Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6526 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שים דברים בפרופורציה. סך כל תורניות הקבע שצפויות לך מסתכמות בשבועיים (לא רצופים) בשנה של אבטחה (=פטרול בג'יפ בבסיס כלשהוא), כמה שעות של שמירה על תחנת אוטובוס בכל רבעון וכמדומני עדיין יוצא לנגדים צעירים לשמור על דלת פעם בכמה שבועות במשך שלוש שעות.

שכחתי משהו? :roll:

בשנה הזאת אתה חייל מן המניין. אתה לא עובד בשביל הצבא - אתה חייל של הצבא (או בצבא). כמובן שיש הבדל ביחס שתקבל ובתנאים (משכורת, אישור להכנסת רכב לתוך הבסיס, חד"א "משופר" וכו') אבל אתה עדיין חיל וברמת העיקרון כל אחד מהפקודות המעצבנות שתקפות על חפ"ש תקפות גם עליך (כולל החובה לצחצח נעליים ולהתגלח כל בוקר).

ובכלל, אם אתה מתעניין בתחום ואוהב לעסוק בו מסלול כזה יכול לפתוח לך המון דלתות בעתיד. זה שווה, גם אם זה אומר שאולי תצטרך לשרת שנה נוספת. אני לא חושב שיש עוד הרבה מסלולים בצבא שפותחים לך דלתות כמו במסלול הזה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צביקה פיק - ברמת העקרון אתה די צודק וקלעת לרוב המטלות הקיימות.

הבעייה מתחילה כשהמדור בו משרתים מבצע חלוקה משלו, ולפיה הנגדים החדשים נושאים ברוב הנטל (ובתקופתי היו לא מעט כאלו, שעשו את אותו הדבר גם עם הסדירים).

PUG-306 XSI MK2

פורסם

פיקה צביק דייק לגבי המטלות של אנשי קבע.

אותה אבטחת קבע היא לא כזו נוראית, שכן בדרך כלל (אם כי לא תמיד) זה נעשה במרכז הארץ, והתנאים הפיסיים מצויינים.

אבטחת טרמפיאדה זה בעסה, אבל זה לא מה שמשנה את התמונה הכוללת כי התדירות נמוכה.

אני לא מכיר מדור שיש בו אנשי גאמ"א שעושה את החלוקה מחדש של מטלות, אבל כמעט תמיד אפשר לבחור את המדור שלך בקדנציה השניה, אז גם מזה אפשר להימנע.

המשכורת במהלך השנה הזו אכן נמוכה יותר ממה שהיית מקבל בחוץ, אבל אפשר לחיות ממנה, וההפרש בשנים שבאות אחר כך כל כך גדול לעומת מה שהיה קורה אילולא היית משרת במסלול הזה, שאפילו לא צריך לקחת את זה בחשבון. אם ממש קשה לך לחיות מ5000-6000 ש"ח בחודש, קח הלוואה ותחזיר אותה בשנה שאחרי.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

לדעתי הכוונה הייתה לבסיס שלם שלוקח את החלוקת תורנויות על עצמו ומחליט מי יעשה מה, וישנם המון מקרים בצה"ל מהקצה אל הקצה מה שנקרא שבהם טוחנים חפ"שים בתורנויות שהן בכלל שייכות לקצינים\נגדים וההפך ישנם בסיסים שבהם החלוקה היא שווה, וחפ"שים לא צריכים לקחת גם את הנטל של הקצינים\נגדים. אז יש ליצור הבדלה. באופן כללי בתור מישהו שהתמיין למסלול הזה אבל בסופו של דבר נפל באחד השלבים האחרונים אני מציע לך שאם זה באמת מעניין אותך תלך עם ראש פתוח ותבדוק מה מציעים לך, אל תמהר לוותר על תפקידים שמחייבים קבע כי יכול להיות שזה משתלם לך!

אבי.

