Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6600 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דווקא אני לא בוכה על שום כסף, לא יודע מה איתך..

לכל אלה שנוסעים עשרות אלפי ק"מ עם מכוניות בנות יותר מ- 15 ושטוענים "חוץ מטיפול לא רואה מוסך": אני מקווה שתמשיכו לא לראות מוסך, אבל הסיכויים שדבר כזה יקרה שואפים לאפס.

יש רכב שחלק X מתקלקל אחרי 15 שנה ויש רכב שאותו חלק מתקלקל אחרי 16 שנה.

חלקים מכאניים/ חשמליים לא מחזיקים לעד, בסופו של דבר גם אתם תצטרכו להשקיע.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

תודה על השיתוף.

עושה חשק לבדוק כמה יעלה לי להחזיק את הרנו שלי.

הרכב הקודם שלי היה יפנומטית בת 15 ונראה לי שהוצאתי בשנה לא פחות ממך על אחזקה...

:type:
פורסם
רצועת טיימינג מחליפים כל 3 שנים או 60K, המוקדם מבניהם. לא רשמת כמה שנים עברו מאז התקנת הרצועה שנקרעה.

מבחינת עלות אתה צודק אבל זה לא נוח, לכן אני מעדיף להחזיק רכב והרכב הזה משמש גם את אימי.

לפני מס' חודשים רציתי להחליף את הרכב למשהו יותר טוב אבל התחרטתי. אין שום הצדקה בלהחליף את האונו המושקעת ברכב אחר שייסע 7 ק"מ ביום (וזה במקרה הטוב).

עדיין (לפחות מבחינתי) שווה להחזיק את הרכב. כמות התקלות שהיו הם לא הרבה בכלל, הבעיה היא במחירים. אין שום הצדקה לשלם 313 ש"ח על חוטי הצתה, ובטח שלא 633 ש"ח על תרמוסטט ויוניט. המכנה המשותף הוא ששני הטיפולים האלו בוצעו במוסך מורשה (ועוד את החוטי הצתה הרכבתי לבד) שגובה מחירים יקרים ולא אחזור לשם יותר.

אתה צודק - ככלל המחיר של רכב נישחק בכ-15%, לדוגמא אם קנית רכב בעלות של כ-60000 שקל לאחר שנה הרכב יהיה שווה כ- 45000 שקל, לדעתי קצת קשה להוציא 15000 שקל על תיקונים בשנה, לכן הוא אחד המוצרים היקרים עם ההפסד השנתי הגדול ביותר, בנדל"ן לא מפסידים כל כך הרבה, אלא אם כן זה רכב אספנות שמחירו הולך ועולה עם הזמן.

פורסם

כבעל פיאט 1993 פייר 1000 יד ראשונה, אני עוקב זה זמן רב אחר דיווחיו המפורטים של STIO.

אין לי ספק שהרבה מהתקלות שהוא מונה נובעות מכך:

-הבעלים הקודמים לא שמרו על הרכב.

-דגם 1400 מצוייד במנוע איכותי פחות מאשר מנועי הפייר

-מערכות ההזרקה וההצתה הממוחשבות שהוכנסו לשימוש אז היו פחות אמינות מדגם הקרבורטור.

מאחר ואני עם הרכב מהשנייה הראשונה, ואני עושה לבדי את הכל (סך הכל מה שהיצרן ממליץ)

אני יכול לקבוע שהרכב במצב מעולה, ונסע כבר 138000 ק"מ.

מה גרם לכך?

-הקפדה על שימוש בנוזל קירור מקורי בלבד והחלפתו כל שנתיים.

נוזל בלמים: החלפה כל שנתיים.

יתר החלקים, חלקם אמינים יותר ואמינים פחות אבל שאתה עושה את זה לבד, ועשיתי את רוב הטיפולים לבד, זה כיף וזה גם זול.

טיפולים שעשיתי לבד:

החלפת בולמי זעזועים

טיימינג כולל מחזירי שמן ומותחן- ממש פשוט כשאתה יודע...

משאבת מיים- קלי קלות כשאתה מחליף כבר טיימינג.

טרמוסטט- בפייר זה עבודה של דקה.

החלפת פיק אפ ומודול הצתה בדיסטריביוטור-רק מקורי של מגנטי מרלי. זוהי תקלה ידועה באונו פייר.

רדיאטור-2 דקות עבודה, 2 צינורות קירור ואז גם מחליפים טרמוסטט.

סטרטר- קניתי משופץ מהפסג ביצחק שדה (200 ש"ח החלפה לבוש)-2 ברגים והוא בחוץ

אלטרנטור החלפתי אצל ד.ש.בשנת 2000 ועד היום הוא עובד נהדר, גם, 2 ברגים והוא בחוץ.

החלפת רצועות אלטרנטור.

החלפת כבל ספידומטר.

החלפת מנורות ראשיות. (החדשות ,איטלקיות עלו 85 ש"ח אצל ביתן ספרק )

טיפולים שלא עשיתי לבד:

החלפת מסרק הגה

החלפת משולשים- אצל נתי מקובלנץ

החלפת קלאץ- איטלקי- אצל נתי מקובלנץ

החלפות אגזוז על השנים.

החלפת מדחס מיזוג ומילוי גז.

אני מאמין, בלי לבדוק, שההוצאות הממוצעות בשנים האחרונות הן בסדר גודל של כ 1000 ש"ח בשנה כולל טיפול שנתי (150 ש"ח), תיקונים ובלאי (כמו צמיגים ומצברים)

המנוע לא נפתח מעולם- וכנ"ל הגיר. כל זאת עקב טיפולים בזמן.

בעת האחרונה הגיר החל לנזול עקב שחיקה בנקודת הכניסה של המוט ההילוכים. נראה לי שאחרי 15 שנה הגיר מתחיל להראות את גילו.

היתרון העצום של הדגם הוא הפשטות שלו. אין מה שיתקלקל.

מייסד מועדון החמש - בעל מרצדס 170v ליומן השיפוץ

פורסם

מאחורי האמינות הלקויה של רוב הרכבים בישראל עומדת תחזוקה גרועה של הרכב:

1. חוסר הקפדה על נוזל קירור ייעודי (אבאל'ה מי צריך את זה, מים מהברז זה חינם אל תשלם על מים).

2. תחזוק בחלפים זולים מהמזרח הרחוק (אל תהייה יותר צדיק מהאפיפיור, פילטר זה פילטר).

3. משיכת טיפולים (כפרה אל תסתכל מה כתוב בספר, סחבק יודע שצריך טיפול כל 30 אלף).

4. שימוש בשמנים באיכות נחותה (אמריקן איגל זה מאמריקה, הכי טוב).

רק צריך להקפיד במשך שנים להתקמצן בקיצוניות, לתת לאוטו להתדרדר ואז למכור לסאקר שיאכל את כל התקלות.

• תוכן חדש...