Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6601 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תחילת המעקב: 6/2007

סיום המעקב וסיכום: 6/2008

סוג הרכב: פיאט אונו איטליה

דגם משנה: 70S

מד ק"מ לפני שנה: 121,700

מד ק"מ היום: 128,800

נפח מנוע: 1400 סמ"ק

תוספות: מזגן מקורי, 2 ח"ח, נ"מ, מרים חלונות, אזעקת נפח, אימובולייזר.

פירוט התיקונים (המחירים כוללים עלויות חלפים, עבודות ומע"מ):

07/06/2007: טיפול תקופתי. טיפול 10K מלא, החלפת גומי הגה שמאל, החלפת צינורות דלק למשאבה, הוספת שמן גיר: 747.00 ש"ח.

(מוסך מבצע: ראם מגידו)

28/12/2007: דליפת נוזל קירור אל תא הנוסעים בצד הנוסע. החלפת ברז חימום: 347.00 ש"ח.

(מוסך מבצע: סמי מיזוג אוויר וחימום לרכב, מגידו)

25/02/2008: נזילות דלק, נזילות שמן, נזילת נוזל בלמים, אגזוז פוגע בטמבון, בקלית פנס איתות עפה בנסיעה בכביש החוף. החלפת צינורות דלק לקרבורטור, החלפת אטם מכסה שסתומים, החלפת משאבות גלגל אחוריות כולל החלפת נוזל בלמים וניקוז, השלמת גומיה לצינור פליטה, החלפת פנס איתות ימין. 600.00 ש"ח.

(מוסך מבצע: ראם מגידו)

29/02/2008: בריחת ניצוץ. החלפת חוטי הצתה מקוריים: 313.00 ש"ח.

(הוזמן ממרכז שירות הכוכב, מורשה פיאט, צ'ק פוסט חיפה. עבודה עצמית)

08/03/2008: מזגן לא מקרר. מילוי גז: 120.00 ש"ח.

(מוסך מבצע: סמי מיזוג אוויר וחימום לרכב, מגידו)

13/04/2008: מנוע התחמם תוך כדי נסיעה מהירה, הרכב ירד לשוליים מיידית וכובה מנוע. ביטול תרמוסטט מנוע, פירוק רדיאטור וניקוי: 100.00 ש"ח.

(מוסך מבצע: א.ח אגזוזים ורדיאטורים, יוקנעם)

02/05/2008: המשך טיפול ממקרה קודם. החלפת תרמוסטט מנוע, החלפת יוניט מאוורר 2 מהירויות. 633.00 ש"ח.

(מוסך מבצע: מרכז שירות הכוכב, מורשה פיאט, צ'ק פוסט חיפה)

סיכום:

סה"כ השקעה ברכב לשנה זו: 2860 ש"ח.

סה"כ נסיעה בק"מ לשנה זו: 7100 ק"מ.

קישורים:

סיכום אחזקה לשנת 2006-2007

סיכום אחזקה לשנת 2005-2006

סיכום אחזקה לשנת 2004-2005

אתם מוזמנים להגיב.

• תגובות 35
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בתור בעל פיאט לבעל פיאט ..

כול שנה אתה מעלה את זה וכל שנה אנחנו אומרים לך שזה המון כסף לעומת הקילומטר"ז שאתה עושה ...

לעולם אל יתבייש אדם להודות בטעותו.הוא רק אומר בכך שהיום הוא חכם יותר משהיה אתמול.

פורסם

לא אמרו פעם בפורום שפיאט אונו זה רכב זול לאחזקה?

אז אמרו...

האמת היא שלא מעט מההוצאות יכולת לחסוך ע"י תחזוקה עצמית של הרכב, וחבל שאתה לא עושה זאת.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם
וואללה, נזכרתי למה אני לא מסכים לקנות עבור קרוביי פיאט.

קבל ח"ח על הכנות. אתה זן נדיר. :mm_yeah:

קודם כל תודה.

דבר שני אתה מוזמן לשתף גם אותנו למה לא תקנה פיאט. גם רכב יפני בן 15 שנה יתקלקל לפעמים.

כול שנה אתה מעלה את זה וכל שנה אנחנו אומרים לך שזה המון כסף לעומת הקילומטר"ז שאתה עושה ...

אין שום קשר בין עלות התיקונים לכמות הק"מ השנתי. גם רכב שייסע 1000 ק"מ בשנה ידרוש טיפולים אולי אפילו יותר ממה שנדרש כאן.

לא אמרו פעם בפורום שפיאט אונו זה רכב זול לאחזקה?

אז אמרו...

האמת היא שלא מעט מההוצאות יכולת לחסוך ע"י תחזוקה עצמית של הרכב, וחבל שאתה לא עושה זאת.

האונו הוא אכן רכב זול לאחזקה, אך כשמטפלים במוסכים מורשים הם דופקים מחירים מהסרטים, ולכן לא אחזור למוסכים המורשים יותר.

