Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8616 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתמול.... בדרך חזרה מהמפגש, על מחלף אשדוד כביש שמאפשר נסיעה מהירה ובטוחה (מאוד רחב, כביש חדש, בסטנדרטים די גבוהים), אני נוסע לי בנתיב השמאלי בערך במהירות של 150

בנתיב לימיני 2 רכבים, פתאום ללא הודעה מוקדמת (איתות) הרכב האחורי יותר סוטה במהירות לנתיב שלי לצורך עקיפה

אין אפשרות לבלום, המרחק מאוד קטן ביני לבין הרכב לפניי והמהירות גבוהה בהרבה

למזלי... השוליים רחבים מאוד ואיפשרו לי סטיה לשוליים ועקיפה

עכשיו אני מעריך את השוליים יותר מכל, ולצערי אני רואה בכבישים אחרים שיש חצי שוליים סלולים וחצי מהם בור (נראה לי שלירן פעם העלה את הנושא), כלומר אין מקום לרכב להיכנס שם בלי "ליפול"..... זה מפגע בטיחותי חמור לדעתי :mad:

עוד משהו שנורא מעצבן אותי, בעיקרון שוטר היה רואה מה שקרה ודופק אותי.... למה? נהג חדש, נוסע מהר, עוקף מהשוליים..... כשבעצם היא אשמה!!! מה שעצוב ששוטרים מחפשים את הנוהגים מהר כי קל להם ולא מטפלים בשורש הבעיה.. שהיא נהגים כמו ההיא שחתכה אותי

אחרי כן נפגשתי איתה ברמזור סימנתי לה להוריד חלון והיא מנפנפת לי לשלום, צפצפתי לה שוב שתוריד חלון ואמרתי לה "לא ראית איך חתכת אותי"

היא אמרה משהו לא ברור והחלה ליסוע

מצער.....

יובל.

פורסם

כדרך אגב:

העברה היא לא עקיפה על השול במהירות מופרזת.

אלא

עקיפה במהירות מופרזת תוך כדי חציית קו הפרדה לבן רצוף :!:

עמית

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

עמית, אני נוטה להאמין שאם שוטר היה רואה מה שקרה שם הוא לא היה מאשים אותי

אם היתה נגרמת תאונה אין לי ספק שהיו איכשהו מוציאים אותי אשם

אבל במקרה הזה, אין לו הוכחה לגבי המהירות, זה יכל לקרות גם כשאני נוסע 100 כחוק והיא 80.....

לצערי, סטייה לשוליים היתה מחייבת בכל מקרה לאור המרחק שהיה בין הרכב שלי לשלה שהיה מאוד קטן, חשוב לציין שוב כי היא סטתה במהירות וללא אזהרה באיתות!

בכל מקרה אמנם אני מודה שנסעתי במהירות גבוהה יחסית לחוק, אבל לדעתי המחלף מאפשר זאת, לצערי הבנתי שעם ציבור הנהגים בארץ (והנהגות כמובן) אי אפשר לפתח תרבות נהיגה נורמלית, ואני, למעשה די שמח שההגבלה היא ל-90 קמ"ש

הרי במדינה שלנו תאונות לא ימנעו וזה למדתי כמעט על בשרי, אם הן כבר קורות, עדיף לפחות שהנוסעים ברכב יוכלו לצאת מזה

צר לי.... שכבר בגילי אני מעדיף להתרחק מהמדינה שלי, ולא בגלל שיש מלחמות, אני מוכן ללחום. הבעיה היא אצלנו בפנים, ובזה אני לא יכול להילחם

חבל

לילה טוב

יובל.

פורסם

מזכיר לי מקרה שקרה לי בכביש החוף לפני חודשיים שלושה.

כולם נסעו 100-120 קמ"ש ו"פתאום" נהיה פקק.

כל הדרך היתה דבוקה לי לתחת קאווליר ומכיוון שזאת היתה בלימה פתאומית

הייתי בטוח שהיא נכנסת בי , אז ירדתי לשוליים (השמאליים)

והיא נכנסה בזה שהיה לפני!!

גם המרחק בלימה הנוסף שהוא קיבל בזכות זה שירדתי לשוליים לא הספיק לו....

