Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6594 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו התנסה בהחלפת קלץ בבית ? ללא ליפט או גיר ליפט?

ההסברים בספר הרכב מסובכים מידי ושם מוסבר כי צריך לפרק את המנוע קודם ...

יש למישהו מושג אם יש דרך פשוטה יותר ?

פורסם

לדעתי לא כדאי בבית.

עם זה 146 עם מנוע T SPARK אז יש צורך בפירוק של ה-SUBFRAME וכדי לעשות זאת יש לתמוך נכון את המנוע.

במידה וזה מנוע בוקסר, עדיין נדרשת תמיכת המנוע.

פורסם

tomtomair האם יש לך ליפט או לפחות מנוף כדי להוציא מנוע?

אני בספק, לכן גם מצתרף להמלצה של חברים לפנות למוסך.

לפי דעתי, אלפא רומיאו זה לא רכב שאליו טוב להתחיל ללמוד אליו מכונאות.

אם תגיד מאיזה איזור אתה, נמליץ לך על מוסך.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אל תחשוב על זה אפילו

בתנאים ביתיים אין את האמצעים להרמת המנוע וגם,

מה עם ה"אחריות" לביצוע !

מזדה 5 לטובת הילדים :evil: אלפא רומיאו 164TS לנשמה 8)

פורסם

אני לא מכיר את האלפא, אבל יצא לי הרבה פעמים להחליף מצמדים בתנאים ביתיים, וגם לשפץ מנועים וגירים, כולל כמובן הוצאה שלהם מהרכב. במקרים שהוצאתי מנוע שאלתי מנוף קרן מחבר לפורום.

לא מורכב או קשה מדי. רק עבודה קפדנית ע"פ הספר.

פורסם

אוקיי אז מנוף קרן אין או ליפט

אבל הבנתי את העיקרון

יש פורומים בחו"ל שמדברים על תיקונים כאלו כאילו זה היה החלפת גלגל רזרבי אז סתם חשבתי בקול רם

בכל מקרה הרכב עומד בחניה

מקווה שאספיק לאסוף מספיק כסף

דושת הקלץ נפלה סופית לאחר חירקושים רבים במשך שבועיים בכל לחיצה עד שההילוכים כבר לא התחלפו

האם כל מוסך יוכל לבצע את העבודה

חברת הביטוח עושה פוזות על גרירה נגיד לבית דגון

קלץ VALEO באיביי עולה קרוב ל-50 POUND בארץ הקלץ עולה 700 שקל

לפי הפרש המחירים כדאי לרכוש אבל מישהו יוכל לשלוח את הקלץ לפה ?

פורסם

עם היינס, ג'ק עגלה וקצת כלים החלפתי קלאצ' באונו בלי שום נסיון. (כן אני יודע, באלפא זה שונה - אבל גם המכונאים אמורים לעבוד לפי הספרות).

אם יש לך את הספרות המתאימה והכלים אין מניעה שתעשה את זה בעצמך. האוטו גם ככה עומד בלי תזוזה בחניה שלו, לא?

היהודים עם אופטימי, לפני שיודעים מה הגודל הם חותכים.

גילוי נאות - אני חבר במועדון פיאט

פורסם

אם יש לך מכונית פרוייקט, שאתה לא תלוי בה לנסיעה, אז סבבה- תנסה לעשות לבד בשביל הכיף, עד שתצליח.

אחרת אל תתחיל עם זה, כי שכרך יצא בהפסדך.

אבל בחיים אל תשכב מתחת לאוטו שנתמך רק ע"י ג'ק, בלי לתמוך אותו בסטנדים מברזל. גם ג'ק עגלה לא מספיק בטוח.

פורסם

שלום.

לדעתי אין לך אפשרות לפרק את המצמד לבד מהסיבות הבאות!

א] המנוע יורד כלפי מטה ולא כמו בדרך כלל מלמעלה.

ב] כדאי לפרק מנוע יש לפרק פגוש קדמי גשר ראשי תחתון ולפרק צנרת בלמים.

אין לך את הידע ואת התנאים.

הסיפור ששגריר עושה לך פוזה לאן לגרור את הרכב זה סיפור יפה אך אין לו אחיזה במציאות!!! הם יגררו לך את הרכב להיכן שתרצה אלה אם כבר גררתה פעם אחת את הרכב לביתך ביגלל המצמד והיה וגררו לא יגררו לך פעם נוספת חינם אלה בתשלום.

כמו כן ניראה לי שלא האתגר המיקצועי מענין אותך אלה החיסכון בכסף אם כן זו לא השיטה לחסוך בכסף .

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
עם היינס, ג'ק עגלה וקצת כלים החלפתי קלאצ' באונו בלי שום נסיון.

המנוע אומנם מזכיר סובארו ,אך הוצאתו ממש לא

וואוו, השרשור הזה ממש מעניין ולא שגרתי. אני מתאר לעצמי שבהיעדר מנוף להוציא את המנוע, מוציאים את הגיר איכשהו ואולי אפילו מורידים אותו לרצפה.

לא צריך בשביל זה בור מתחת לרכב?

עזרה של אדם נוסף? (הגיר ודאי כבד)

אין לי כוונה וצורך לעשות את הפעולה הזו (לפחות לא בעתיד הקרוב) אבל אני בהחלט מאוד סקרן. איך עושים דבר כזה בסובארו DL ליאונה ?

• תוכן חדש...