים חיפשו פתרון לבעיית הצוללות הגרמניות שעשו שמות בצי שלהם.

איש אחד בא לנשיא להציע פתרון.

האיש: הפתרון לבעיית הצוללות הגרמניות היא הרתחת המים שבאוקיינוסים.

הנשיא: איך עושים את זה?

האיש: אני לא יודע, אני רק מביא את הרעיון - אתה נשיא תמצא פתרון.

זו בדיחה ישנה וממש לא מצחיקה, אבל היא ממחישה את שכתבת.

אין בישראל תחבורה ציבורית נורמאלית שגם פועלת בשבת וכולם גם מסכימים שרכבת תחתית היא פתרון לבעיית הפקקים בעיר.

נו אז? תראה כמה שנים מתברברים עם הסיפור הזה, בעיות חוקיות של בעלות על הקרקע (שמתחת לנכס), בעיות של גבולות בין רשויות מוניציפליות, מלחמות על מכרזים ומלחמות על אבדן פרנסה - כל אלה מבטיחים שתחבורה ציבורית ראויה לא תהיה בישראל.

תראה לי את הגבר שיצליח להזיז משהו במדינה לפני שבג"צ או איזו חקירת משטרה יצליחו לעצור אותו להרבה מאוד זמן.

פורסם

שוקה,

בת"א הוחלט שכל בניני המשרדים החדשים יחוייבו במקלחות לרווחת העובדים בבננין אשר בחרו לדווש לעבודה.

זאת החלטה טריה (כשנה), כך שאין לי מושג אם זה קורם עור וגידים בבניה חדשה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

שלום לכולם,

אני אתחיל בגילוי נאות, אני עובד חברת "דרך ארץ" , אך ממש לא נציג שיוצא להגנתם.

חלק מהטענות שהעלו פה נכונות, וחלקם (אולי הגדול) ממש לא.

לכל המתנגדים, זה בסדר ולגיטימי להתנגד, הרי בכל חברה,

בכל אוכלוסייה, יש תמיד את אלה שבעד ואת אלה שתמיד לא משנה אפילו אם המיזם

היה מעולה, ייצאו כנגדו.

זה לא ישנה את המצב ש-150 אלף (150,000) כלי רכב נוסעים מדי יום בכביש,

נהנים משירותיו, ומגיעים בפירוש מהר יותר, מהפריפריה אל מרכז-צפון הארץ, ובחזרה.

אם לא בא לכם לשלם, אין בעיות, זו מדינה דמוקרטית, תעמדו בפקקים, תבזבזו דלק,

זהמו את האוויר שכולנו נושמים (לכל האנשים "שדואגים" לטבע), אל תשלמו,לא חובה.

אם בא לכם להינות מכביש מהיר, בטוח (אחד מהבטוחים בעולם - בדוק!),

נעים ונוח, תפדלו, יש מוקד שירות לקוחות, ובטלפון אחד, אין כאב ראש!

כמו שהזכיר פה אחד מהמגיבים מנוי וידאו, לא עולה כסף, ובנוסף חוסך מעלות הנסיעה.

לגבי כל החוקים הדרקוניים לטענת חלק מכם, הכל מאושר בידי המדינה, כך שאם

למישהו יש טענות אז הם כנגד המדינה ולא כנגד חברת "דרך ארץ" שרק הקימה

ומתפעלת את הכביש עבור המדינה. קחו בחשבון שהמדינה צריכה לשלם X כסף לחברת "דרך ארץ"

במידה ולא תהיינה ההכנסות כמצופה, ועל כן כל החוקים "הדרקוניים" של גבייה וקנסות.

קחו בחשבון שאם לא היו אחוזי הגבייה כל כך גבוהים, היינו צריכים כולנו לשלם את התשלום

מכספי המיסים שלנו - אז מה עדיף? שנוסע "תמים" שנסע ידאג לתשלום, או אני/כל אזרח אחר נזמין אותו

לנסיעה בכביש 6? מה תגידו עכשיו?

הגיע הזמן שהלקוח הישראלי יידע לשלם בעבור שירותים שהוא צורך, ולא יתמם שמבקשים ממנו לשלם.

בדיוק כמו ששולחים כל מכתב אחר הביתה "לא רשום" (ארנונה,ביטוח לאומי וכו'...),

כך גם כאן האחריות על התשלום היא על הלקוח. גם ביטוח לאומי שולח הביתה כפלי קנס, אם לא משלמים,

וגם ביטוח לאומי הוא גוף ממשלתי, אז מה ההבדל?

לגבי בניית המחלפים שהזכיר שמר, נכון לא כולם תוכננו כמו שצריך, אבל על זה אין אני יכול לתת את הדעת,

ויש דוגמאות נוספות למחלפים שבנויים לא הכי-הכי טוב. "זה מה שיש ועם זה ננצח".

