Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8605 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לא רק , לקרוס אקטיבי יש מספר יתרונות ושלושה עיקריים :

1) אפשרות מתמדת לכיוון , כפי שראלימן ציין. בקרוס פסיבי הקבלים והנגדים קובעים את החיתוכים ואין אפשרות לשנות אותם. בקרוס אקטיבי השינוי מתבצע באמצעות כפתורים.

2) קרוס אקטיבי עובד על RCA ומתחבר לפני המגברים, כלומר, עובד על מתחים נמוכים. קרוס פסיבי נמצא קרוב לרמקול וצריך לחתוך במתחים גבוהים, אי לכך מתקבל איבוד כוח בקרוס עצמו.

3) שינוי רכיבים בעת שימוש בקרוס פסיבי יכול בחלק מהמקרים להביא לשינוי בנקודת החיתוך (התנגדות שונה), בקרוס אקטיבי בעייה זאת לא קיימת.

החסרון של הקרוס האקטיבי הוא מחירו (קרוס טוב עולה הרבה) ותוספת הכבלים הרבה במערכת (שגם עולים הרבה). אצלי במערכת לדוגמה המעבר מקרוסים פסיביים לאקטיבי יעלה בין 2500-3200 ש"ח ויסבך את ההתקנה במעט.

כמובן שבחרתי ציוד יקר במיוחד וניתן להשלים את התהליך בפחות.

בהזדמנות אני גם אפרט את ההבדל בין קרוס 2-way ל 3-way ואת סוגי החיתוכים השונים.

Leon Cupra 2009

פורסם

בעקרון אמור היה להיות Orion CS-1 אבל התחרבן לי קצת הסיפור של הקנייה שלו, כרגע אני בחיפושים, אם תוך שבוע אני לא מוצא משהו לטעמי במחיר סביר, אני חוזר לפסיבי

Leon Cupra 2009

פורסם

טוב, לא ממש מצליח לי עם הקרוס.

ביררתי לגבי בנייה ייעודית, יש לי מישהו שייבנה אבל זה לא יהיה מדוייק בגלל שחיתוך כמו שאני צריך דורש קבלים לא קיימים בשוק (מספרים לא עגולים ואפילו לא חצאים).

לגבי קרוס אקטיבי , גם לא הולך לי , אני לא מתכוון לשים Pyramid, Pyle או קקה כזה והטובים באמת יקרים בצורה מטורפת.

אז כנראה שבסוף הסיפור, אם לא תהיה יישועה מיידית, אני אשאר עם הקרוסים של ה RSB, הטוויטרים שלהם ואחליף רק את הוופרים מ RSB ל QSD.

המורל וה MB-QUart שניהם 6ohm , אבל הנתונים שונים וגם נקודות החיתוך בקרוס שלי גבוהות מדי, אז אין טעם כרגע להשקיע את הסכום של הסופרימו.

אני עוד פעם רק ארים טלפון למורל, אולי להם יש קרוס מתאים (ה Crsoss של ה Hybrid חותך גבוה מדי).

אני צריך בשביל ה Setup שלי 2nd order linkwitz-raily with 2200hz roll off at 12db.

Leon Cupra 2009

פורסם

הקרוס של ההיבריד הוא של 4 אוהם. זה ברור שאם אתה משתמש באיזה סוג של מחשבון לחישוב הערכים של הקבלים והסלילים שאתה צריך זה יצא בערך שלא קיים בשוק, אבל ההבדל לא יהיה שמיע. אתה יכול להשתמש בקבלים עם ערך של פלוס מינוס 5% מהמספר שרצית, גם ככה לקבלים עצמם יש סטיה של בין 5-10% זה לא ממש מדוייק בכל מקרה אבל כל עוד זה נותן לך את אותו תדר החיתוך בשניהם תאמין לי שלא תבדיל אם זה יחתוך ב 2000HZ או ב2050HZ לדוגמא (וגם בהבדלים גדולים יותר)

סתם מעניין אותי כמה רוצה הבחור על קרוסאובר פאסיבי שיש בו 2 נקודות חיתוך?

דרך אגב אין בעיה לעשות סליל בדיוק לפי הערך שאתה רוצה מחברים אותו למכשיר שמודד מיליהנרי ומתחילים לקצץ אותו עד שזה מגיע לערך המתאים.

פורסם

אייל , מבנה 2nd order הוא הרבה יותר מסובך מסליל אחד. מה עוד שאתה לא יכול להעביר גם את אותה כמות מתח לטוויטר ולוופר כי אז הטוויטר יקרע לך את הנשמה (ה QSD צרכני מתח גדולים).

לגבי עלויות , אני אשלח לך בה"פ.

Leon Cupra 2009

פורסם

פוקו אין צורך להסביר לי מה זה 2ND ORDER בניתי כזה וזה לא מסובך. כשצינתי את העובדה שאפשר בדיוק להגיע לערך הסליל שנדרש התכוונתי שאפשר להגיע לערך הזה בכל אחד מהסלילים, כמו כן אם הבן אדם שמתכנן לך יודע מה הוא עושה הוא יכול גם לשים מנגנון הגנה, שוב לא עניין קשה זה פשוט איזה נורית לד שמחוברת בצורה מסויימת וככה ההספק המיותר פשוט הופך לחום או אור (או שניהם מצטער אני כבר לא זוכר איך זה היה בדיוק), אבל כעקרון בהרבה קרוסאוברים אין את ההגנה הזאת לטוויטר וכל הסט מקבל את אותו ההספק והטוויטר יכול לעמוד בזה בגלל שעצם החיתוך נותן לו הגנה. מה גם שאתה יכול לבקש ממנו שיעשה לך סט לBI-AMPING ואז תוכל לכוון בנפרד את העוצמות. בקיצור אם הבן אדם בונה קרוסאוברים מנוסה לא צריכה להיות בעיה אם הוא כן נתקל בבעיה אז פשוט לא הייתי הולך אליו.

אבל נראה לי שכבר עדיף בכל העלות הזאת להחליף את כל הסט לסט של Q. או בכלל להביא את הפוקאל אוטופיה. יותר פשוט מכל הסמטוחה הזאת ואולי גם לא יעלה הרבה יותר ומה שבטוח זה שזה ישמע טוב!

פורסם

ראית פעם אחרונה כמה עולים Utopia ?

ובכל אופן , כבר הוופרים של ה Q בדרך אליי, אני רק צריך מישהו שמבין עניין שייבנה את הקרוס.

Leon Cupra 2009

פורסם

בחייך קטן עלייך :wink:

אה אם הוופרים כבר בדרך אליך זה סיפור אחר.

לפי דעתי תנסה קודם כל לחבר אותם עם הקרוסאובר ועם הטוויטר שיש לך ואם אתה מרגיש שיש צורך בשיפור או שמשהו לא טוב אז תחשוב על שיפורים.

בחיי לעשות קרוס פאסיבי זה לא דבר מסובך אפשר לבנות את זה עם הגנה על הטוויטר ועם רשת זובל (ZOBEL) שגורמת לכך שההתנגדות של הרמקול שאר פחות או יותר קבועה.

אבל צריך למצוא את הבן אדם שיכול לעשות את זה עם פרינט יפה ושבעצם עושה את כמקצוע כי בן אדם שזה לא מקצועו יקח גם יותר כסף. אולי שווה לך להתקשר לחנויות של תיקון רמקולים, שמה אני קניתי את הרכיבים כשעשיתי קרוס. הם מתקנים דברים כאלה אז אולי הם גם יכולים לבנות לך או לשנות את הערכים בקרוס הקיים שלך.

• תוכן חדש...