פורסם

Nitch כתב:

המשכורת במהלך השנה הזו אכן נמוכה יותר ממה שהיית מקבל בחוץ, אבל אפשר לחיות ממנה, וההפרש בשנים שבאות אחר כך כל כך גדול לעומת מה שהיה קורה אילולא היית משרת במסלול הזה, שאפילו לא צריך לקחת את זה בחשבון. אם ממש קשה לך לחיות מ5000-6000 ש"ח בחודש, קח הלוואה ותחזיר אותה בשנה שאחרי.

זאת לא הייתה הכוונה - לדעתי, שנה נוספת של קבע לא תהווה תוספת משמעותית לשכר שניתן לקבל לאחר השחרור. זה מנסיון שלי ושל עוד כ-20 חברים.

בכל מקרה - ברור ששוה לעשות את המסלול, גם אם יש שנה קבע (בסופו של דבר רוב החיילים המשוחררים לא עושים יותר מ5-6 לחודש בחוץ, ככה שאין הפסד ממשי).

PUG-306 XSI MK2

פורסם

מדובר במסלול איכותי מאוד שעושים בו קצת תורנויות שגם זה לא חרוט באותיות על אבן (אפשר להסתדר תמיד) אם נורא תרצה אני יכול להמליץ לך על מספר בסיסים בהם תעשה שבת ל2 או 3, ותורנות פעמיים בשבוע מכל מיני סוגים, ובסוף תצא מהצבא בדיוק כמו שנכנסת מבחינת ידע מקצועי אבל תעשה פעולות מונוטוניות ומשעממות

אז יש לך אפשרות להיכנס למסלול שמאוד מקדם אותם ברמה המקצועית וגם מבחינת תרומה ממשית לצבא ואתה בוכה כבר על הקבע שלך?

ותן לי לגלות לך משהו, גם קבע עם קצת צרות אפשר לא לעשות, אבל אני לא מאמין שצריך את זה או שתרצה בזה

מה לעשות בשביל דברים טובים צריך "לוותר" אבל פה אני לא רואה שום וויתור משמעותי (6000-5000 להרוויח שנה מהיום שאתה משתחרר זה לא סכום קטן בכלל)

אולי גם נערוך פה השוואת רמת האוכל והשפעתו על אפשרות הגיוס של הבחור למסלול?

פורסם

יבין, לא ירדת לסוף דעתי.

ההבדל ששנת הקבע נותנת במשכורת שאחרי השחרור הוא אכן לא כזה גדול (אם כי קיים לדעתי), וגם מהבחינה המקצועית ממשיכים ללמוד.

הנקודה בה שנת הקבע עושה את ההבדל, היא שללא הסכמה לחתום, לא תוכל לעשות את המסלול, וככל הנראה תצא לשוק העבודה עם רקע הרבה פחות מרשים, ותרוויח הרבה פחות. לכן, הקבע פשוט מאפשר את המסלול, בלי קשר לתרומה הישירה שלו.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

גאמ"א זה מיון של כמה תפקידים נפרדים, רובם דורשים ידע מתקדם במחשבים, אך יתכן שאפשר להתקבל לאחד מהם גם עם פחות.

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

Nitch כתב:

הנקודה בה שנת הקבע עושה את ההבדל, היא שללא הסכמה לחתום, לא תוכל לעשות את המסלול, וככל הנראה תצא לשוק העבודה עם רקע הרבה פחות מרשים, ותרוויח הרבה פחות. לכן, הקבע פשוט מאפשר את המסלול, בלי קשר לתרומה הישירה שלו.

על זה אין לנו ויכוח. לגבי הבדלים - אני מרוויח יותר מאשר חלק מחברי שעשו קבע/בעלי תואר הנדסאי, ככה שזה לא מה שמטריד.

נ.ב

שרגמאן - נקודת האוכל היא קריטית ביותר! כשאתה משרת בבסיס שהאוכל בו עדיף על זה שבבית, סגירת שבתות כבר אינה מטרד :wink:

PUG-306 XSI MK2

פורסם

גאמא זה מצויין. כלומר, זה הרע במיעוטו, בכל הנוגע לצבא. אמנם זה עדיין צבא, אבל זה הכי טוב שיכול לצאת לך.