אני לא רוצה להתעסק שם לבד ומעדיף לשלוח למוסך.

פורסם
קודם כל תודה.

דבר שני אתה מוזמן לשתף גם אותנו למה לא תקנה פיאט. גם רכב יפני בן 15 שנה יתקלקל לפעמים.

ראית את הטבלה שצירפתי? רכב עם יותר קילומטראז' משלך, ב40000 ק"מ הלכו 7 שקלים על בלת"מים שהם שתי נורות שרופות. נסה לשחזר את זה עם פיאט.

בעצם, נקל עליך את המשימה: נסה להגיע לרק פי מאה מזה.

פורסם

לפני שאתה יוצא כאן בהצהרות חגיגיות:

הרכב כמעט שנתיים אצלכם. האם יש לכם את ההיסטוריה שלו? אולי הוחלפו 1001 חלקים לפני שרכשתם אותו?

במידה ולא- חכה... זה יגיע. אתה לא באמת חושב שהרכב ימשיך לנסוע ללא כל השקעה בתיקונים נכון?

פורסם

13/04/2008: מנוע התחמם תוך כדי נסיעה מהירה, הרכב ירד לשוליים מיידית וכובה מנוע. ביטול תרמוסטט מנוע, פירוק רדיאטור וניקוי: 100.00 ש"ח.

אתם מוזמנים להגיב.

מדובר בפתרון זמני להמשך נסיעה, או שביטלת לחלוטין את התרמוסטט ?

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

פורסם
וואללה, נזכרתי למה אני לא מסכים לקנות עבור קרוביי פיאט.

רכב זה גם עניין של מזל. תקלות מעיין אלו יכולות להופיע בכל רכב בן 15 שנה.

אגב, ברשותי פונטו שנת 2001 שעברה כ- 60,000 ק"מ. מעבר לטיפולים השגרתיים ובלאי טבעי (צמיגים, מגבים וכד') התקלות היחידות שנאלצתי לתקן הן: החלפת תרמוסטט, החלפת חוטי הצתה (עקב בריחת ניצוץ) ומילוי גז מזגן.

אז.... שלא יעבדו עליכם!

ועוד משהו... בנסיעה בינעירונית עם מזגן היא עושה 1:18. ועם מחירי הדלק שממשיכים לעלות זה גם גורם שצריך להתחשב בו.

פורסם
תחילת המעקב: 6/2007

סיום המעקב וסיכום: 6/2008

פירוט התיקונים (המחירים כוללים עלויות חלפים, עבודות ומע"מ):

07/06/13/04/2008: מנוע התחמם תוך כדי נסיעה מהירה, הרכב ירד לשוליים מיידית וכובה מנוע. ביטול תרמוסטט מנוע, פירוק רדיאטור וניקוי: 100.00 ש"ח.

(מוסך מבצע: א.ח אגזוזים ורדיאטורים, יוקנעם)

02/05/2008: המשך טיפול ממקרה קודם. החלפת תרמוסטט מנוע, החלפת יוניט מאוורר 2 מהירויות. 633.00 ש"ח.

(מוסך מבצע: מרכז שירות הכוכב, מורשה פיאט, צ'ק פוסט חיפה)

סיכום:

סה"כ השקעה ברכב לשנה זו: 2860 ש"ח.

סה"כ נסיעה בק"מ לשנה זו: 7100 ק"מ.

קישורים:

סיכום אחזקה לשנת 2006-2007

סיכום אחזקה לשנת 2005-2006

סיכום אחזקה לשנת 2004-2005

אתם מוזמנים להגיב.

רז חברי הנכבד, תשובה לשאלתך, מודגשת באדום.

בברכת חג שבועות שמח ורטוב.

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

שימו לב שחלק מההפרש בין הדייהטסו לאונו נובע מהעובדה הפשוטה שאת הדייהטסו חנן כנראה מתחזק (לפחות בחלקה) בכוחות עצמו וללא מוסכים.

פתאום טיפול 10K שעלה 700 ש"ח באונו הופך ל150 ש"ח.

פתאום תקלות קטנות (אבל משביתות) כמו רצועת אלטרנטור מחליקה נפתרות כשהן עדיין בחיתולים ולא כשהרכב תקוע על כביש החוף.

Stio - אין לך מה לפחד אלא מהפחד עצמו. תקנה כמה כלים טובים ותראה שהרכב כבר יגיד לך תודה, ועלות האחזקה השנתית שלך תרד במהירות. נכון שהוספה של גז למזגן או החלפה של גומיה להגה לא תצליח לעשות לבד בשלב הראשון, אבל טיפול 10K אפשר לעשות לבד בלי שום בעיה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אני יכול להגיד לך שהוצאתי כ-3000 שקל על הרכב שלי [סקודה טנדר 1.3 93] מאז 17/03/07. שזה בערך 443 ימים מאז ועד היום. אז נראה לי שאפילו אם אני יחשב את כל ההוצאות שהיו לי נראה לי שגם אני יגיע לסכום כמו 2860 שקל.