בקיצור:

שמירת מרחק . אין תחליף לזה.... (הפיג'ו שלי ז"ל יודעת את זה משני הכיוונים).

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

מצטער לאכזב אותך,

אבל לא רק נהג הקאווליר לא שמר מרחק, אלא גם אתה !!

החוק מחייב אותך לשמור מרחק מלפנים, מהצד ומאחור.

יתר על כן, מי שיאכל אותה במקרה של תאונה כזו הוא אתה !

אז יפה ונכון עשית שברחת הצידה בכדי למנוע את הפגיעה בך, אבל אם הרבה לפניכן ראית את הנולד, אז אני לא מבין למה בדיוק חיכית ...

כלומר, אם היית נותן לו לעקוף ברגע בו הוא החל להיצמד מאחור, היית פותר את הבעיה ונוסע רגוע הרבה יותר.

דני G.

פורסם

אגב שמירות מרחק, שלא תבינו לא נכון, לא היה רכב מלפניי, כלומר היא לא היתה מלפניי ובלמה

וגם מבחינה צדדית היה מרחק גדול בינינו

היא פשוט שברה את ההגה במהירות והגעתי למצב שאני מאחוריה במהירות גבוהה ממנה ומרחק מינימלי שלא מאפשר בלימה (אני לא אשם שהיא פתאום הגיחה לנתיב, אם היא היתה לפניי מלכתחילה הייתי דואג לשמור מרחק)

למזלי, השוליים בכביש הזה תקינות ורחבות מספיק לאפשר את העקיפה

יובל.

פורסם

יובל - אם היתה תאונה, אתה היית אשם, ואני אסביר לך למה.

נסעת מהר מדי ביחס לחוק. את זה נעזוב בצד. אין לי שום בעיה עם זה.

הנקודה הבעייתית כאן, ומה שגרם לכך שנכנסת למצב של כמעט תאונה, זה העובדה שנסעת מהר מדי ביחס לתנאי הדרך!!!!!

אתה נסעת כ 50 קמ"ש מהר יותר מהתנועה בנתיב שלידך. הנהגים בנתיב הימני לא יכולים לדעת שאתה נוסע במהירות כזאת, ואתה לא יכול לצפות מהם לדעת זאת.

בעת שהתקרבת למכונית שיצאה לעקוף, אתה בוודאי יכולת לראות שהיא מתקרבת מאחור לרכב שלפניה.

מחשבה קצרה מבחינתך היתה גורמת לך להבין שיש סיכוי סביר שהיא תצא עכשיו לעקוף.

הרי אם אתה היית באותו מצב, גם אתה היית יוצא לעקיפה, לא?

לך יש בעיה בגישה.

יכול להיות שלא שמת לב לכך שהיא עשויה לעקוף בקרוב, ואם כך, הרי זה הוכחה שנסעת במהירות גבוהה מדי ביחס לנסיבות, שכן לא הספקת "לקרוא" את הכביש.

יכול להיות ששמת לב, אבל חשבת לעצמך "שהיא תבלום ותשאר בנתיב שלה! אני בנתיב הזה לפניה!", אבל לך אין אפשרות להגיד לה את זה לפני שהיא עוברת נתיב, נכון?

למה, לך יש איזה זכות יתר על הנתיב השמאלי?

לכן חובת הזהירות היא עליך, והיית צריך להאט ולעקוף אותה בהפרש מהירויות קטן יותר על מנת למנוע את האפשרות של יצירת מצב מסוכן.

בסיכומו של עניין - אתה הוכחת כאן נהיגה בחוסר אחריות ושלא בהתאם לתנאי הדרך, וההוכחה לכך היא שכמעט נגרמה תאונה (ולא משנה שהיא לא בדקה במראות, או לא העריכה נכון את המהירות שלך - לך היה חלק נכבד בהשתלשלות הענינים).

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

קיבלתי את דבריך, אבל כמה דברים

1. אני מעריך שנסעתי בכ-30 קמ"ש יותר ממנה

2. כשראיתי את 2 המכוניות ניסיתי לנתח את המצב מה שראיתי הוא שהרכב מאחור אינו מתקרב לרכב מלפנים אלא הם נוסעים ביחד במהירות די יציבה, לא תמיד רכב שיוצא לעקיפה יוצא כשהוא במהירות גבוהה מזה שלפניו

גם כשהיא חתכה אליי נוצר מצב שיכולתי גם לסטות ימינה כי הרכב השני היה רחוק יחסית ממנה כלומר היא התחילה את העקיפה במהירות דומה למהירות הרכב מלפנים ובמרחק גדול יחסית ממנו, לדעתי לא יכולתי "לראות את הנולד" כאן.....

