Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6594 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברכבי התחילו להופיע בעיות חשמל משונות כגון נורות שנדלקות ונכבות כתלות בפעולת המזגן והאיתות וכו'.

מדדתי את מתחי המצבר לאחר מנוחה ארוכה של יום:

1. מתח מצבר מחובר רכב כבוי - 12.4

2. מתח מצבר מחובר רכב דולק - 13.7

לאחר נסיעה של כ-50 קמ"ש במהלכה אורות הרכב הפסיקו לפעול ובסוף כבה הרכב בכלל והנעתי עם כבלים:

1. מתח מצבר מחובר רכב כבוי - 12.01

2. מתח מצבר מחובר רכב דולק - 11.8

שימו לב שלאחר הנסיעה מתח המצבר ברכב דולק *נמוך* מזה שברכב כבוי.

למישהו יש רעיון מה יכולה להיות הבעיה? המצבר בן פחות משנה אך איני יודע אם הוא דורש מילוי מים או לא (יש לו פקקים

מלמעלה שנפתחים ע"י מטבע, אך אין לו סימון קו עליון למים).

תודה על העזרה

פורסם

1. ייתכן מאוד שהאלטרנטור שלך תקול ולא מספק את צריכת הזרם בעומס

2. יתכן שיש קצר במערכת החשמל

3. תניע את הרכב ותדליק את כול הצרכנים הכבדים כמו אורות גבוהים, מפוח של המזגן על מהירות מקסימלית ותעלה טורים ל-2000 סל"ד ובדוק בו זמנית מהו המתח על קטבי המצבר....חזור לדווח

איזה כייף לי :)

פורסם

הנה הדיווח:

מדדתי מתח עם אורות גבוהים ומזגן על מקסימום - 10.4 עד 10.6. את הטורים לא יכולתי להעלות ולמדוד בו זמנית, כי לא היה איתי עוד מישהו.

(ורק רקע לבעיה: הבעיה התחילה באי פתיחה של כל דלתות הרכב אוטומאטית, אח"כ הדלקות של אור ABS לסירוגין כתלות

באיתות או במזגן).

פורסם

יש לי שאלה דומה- היום מדדתי בחיפושית טעינה ,ויצא 13.5-13.0V כשנתתי גז ,בלי גז טורים נמוכיםV12-13 לא יציב .

אגב יש שם דינמו ולא אלטרנטור (יכול להיות בקרוב תיהיה הסבה)

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

מים למצבר יש למלא עד הסוף. חשוב למלא מים מזוקקים.

אתה יכול למדוד מתח על המצבר בטורים גבוהים גם ללא עזרה על ידי משיכת המצערת.

לפי התיאור שהאורות כבים וכו' אתה נוסע על מתח המצבר בלבד. כאשר נגמר המצבר הרכב כבה.

בזמן שהרכב מונע המצבר הופך לצרכן (נטען) וספק המתח לרכב הוא האלטרנטור. כנראה שהוא לא תקין אצלך.

לא ציינתה האים נדלקת נורה של מצבר בזמן שהרכב מונע?

פורסם

לא נדלקה אצלי נורת מצבר. האם זה אומר שזה לא האלטרנטור?

האם העובדה שיש פקקים במצבר שלי אומרת שהוא מצבר שיש למלא בו מים?

פורסם

זה שיש פקקים אומר שאכן יש למלא מים במצבר.

ככל הנראה התקלה שלך אינה מצבר כיוון שכמו שאמרתי בזמן הנעה המצבר הופך לצרכן.

כניראה שהבעיה היא באלטרנטור או בחיבורים היוצאים ממנו.

תבדוק מתח בטורים גבוהים.

פורסם

האלטרנטור מקבל זרם עירור מנורת הטעינה ברוב דגמי הרכב. לפני שפוסלים את האלטרנטור יש לבדוק את תקינות נורת הטעינה בלוח השעונים או את החווט שלו.

בדיקה פשוטה, ראשית יש לזהות את החווט על האלטנטור ולקצר את קו נורת הטעינה לגוף האלטרנטור או המנוע כאשר מתג ההצת הדלוק, אם הנורה דולקת אזי האלטרנטור תקול ואם הנורה אינה דולקת יש להמשיך לחפש את התקלה הלוח השעונים (הנורה עצמה) והחווט לנורה.

פורסם

אז הכוונה היא שהנורה יכולה לא להדלק כתוצאה מתקלה באלטרנטור, או שלהיפך, האלטרנטור יכול לא לעבוד בגלל תקלה בנורה?

(ואגב, בבדיקה גם נורת הטעינה לא נדלקת וגם נורת הדלק לא נדלקת).

פורסם
האלטרנטור מקבל זרם עירור מנורת הטעינה ברוב דגמי הרכב. לפני שפוסלים את האלטרנטור יש לבדוק את תקינות נורת הטעינה בלוח השעונים או את החווט שלו.

.

אכן מצב שייתכן, אבל ברוב הרכבים קיים נגד במקביל ללד החיווי בכדי לאפשר זרימת זרם עירור גם במקרה שמנורת החיווי שרופה.

הבחור ציין שהוא מדד מתח של 13.7 וולט כלומר עובר זרם עירור לסליל של האלטרנטור לכן במקרה זה אני פוסל את האפשרות שהבעיה היא כתוצאה ממנורת חיווי שרופה.

בכול מקרה ברוב האלטרנטורים בימינו וגם ביונדאי אקסנט עד כמה שזכור לי יש לד חיווי שלא קשור במישרין לזרם העירור של האלטרנטור אלה מחובר במוצא נפרד לווסת המתח של האלטרנטור.

איזה כייף לי :)

פורסם
מים למצבר יש למלא עד הסוף. חשוב למלא מים מזוקקים.

לא ממלאים עד הסוף אלא מעט מעל לגובה הלוחות. מילוי עד הסוף עלול לגרום לפליטת האלטקרוליט וקורוזיה.

חפש בפורום הוראות לבדיקת האלטרנטור, מתח טעינה וכו'. נשמע שאתה מסתבך עם זה מעט יותר מידיי ממה שצריך. אם אתה מרגיש שאתה מגשש באפלה עדיף שתיגש לחשמלי לבצע בדיקה מסודרת.

יש לבדוק את הטעינה והמצבר עם וללא עומס. כמו כן לשלול בעיה לא קבועה שמקורה בנתק חלקי או מגע רופף.

• תוכן חדש...