אל תוותר על זה בגלל הקבע, גם כי יש סיכוי (כלשהו, אל תבנה על זה) שתשוחרר עקב מצוקת תקנים כזו או אחרת, וגם כי בתמונה הגדולה זה בהחלט שווה את זה.

בכל מקרה, השיבוץ שלך בסוף יהיה מצויין, כך שללא כל קשר להכשרה, תזכה לשרת באחד מהבסיסים המועדפים על ילדי האלפיון העליון.

בקיצור, לך על זה.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
כן, תספר לי אחרי שתתגייס כמה "אחל'ה" זה לקבל שנה ביציאה.

בממר"ם אתה חותם שנתיים וחצי, ואז יוצא לאזרחות עם ידע שפותח לך דלתות ומסדר אותך לכל החיים.

פורייקט גאמא זה אמנם לא ממר"ם, אבל יכול לתת לך כלים שימושיים מאד לאזרחות, כך שאני לא רואה בעיה עם ה"שנה ביציאה".

פורסם

אני יודע שאני פותח פה מלחמה, אבל מנסיוני בוגרי המקצועות שמרכיבים את גאמ"א נתקלים ביותר דלתות פתוחות. כך או כך, שני המסלולים הם יופי של שיבוץ, למעט הקבע הפסיכי של ממר"ם (והקד"צ אם עוד לא ביטלו אותו).

לפני 22 שעות, hans כתב:

פורסם

גמ"א זה ### נא לשמור על בטחון שדה ###

אני עברתי את כל השלבים הגעתי ל5 ראיונות מתוכם עברתי 2 ומתוכם אחד קיבלו אותי, עברתי תחקיר ביטוחני. והתאריך גיוס שלי היה אמור להיות ב21 ביולי. חתמתי קבע לשנה וחצי לפני הגיוס ע"י בקשה של הצבא עשיתי כל מה שביקשו ממני.

חודש לפני הגיוס התקשרו אלי ואמרו לי שאין מקום בקורסים וכל מיני חירוטטים אמרו לי אתה צריך לדחות את הגיוס למרץ 2009, תאשר לנו את זה ותשלח בפקס.

חתמתי על זה ושלחתי בפקס כי הבטיחו לי שאני יהיה בקורס, קיבלתי אחרי פחות משבוע תאריך גיוס במרץ.

פתאום אני מקבל לפני שבועיים מכתב שהתאריך גיוס שלי הוא בנובמבר.

היה לי מוזר מאוד ופניתי אליהם בטלפון הם אמרו לי שהוציאו אותי מהמסלול בטענה ש"נמצאו מועמדים מתאימים יותר".

איכזב אותי מאוד כי עשיתי את המאמצים במשך שנה וחצי להתקבל לשם ועברתי הכל!

הכי הדהים אותי איך בפחות מחודש הם הספיקו לגייס מועמדים מתאימים יותר כאשר אני עברתי לא הודיעו לי בכלל, אני טרחתי להתקשר.

כרגע אני צריך ללכת לקצין מיון כי לא יודעים לאן אני אלך.

בגדול אין לי ממש אופציות לבחור כי די תכננתי על היחידה הזאת, אני רציתי משהו שיתרום לי בשירות הצבאי אחרי השיחרור כי יהיהו לי מקומות עבודה מובטחים במשכורות מאוד גבוהות ממש לאחר השחרור.

אין לי ציונים טובים בכלל בלימודים כך שכל היחידות האחרות בסגנון לא רלוונטיות וגם אני לא רוצה ללכת אליהם.

S2000

פורסם

אני מציע לך לשבת לאיתור חמ"ן על הנשמה, יש סיכויים לא קטנים שהם יצליחו לדחוף אותך פנימה איכשהו, גם אם לא דרך גאמ"א.

לפני 22 שעות, hans כתב:

• תוכן חדש...