3. זה לא משנה את העובדה שכשעוברים נתיב מסתכלים במראות, ובכל מקרה עוברים לאט לאט ולא בבת אחת, שמא יש רכב בנתיב שנמצא בשטח המת שלך או מתקרב במהירות

ובטח שחייבים לאותת!! חייב להזכיר שהיא לא אותתה ועברה לנתיב שלי בצורה מאוד "חותכת"

בכל מקרה תודה על התגובה :)

יובל.

פורסם

אני שמח שקיבלת את הביקורת שלי באופן חיובי :mm_yeah:

בסה"כ, להיות צודק על הכביש ימנע את הדו"ח, אבל להיות חכם ימנע את התאונה.

תמיד יש על הכביש דברים בלתי צפויים. צריך לנהוג באופן כזה שגם אם קורה משהו בלתי צפוי - יישאר לך מספיק מרווח בטחון כדי להגיב בבטחה.

בתור רוכב אופנוע, כל שגיאה בהערכה או הנחה מוטעית שלי יכולה להגמר בהמרחות שלי על הכביש, ולכן אני משער שאני קצת יותר זהיר מרוב הנהגים במובן הזה.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

מזכיר לי קטע בו נסעתי על 80 קמ"ש בכביש דו נתיבי בנתיב הימני. באתי לעקוף ולעבור לנתיב השמאלי. איתות הסתכלות במראה ואז - צפירה חזקה מכיוון צד שמאל, מבט למראה מגלה 206 קרובה מ-א-ו-ד אלי לעומדת לגלח אותי (או אני אותה).

כמובן שברתי מהר בחזרה לנתיב הימני וכיביתי האיתות. הפעם א-נ-י אשם. משמ התביישתי כשעצרנו אחד ליד השני ברמזור. מסקנה - אחרי איתות והתסכלות במראה, קח מספר שניות ואז התחל בסטייה לנתיב הרצוי.

הפנצטה - בשעת ווידוי מבייש.

פורסם
מזכיר לי קטע בו נסעתי על 80 קמ"ש בכביש דו נתיבי בנתיב הימני. באתי לעקוף ולעבור לנתיב השמאלי. איתות הסתכלות במראה ואז - צפירה חזקה מכיוון צד שמאל, מבט למראה מגלה 206 קרובה מ-א-ו-ד אלי לעומדת לגלח אותי (או אני אותה).

כמובן שברתי מהר בחזרה לנתיב הימני וכיביתי האיתות. הפעם א-נ-י אשם. משמ התביישתי כשעצרנו אחד ליד השני ברמזור. מסקנה - אחרי איתות והתסכלות במראה, קח מספר שניות ואז התחל בסטייה לנתיב הרצוי.

הפנצטה - בשעת ווידוי מבייש.

אז זה אתה המניאק שכמעט נכנס בי?!?!?

:wink:

חן@זה מזה פשוט!:Fade-color

פורסם

אני בנתיב הימני, מתכוננן ליציאה מאיילון(צפון), נוסע רכב מסחרי בנתיב השני מימין כאשר סך הכל יש לפחות 4-5 נתיבים, אני בערך על 120, ואני רואה שהמסחרית מתחילה לעבור לימני(להערכתי הוא נסע 80 בערך), אני מאותת אם האורות הגבוהים כדי שלא יעבור, ונחשו מה - הוא לא שם עליי וממשיך לעבור! ואני כבר דיי קרוב אליו, כמובן שצפרתי לו ותוך כדי שאני רואה שהוא ממשיך לשים עליי זי*, זזתי ימינה(הגלגלים הימניים היו על הפס הצבהוב) כדי לעקוף.

ENSURE YOUR BRAIN IS WORKING BEFORE PUT YOUR MOUTH INTO A GEAR

-------------------------------------------------------

מקסים.

• תוכן חדש...