Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6489 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היכן אני יכול להשיג כבלי הצתה של BERO לפג'ו 205 ומה העלות שלהן? אני גר בשדרות.

לאחרונה יש לי בעיות חום מנוע, בהתחלה פתחתי שרשור על זה, והסברתי פה שכשהחום מנוע עולה, אני מדליק את המדחס של המזגן ואז החום מנוע יורד, אז נאמר לי פה שיכול להיות שמאוורר אחד ברכב לא פעיל, כי יש בפג'ו שלי 2 מאווררים, ושאחד מהם מופעל בעת הפעלתו של המזגן, אבל בדקתי את זה וז לא ככה, יש לי 2 מאווררים, יש להם 2 פעולות עבודה, חזקה וחלשה.

כשאני מדליק את המדחס של המזגן המאווררים פשוט מתחילים לעבוד חזק יותר ומהר יותר, שניהם, אבל כשהמדחס מכובה הם עובדים אבל לאט. מה יכולה להיות הבעיה בזה?

מה שמוזר זה, כשפתחתי את השרשור הקודם, הבעיות חום מנוע נבעו מהשעון החום שחובר לרכב (שעון שלא בא עם הרכב) שהגיע עד קצת לפני 100, אבל לא היו מנורות דולקות, והחום מנוע היה עולה אך ורק בנסיעה עירונית עם פקקים ו\או במצב עמידה וגם לא תמיד, אלה פעם ב.., אבל שוב, המנורות לא היו דולקות אלה רק בשעון חום מנוע שחובר לרכב היה חום גבוהה. אבל בנסיעה ארוכה ומהירה, החום מנוע בשעון היה תמיד תמיד מתחת ל90, זה יכל להיות על 80 ואפילו על 70, במצבים נדירים זה היה עומד על 90 ומתחתיו אבל לא מעבר לזה. הפעם הבעיה היא אחרת, בזמן נסיעה מהירה החום מנוע עובר בקצת את ה90 בשעון חום שחובר לרכב ומיד לאחר שעובר את ה90 נדלקות המנורות של STOP ושל החום מנוע, אני נאלץ לעצור בצד ולהיות עם סוויץ דלוק. מה שמוזר זה שהיו מצבים שהחום מנוע היה מעל 90 אבל בסוויץ דלוק המאווררים לא עבדו, אבל ברגע שלחצתי על הכפתור של המדחס, למרות שהמנוע מכובה, המאווררים נכנסו לפעולה, לפעמים בצורה חזקה ולפעמים בצורה חלשה. כמובן שהיו מצבים שהמאוורים נכנסו לפעולה גם ללא המדחס.

פעם כשהייתי נוסע עם המדחס, החום מנוע בחיים אבל בחיים לא היה עולה מעל 85, עכשיו גם כשאני נוסע עם המדחס החום מנוע יכול לעלות מעל 90 ולהלדליק לי מנורות. זה נראה כאילו המים פשוט מגיעים לנקודת רתיחה ומסרבים להתקרר.

לפני כשבוע נגמרו לי המים הירוקים שקניתי לרכב, אז נכנסתי למחסן של הבית וראיתי ג'ריקן של מים ירוקים שהיה דיי ישן, אני מאמין שזה עמד במחסן שלנו כשנה בערך, אז השתמשתי בהם. פעם בשבוע אני נוהג לרוקן את כל המים שנמצאים אצלי במיכל העיבוי וממלא שם מים חדשים, מהסיבה שהצברה חלודה\לכלוך שלא יורד במיכל העיבוי והטמפרטורה הגבוהה של המים בזמן עבודה גורמת לו לרדת אז אני מרוקן פעם בשבוע את המים את המיכל עם המים הירוקים שמלוכלכים עם הלכלוך ושם מים חדשים, עשיתי את זה כ3 פעמים עם המים הירוקים שמצאתי במחסן, מה שיוצא שעירבבתי 2 נוזלי קירור. הגיוני שזה בגלל זה?

מצטער על החפירה, פשוט ניסיתי להסביר עד כמה שאני יכול את הבעיה, תודה רבה מראש!

פורסם
היכן אני יכול להשיג כבלי הצתה של BERO לפג'ו 205 ומה העלות שלהן? אני גר בשדרות.

לאחרונה יש לי בעיות חום מנוע, בהתחלה פתחתי שרשור על זה, והסברתי פה שכשהחום מנוע עולה, אני מדליק את המדחס של המזגן ואז החום מנוע יורד, אז נאמר לי פה שיכול להיות שמאוורר אחד ברכב לא פעיל, כי יש בפג'ו שלי 2 מאווררים, ושאחד מהם מופעל בעת הפעלתו של המזגן, אבל בדקתי את זה וז לא ככה, יש לי 2 מאווררים, יש להם 2 פעולות עבודה, חזקה וחלשה.

כשאני מדליק את המדחס של המזגן המאווררים פשוט מתחילים לעבוד חזק יותר ומהר יותר, שניהם, אבל כשהמדחס מכובה הם עובדים אבל לאט. מה יכולה להיות הבעיה בזה? אין בעיה, הם אמורים לעבוד חזק כי המדחס מאמץ את המנוע יותר.

