Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6540 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מנועי הסולר החדשים מזהמים פחות

הייתרון של מנועי הסולר הם חסכונים יותר ואף אמינים יותר,

ומבנה המנוע מאפשר להגיע לנצילות עדיפה ע"פ בנזין ,וכח זה לא בדיוק דבר שחסר להם .

לכן באירופה הם נמכרים בכמות גדולה בעיקר ידני .

מחיר הסולר יקר יותר - בארץ בלבד (שוד בחסות החוק)

אז מה קורה כשאתה בפקק מלידך אוטובוסים , משאיות ומוניות שברגע שהם מתחילים לזז את הופך להיות שחור מהפיח .

אם זה לא מזהם אז מה כן ?!

פורסם

מצחיקים אנשים. עוד אומרים לי שביטוח לדיזל יקר.

1616 שקל שילמתי עכשיו, ברגע זה - בביטוח חקלאי בע"מ.

עוד 600 שקל עלה לי הצד גימל - על סיטרואן קסארה 98.

תצרוכת דלק מעולה, ונחשו מה - אני לא נוסע בסולר. אני נוסע בביו דיזל שלא מזהם את הסביבה אפילו בקצת.

וגם אם הייתי נוסע בסולר רגיל - עצם העובדה שאני מצליח לנסוע פי 1.5 עם המכונית שלי מאשר עם מכונית בנזין מקבילה, אומרת שאני מזהם פחות.

אה, ואני יהודי - שכחתי להזכיר.

בקיצור - כל קשקשן שקשקש קשקושים :evil: וסיפר לאנשים שדיזל מזהם או אין לו כוח...הוא חרטטן. אני מזמין אותו לטפס את הכרמל דרך נשר מול הקסארה שלי, עם מזגן פתוח. אחרי שאני אגיע קפוא לפסגה, נעשה השוואה מי הגיע יותר מהר ומי שילם על הטיפוס יותר כסף.

נ.ב:

השנה חסכתי כבר 4000 ש"ח לעומת רכב הבנזין שהיה לי. וזה אחרי הקיזוז של האגרה בסך 400 ש"ח בטסט (שגם היא תתבטל השנה).

מדהים איך אנשים שמוכנים לתדלק בתחנת דלק באיזור תעשייה נטוש בשעות הלילה בשביל הנחה של 10 אג' לליטר, לא מוכנים לעבור לרכב דיזל כדי לחסוך.

ועוד משהו - רוב האנשים שמתדלקים בסולר, הם בעלי הנחה יפה ומתדלקים במחיר של 6.70.

פורסם
אז מה קורה כשאתה בפקק מלידך אוטובוסים , משאיות ומוניות שברגע שהם מתחילים לזז את הופך להיות שחור מהפיח .

האוטובוס שאתה רואה הוא מתוצרת ישנה ,מנועי דיזל חדשים בקטגוריות יורו 4-5 בעלי זיהום נמוך השחור שאתה רואה זה בעיקר פיח ,החלקיקים המסוכנים הם דווקא הקטנים שאתה לא רואה פחות משני מיקרון שחודרים למערכת הנשימה שלך.

למנועי הדיזל החדשים יש בנוסף מערכות מוצלחות ללכידת החלקיקים הללו,

לידעתך בבנזין הרכב החלקיקים הקטנים הוא פחות "סימפטי" יותר רעיל.

פשוט הפיח של הדיזל מצטלם טוב יותר בכתבות ופרסומים הבנזין פחות פוטוגני אבל לפעמים תריח אותו טוב .

בעקרון באיכות הסביבה מה שאתה לא רואה ולא מריח הוא המסוכן ביותר.

פורסם
לא נכון, כמעט בכל אירופה מחיר הסולר גבוה ממחיר הבנזין.

טעות-באירופה מחיר הסולר זהה לבנזין. בבלגיה אפילו כמה סנטים פחות. לא משלמים מעמ.

פורסם
מאיפה המסקנות הנחרצות האלה? הדלק באירופה יקר יותר (בנזין וסולר), וסביר שגם הביטוח והתחזוקה.

ומ"נתונים" אלה אתה מסיק כי רק באירופה הסולר כדאי יותר? אז אולי כדאי שגם אוטובוסים יחזרו למנועי בנזין?

ובנושא אקולוגיה, דעה ששמעתי מחבר מועדון "טריומף דולומיט" בבריטניה: רכב ישן אמנם מזהם יותר, אך הנזק הסביבתי שיגרם בתהליך הייצור של הרכב החדש, שיחליף אותו, גדול בהרבה. לא הכל חד משמעי!

אין מה לעשות. באירופה 70 אחוז מכלי הרכב הם דיזל ידני.

מדובר על על מאות אלפי אולי מליוני מכוניות.

זאת אומרת שהם לא טיפשים וכדאי לקנות דיזל ידני.

אגב , הטיפולים בדיזלים החדשים לא יקרים, האמינות נ וביצועי הנהיגה נהדרים.

אבל מה החוכמולגים שלנו החליטו "שדיזל מזהם" נו באמת!! איזה צביעות!! והחליטו להעניש את בעלי הדיזלים על ידי אגרת רשוי רצחנית והעלאת מחיר הסולר.

פורסם

drsubaru, מאיפה אתה לוקח ביודיזל? ולמה זה מתאים- כלומר, למשאית ישנה בת 40 זה יתאים?:roll: ומה עלויות של זה?

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
טעות-באירופה מחיר הסולר זהה לבנזין. בבלגיה אפילו כמה סנטים פחות. לא משלמים מעמ.

בהולנד הסולר זול ב-40 סנט לעומת הבנזין.

פורסם

זה לא מזהם, רק מסריח...

כמו כשר וחוקי...

פורסם

אני לא לוקח ביו דיזל. אני רוכש אותו.

אני רוכש אותו מחברה שנקראת "גרין בי" והסניף הצפוני שלהם נמצא קצת צפונית לקרית ביאליק.

בכל מקרה לגבי המשאית בת ה-40 - אני מאמין שהיא תקבל את זה יפה מאוד, רק תצטרך להחליף די הרבה חלקי גומי, מכיוון שהביו דיזל הוא דלק תקיף מאוד. אם אתה מוכן לבצע את השדרוג של המערכת שלך לדברים קצת יותר עמידים מבחינת גומיות ואטמים, הביו דיזל יכול לעשות לה רק טוב. הוא מנקה ומקרצף את המערכת, ואחרי שני טנקים מלאים כבר צריך להחליף את הפילטר שיש לך באחד אחר (המקורי נסתם אחרי התדלוקים הראשונים). אח"כ נוסעים חופשי כרגיל, רק הסחיבה משתפרת - גם בגלל שהביו דיזל הוא יותר אנרגטי וגם בגלל הניקיון הפנימי של המערכת.

אישית אני חושב שאתה תצטרך להחליף את פילטר הסולר מספר פעמים - בכ"ז משאית בת 40.

• תוכן חדש...