לגבי מעברים לבע"ח, בוודאות, ישנם עשרות מעברים תחתיים על מנת לאפשר מעבר לבעלי חיים,

בנוסף כל תוואי הכביש מגודר ע"מ למנוע כניסה של בע"ח. נכון שהמצב לא מושלם,

אך אי אפשר לאחוז את המקל משני קצוותיו.

לסיכום, תסתכלו על חצי הכוס המלאה, כביש 6, הוא אחד הפרוייקטים הלאומיים הגדולים ביותר שקמו במדינה ב-60 שנותיה,

סיפק וממשיך לספק עבודה לאלפי עובדים. ישנו שירות ראשוני שמוגש לכל כלי הרכב במידה ונתקעו בכביש

עם מצבר חלש, פנצ'ר, מים לרדיאטור, וכו' שמגיע מהר יותר מכל חברות החילוץ למינהן,

מוקד חירום שפועל 24/7 וזמין למענה ללקוחות שנתקלו במקרי חירום בכביש, שביל אופניים שחוצה כמעט את כל הכביש

לאורכו לאוהבי ספורט הרכיבה, חיבור הפריפריה מפרדס חנה- כרכור בצפון ועד צומת בית קמה בדרום וקיצור זמני הנסיעה באופן דראסטי, ופרוייקטים נוספים שקצרה היריעה מכדי לפרט.

הנק' היא מי שלא רוצה, לא חייב, הכל נעשה ברשיון ובאישור המדינה, ואם יש טענות , ואני בטוח שיש כאלה,

אז המדינה היא הכתובת. מספיק עם הקנטרנות, תסתכלו כמה זמן וסבל גורם פרוייקט קטן כמו הרכבת הקלה בי-ם,

שהיקף הפרוייקט הוא אולי עשירית מכביש 6, תראו כמה זמן לקח להקים את "גשר המיתרים" בי-ם , פרוייקט זעיר במונחים

של כביש 6, או לחילופין כמה זמן לוקח לגמור פרוייקט קטן כמו שיפוץ כביש החוף באיזור וינגייט, וישנם עוד דוגמאות רבות, שעל כולן אחראית המדינה. אז לבוא ולהגיד שכביש 6 הוא פרוייקט רע,

זו הגזמה וחוסר פרופורציה. תשאלו את תושבי הדרום כמה רע להגיע מצומת קמה לכביש ואדי ערה בשעה ורבע של נסיעה,

או לחילופין את כל היורדים אילתה, איזה חיסכון של זמן, דלק, בלאי , זהום אוויר וכו'.

נכון, זה כרוך בתשלום אך לדעתי, וזו דעתי האישית עוד מלפני היותי עובד של החברה, שהכביש הוא לא פחות ממצויין, והתשלום

הופך לזניח כנגד מה שמקבל הנוסע.

בברכת שנה טובה,

נסיעה נעימה ובטוחה,

אמיר.

פורסם

התמונה שאתה מציג אינה נכונה.

המדינה נתנה למפעילי כביש 6 מתנות רבות והקלות כדי להפוך אותו למכרה זהב עבורה.

לא רק שהמחלפים בנויים בצורה מחורבנת - הם בנויים בצורה ש"תדפוק" את אלה שמעדיפים להשתמש בכביש חלופי. הטענה של "זה מה יש" אינה מקובלת. מחלף אמור לאפשר השתלבות בתנועה, לא עצירתה, ובטח לא פגיעה בזרימה שלה.

אדמות הופקעו לטובת הכביש ללא מתן פיצוי הולם, בעוד שחב' "דרך ארץ" מרוויחה מההפקעות הללו.

אף גוף אחר אינו רשאי להפעיל מערכת קנסות על חובות שלא שולמו ללא משלוח בדואר רשום, לכל הפחות.

הכביש נבנה במתכונת קמצנית, ללא שוליים בטוחים לסטייה או עצירה במקרה הצורך.

המהירות המותרת שם היא הגבוהה בארץ, למרות שיש לא מעט כבישים עם תשתית טובה בהרבה.

המדינה מרשה לחברה לפרסם עצמה בשילוט מאיר עיניים, במרחקים עצומים (יחסית לגודל המדינה) מהכביש, להזכירך, מדובר בגוף מסחרי שמטרתו להרוויח כסף.

אתה צודק במאה אחוז שהכביש נותן לאזרחים רבים את האפשרות להגיע במהרה ממקום מגוריהם למרכז, אבל אל תשכח שמישהו גוזר קופון על השירות הזה, בעוד המדינה ממשיכה לגבות מיסים כרגיל - כלומר מדובר למעשה בתשלום נוסף עבור שירות עליו הממשלה כבר גובה כסף.

• תוכן חדש...