Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8212 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמנם הנושא אולי לא לגמרי קשור לפורום אך לאחר שעלו הרבה הערות בנושא רציתי להעלות נקודה מסויימת.

הרבה פעמים נאמר: "מוראל היא חברה ישראלית ולכן אתה מקבל את התמורה הכי טובה לכספך כשאתה קונה אותם..."

הערה זו לא בהכרח נכונה (ייתכן והיא נכונה, אני לא מכיר את המוצרים של מוראל, אני לא ברמה לשפוט את איכותם ביחס למחיר ואני לא הכלכלן/מנהל חשבונות שלהם).

למה ייתכן שהטענה אינה נכונה ?

כאשר יש ענף מסויים (כרגע אנו עוסקים באודיו לרכב ונצמצם את זה גם לרמקולים ברשותכם כי זה מה שמוראל מציעים) אשר פתוח ליבוא ללא מכס, במידה והמחיר של המוצר המיובא מחו"ל נמוך ממחיר המוצר בארץ (זה היה המצב פה אם לא היה מכס) אז מחיר המוצר בארץ ירד בהתאמה למחיר המוצר המיובא.

אז באה הממשלה ואומרת - המחיר של המוצר בחו"ל נמוך, היצרנים המקומיים נפגעים מכך ומוכרים פחות (במחיר נמוך הם מציעים פחות למכירה, הצרכנים משלימים את הביקוש במחיר הנמוך - שהוא גבוה מההיצע המקומי, ע"י יבוא מחו"ל).

לכן היא אומרת נעשה לנו מכס - מה המכס עושה ? המכס מעלה את המחיר ליבוא בעיני הצרכנים ובגלל שהמחיר ביבוא גבוה יותר כך עולה גם המחיר של המוצר בארץ.

כעת, הצרכנים רוצים פחות והיצרנים רוצים למכור יותר ממה שרצו קודם לכן.

ניתן לראות שעליית המחיר "של חו"ל" בעקבות המכס העלתה את מחיר המוצר ואין זה קשור באופן ישיר לאיכות המוצר.

ההשוואה נעשית על מוצרים זהים באיכותם, לא מוראל מול פרוסאונד ודומיו.

במחיר דומה אני לא מתכוון לזהה, אבל לא הפרש של 300 ש"ח.

אם המכס היה יותר נמוך, אנשים היו יכולים לקנות מוצרים ברמה של מוראל במחיר יותר זול מהיום ולמוראל לא היה כל אינטרס למכור במחיר יותר גבוה שכן אנשים יעדיפו מוצרים מחו"ל ביותר זול עם אותה איכות, לכן גם מוראל היו מורידים את המחיר בהתאמה.

יכול להיות שהאיכות של מוראל שווה נניח לאיכות של רוקפורד (דוגמא) ורוקפורד נמכר ב 1200 כולל מכס ומוראל מוכרים ב 1200 בלי מכס, אם מוראל יורידו מחירים הם ימכרו יותר, האם הרווחים שלהם יגדלו - זה אני לא יכול לדעת כי חסרים לי המון נתונים. אם המכס ירד ועכשיו מוצר של רוקפורד ימכר ב 800 ש"ח כולל מכס, ומוראל ישאירו את מחירם על 1200 מן הסתם אף אחד לא יקנה מהם, לכן הם ישאפו להוריד את המחיר גם לאותו איזור של 800.

שוב, אני חוזר לפני שיתקיפו אותי פה...

חסרים לי המון נתונים, מה גם שאני רק בתחילת הדרך של לימודי הכלכלה ויתכן שיש עוד דברים שלא התחשבתי בהם, אבל באופן כללי זו יכולה להיות התמונה הקיימת כך שבעצם אנחנו לא בוודאות מקבלים תמורה מלאה למוצר מבית מוראל, לכן זה לא מדוייק להגיד את זה כל הזמן.

נקודה נוספת למחשבה - הגדלת הרכישה של מוצרי אודיו מבית מוראל יכולה להוריד באופן תיאורטי את גובה המכס על היבוא, וכן זה יעודד אולי אנשים לפתוח מפעלים/חברות נוספות בתחום בארץ.

ואני גם לא עובד במוראל... אני עובד באוניברסיטה הפתוחה, אני לא קשור למוראל בשום דרך ואני לא בא לפרסם אותם...

פורסם

מטרת מיסוי היא לא רק עידוד צריכה ישראלית אלא גם יצירת הכנסות לקופת המדינה. סטריאו לרכב נחשב כמוצר מותרות ועל כן המיסוי עליו גבוה במיוחד.

מלבד לזאת גם מוראל לא "מייצרת" לבד את כל הרמקול והיא מייבאת חלקים רבים מחו"ל. לדעתי (לא בטוח) סדרת ה Pulse החדשה איננה מיצור ישראלי כלל אלא מיוצרת בחו"ל.

עוד חישוב שלא הכנסת לחישוב העלויות הוא עלות כוח האדם בארץ לעומת מדינות המזרח הרחוק.

אבל מעבר לכל זה, המכס לא מעוניין מטבעו להוריד מיסוי על שום מוצר אלא להיפך ולכן גם צריכה היסטרית של מורל לא תוריד את המיסוי אפילו בעשירית האחוז.

נקודה נוספת וחשובה עוד יותר היא מדיניות תמחור - כל יצרן או יבואן מתמחר את המוצר עפ"י פלח השוק שבו הוא אמור להתחרות ולא עפ"י עלויות היצור של אותו מוצר. כך לדוגמה נמכרים רמקולים של מורל בחו"ל אפילו במחיר גבוה מזה שבישראל.

Leon Cupra 2009

פורסם

כפי שאמרתי, אני לא מתיימר להיות כלכלן דגול וגם לאין לי מושג בפס הייצור של מוראל,

אז יתכן שהמכס לא יופחת בעקבות הגדלת הרכישה של מוצרים מקומיים, אבל עצם העובדה שהם משתמשים ברכיבים מחו"ל וכן מייצרים חלק מהמוצרים שלהם בחו"ל רק מחזק את טענתי שייתכן ואנו לא ממש מקבלים את התמורה המקסימלית במחיר שכן הרכיבים המיובאים עולים יותר (גם עליהם יש מכס כלשהוא) והייצור בחו"ל ואז הבאתו לארץ מעלה את המחיר גם הוא אך אינו תורם עוד לאיכות - ז"א האיכות של המוצר שווה X מחיר, אליו תוסיף את המכס על הרכיבים שמוראל משלמים או לחילופין עלויות הובלה לארץ מייצור בחו"ל - זה נטו העלאה של עלויות ייצור (שמביאות לעליה במחיר המוצר) שאינה קשורה לאיכות המוצר.

תמורה מקסימלית ביחס למחיר יכולה להיות אולי על מוצר כמו ב.מ.וו בגרמניה למשל שלמחיר לא מתווספות עלויות שאינן משפיעות על איכות הסופית (הובלה/מיסים למשל)

• תוכן חדש...