אני עשיתי חישוב כמה כל יום אני משלם על הרכב שלי וזה בערך 6.7 שקל ליום.

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
לפני שאתה יוצא כאן בהצהרות חגיגיות:

הרכב כמעט שנתיים אצלכם. האם יש לכם את ההיסטוריה שלו? אולי הוחלפו 1001 חלקים לפני שרכשתם אותו?

במידה ולא- חכה... זה יגיע. אתה לא באמת חושב שהרכב ימשיך לנסוע ללא כל השקעה בתיקונים נכון?

כן, יש בידי את כל החשבוניות על הטיפולים שהוא עבר מיום היוולדו (זה תנאי מקדים לכך שאני אסכים לקנות רכב). אין אירועים ראוים לציון. טיפולים שוטפים.

קח בחשבון שזה בערך הרכב ה16 שיש ברשותי מאז שקיבלתי רשיון, ואם אני סופר את הרכבים של קרוביי שאני עוזר להם לקנות, לתחזק ולמכור, אז מאגר המידע שברשותי הוא עוד הרבה יותר גדול. אני לא אפרט את כולו, אבל מתוכו אני יכול לומר שהדייהטסו הזו עם הוצ' התחזוקה שלה היא אופיינית לגמרי למגזר שלה. לא משהו מיוחד. מאידך, מהיכרות עם אונו של אחותי, שנקנה בניגוד לעצתי, הפיאט שלך גם לא יוצאת דופן, אלא מאפיינת את המגזר.

שווה כאן כן להסתייג עם עובדה אחת:

הדייהטסו הזו לא תישאר עם רמת בלת"מים כזו גם בשנים הבאות. קניתי אותה לאחר בדיקה קפדנית שלי (לא במכון בדיקה), וגם המזל שיחק פה תפקיד ויצא שבשנתיים הראשונות לא הופיע בלאי רגיל כגון צמיגים, מצבר, בלמים וכו', אבל אין ספק שזה יגיע במהלך השנתיים הקרובות ואז סעיף הבלת"מים יגדל.

פורסם

חנן, לתחזק רכב ישן זה זול רק אם אתה מטפל בו ממש באהבה. בשאר המקרים זה הופך, עבור רוב האנשים, לסיוט לא קטן - כשהמחלות העיקריות נעות באיזור מערכת הקירור של המנוע, מזגן ומערכת החשמל. לרוב הבעיות הן טיפול זול או לא יסודי (חוסר השקעה ברכב ישן וזול).

STIO העלה את ההיסטוריה מהשנה האחרונה - אבל אם תשים לב טוב טוב תראה ששנה קודם לכן הוא גם מילא גז למזגן לפחות עוד פעמיים חוץ מהפעם האחרונה וגם החליף חוטי הצתה + מכסה מפלג. הרבה תקלות הן תקלות חוזרות, לא ברור לי אם מדובר בחלקים תחליפיים או בבעיה כרונית שלא נפתרה מהיסוד.

מערכת החימום הפנימי נותקה אבל השנה הוא שוב חווה נזילת מים בתוך הרכב - והפעם מהברז חימום (לא סתמו פעם שעברה עם 2 פקקים את הכניסה\יציאה של המים לתוך הרכב ??).

היו לי רכבים בני 8-12 בעבר וטיפלתי בכולם באהבה והם גם ידעו להחזיר 100% אמינות. בשביל לקבל אמינות טובה צריכים להתקיים מספר תנאים (חוץ מזה שכדאי להכיר את הרגישויות הכרוניות של הדגם שברשותך) :

1. עבודה יסודית.

2. שימוש בחלקים\חומרים איכותיים\טובים.

3. להחמיר בשיגרת הטיפולים עבור רכבים שנוסעים מעט\בעיקר בעיר\נסיעות קצרות, שזה אומר: טיפול גדול כולל החלפת מצתים וסננים פעם בשנה. נוזל קירור ונוזל בלמים כל שנתיים עם דגש על שטיפה מלאה של המערכות בכל החלפה. שמן מנוע כל 6-12 חודשים, תלוי בתנאי הנסיעה והשמן ששמת. את מערכת הקירור יש לשיטוף במשך כמה דקות עם צינור גינה עד שהמים יוצאים נקיים לחלוטין מכל פתחי הניקוז.

4. חלק מהמכוניות דורשות טיפול מונע שכולל החלפת חלקים רגישים, כדוגמא; החלפת טרמוסטט למנוע כל 3-4 שנים כצעד יזום בטיפול השיגרתי.

5. זה לא קשור לטיפולים אבל כן קשור לאורך חיים; למלות דלק הרבה לפני שהמיכל עומד להיגמר (בשביל המשאבת דלק).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

• תוכן חדש...