מה שמוזר זה, כשפתחתי את השרשור הקודם, הבעיות חום מנוע נבעו מהשעון החום שחובר לרכב (שעון שלא בא עם הרכב) שהגיע עד קצת לפני 100, אבל לא היו מנורות דולקות, והחום מנוע היה עולה אך ורק בנסיעה עירונית עם פקקים ו\או במצב עמידה וגם לא תמיד, אלה פעם ב.., אבל שוב, המנורות לא היו דולקות אלה רק בשעון חום מנוע שחובר לרכב היה חום גבוהה. אבל בנסיעה ארוכה ומהירה, החום מנוע בשעון היה תמיד תמיד מתחת ל90, זה יכל להיות על 80 ואפילו על 70, במצבים נדירים זה היה עומד על 90 ומתחתיו אבל לא מעבר לזה. הפעם הבעיה היא אחרת, בזמן נסיעה מהירה החום מנוע עובר בקצת את ה90 בשעון חום שחובר לרכב ומיד לאחר שעובר את ה90 נדלקות המנורות של STOP ושל החום מנוע, אני נאלץ לעצור בצד ולהיות עם סוויץ דלוק. מה שמוזר זה שהיו מצבים שהחום מנוע היה מעל 90 אבל בסוויץ דלוק המאווררים לא עבדו, אבל ברגע שלחצתי על הכפתור של המדחס, למרות שהמנוע מכובה, המאווררים נכנסו לפעולה, לפעמים בצורה חזקה ולפעמים בצורה חלשה. כמובן שהיו מצבים שהמאוורים נכנסו לפעולה גם ללא המדחס.המאווררים אמורים לעבוד חזק יותר גם כשהמדחס לא עובד היוניט חום אמור להפעיל אותם בלי קשר למדחס , אלא כתלות בטמפרטורה.

פעם כשהייתי נוסע עם המדחס, החום מנוע בחיים אבל בחיים לא היה עולה מעל 85, עכשיו גם כשאני נוסע עם המדחס החום מנוע יכול לעלות מעל 90 ולהלדליק לי מנורות. זה נראה כאילו המים פשוט מגיעים לנקודת רתיחה ומסרבים להתקרר.בדוק שהראדיאטור לא סתום ושהמאווררים בזמן מאמץ מסתובבים מהר , ושמשאבת המים לא חלשה.

לפני כשבוע נגמרו לי המים הירוקים שקניתי לרכב, אז נכנסתי למחסן של הבית וראיתי ג'ריקן של מים ירוקים שהיה דיי ישן, אני מאמין שזה עמד במחסן שלנו כשנה בערך, אז השתמשתי בהם. פעם בשבוע אני נוהג לרוקן את כל המים שנמצאים אצלי במיכל העיבוי וממלא שם מים חדשים, מהסיבה שהצברה חלודה\לכלוך שלא יורד במיכל העיבוי והטמפרטורה הגבוהה של המים בזמן עבודה גורמת לו לרדת אז אני מרוקן פעם בשבוע את המים את המיכל עם המים הירוקים שמלוכלכים עם הלכלוך ושם מים חדשים, עשיתי את זה כ3 פעמים עם המים הירוקים שמצאתי במחסן, מה שיוצא שעירבבתי 2 נוזלי קירור. הגיוני שזה בגלל זה?

מצטער על החפירה, פשוט ניסיתי להסביר עד כמה שאני יכול את הבעיה, תודה רבה מראש!

קודם כל תתחיל מניקוי ראדיאטור. החלודה והבוץ שיש במיכל עיבוי כנראה זה הבעיה המשנית, ייתכן שיש גם בוץ וסתימה בראדיאטור עצמו.

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

פרטים בה"פ .

פורסם

לגבי החוטי הצתה - שמעתי שיש קצת בעיות להשיג כאלו באזור הדרום. האמת היא שגם במרכז זה לא כזה טריוויאלי להשיג חוטים של BERU היות ורוב החנויות מחזיקות רק חוטים של B.S ויעקמו לך פרצוף אם תבקש משהו אחר.

לא מזמן פרסם כאן אור ס. את הטלפון של יבואן החוטים. שווה להרים לו טלפון, אולי שם יוכלו לעזור.

לגבי המאווררים - הפעולה שציינת תקינה, ככה זה צריך לעבוד ב205. אגב, לא ברור מדבריך אם המאווררים עובדים על המהירות הנמוכה כל הזמן, אם כן זה לא מצב תקין.

העובדה שאתה מנקז בכל שבוע נוזל קירור מלוכלך ממיכל העיבוי לא נשמעת מעודדת במיוחד, זה לא מצב תקין. במקרה הטוב ניקוי יסודי של מערכת הקירור יפתור את הבעיה הזאת. במקרה הקצת פחות טוב תגלה שגם אחרי ניקוי של מערכת הקירור הלכלוך ממשיך ומשם הדרך לשיפוץ ראש קצרה. על המקרה היותר גרוע אני אדלג כרגע, סיכוי קלוש שתגיע אליו.

תשתדל לא לערבב נוזלי קירור באופן כללי, וב205 בפרט. כרגע זה פחות קריטי היות וכנראה יש לך בעיה כלשהיא במערכת הקירור בגללה אתה מוסיף כל הזמן נוזל. כשתפתר הבעיה דאג לנקז את המערכת ולמלא אותה בנוזל קירור איכותי ותקין.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה,אולי הבנת לא נכון, אני לא מוסיף מים, אלה מחליף. מאז שהבאתי את הרכב לא הוחסרה לי אפילו טיפה אחת של מים.

אני פשוט מוציא את המים המלוכלכים מהמיכל עיבוי, שגם לא ממש מלוכלכים, רק בתחתית המיכל איפה שהמיכל ממש מלוכלך בחלודה. ובכל פעם שאני מחליף את המים שם, אני שם לב שהמיכל עיבוי ניהיה נקי ונקי יותר מהחלודה שיש עליו, אז לדעתי הלכלוך משם. כי כשאני פותח את המכסה רדיאטור המים נראים בדיוק כמו שמזגתי אותם.

לגבי המאווררים, זאת הבעיה, שזה עובד חלש רב הזמן, נדיר שזה מופעל בצורה חזקה ללא הפעלתו של המדחס.

• תוכן חדש...