Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6617 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי פג'ו 306 1600 ידנית . כמו שהצעתם פה במדריך הבאתי אותה למצב תקין מעל המצופה(בלי עין הרע) עכשיו חשבתי לנסות לחזק אותה טיפה. לא משהו מטורף מגדשי טורבו וכאלה אבל לנסות לשנות כמה דברים שיחזקו את הרכב. מי שמבין שייתן לי עצות לפי דעתו ואם אפשר גם מחיר בערך לא חייב להיות מדויק. תודה !

פורסם
לשנות כמה דברים שיחזקו את הרכב

כמו לרתח קורות נוספות בשלדה ולשים בתוך תא נוסעים צינורות כמו במכונית מירוץ?

מה בדיוק אתה רוצה לחזק ברכב?

אם אתה רוצה לשפר הספק, אז אפשר לשפר בכמה סוסים בודדים שכניראה לא תרגיש אותם: לשים פילטר פתוח ואגזוז זרימה חופשית. זה ייתן יותר אפקט פסיכולוגי של כוח כתוצאה מרעש. משהו משמעותי יותר, ידרוש פתיחה של מנוע, התקנה של טורבו וכו'.

אם אתה רוצה לשפר אחיזה, אפשר לשים קפיצים קשים יותר ובולמי זעזועים ספורטיביים, צמיגים רחבים יותר ואיכותיים.

מה התקציב שלך? אין סוף עד כמה אפשר לשפר את האוטו, הכל עניין של תקציב.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

זהו חשבתי עלזה. אני לא רוצה להכנס לשיפורים חזקים מידי כמו טורבו וכאלה. אני לא כלכך מבין חשבתי שיש דברים אחרים שאפשר לשנות כדי שההספק יהיה חזק יותר. שאמרתי לשפר התכוונתי להספק.חוץ מטורבו שזה יותר מידי בשבילי והפילטר פתוח שאמרת שהוא לא כלכך יעזור אין עוד דברים?

פורסם

יש נייטרו. מאפשר להגדיל כוח מנוע ברגעים שצריך.

שיפור הכי גדול - זה אם תצליח להשיג מנוע 1.6 עם 16 שסתומים. הוא מפיק 110 סוסים וזה שיפור משמעותי לאומת 90 שיש לך כרגע.

דבר נוסף שאפשר לעשות - לקצר יחס העברה סופי של דפרנציאל, ככה האוטו יסחוב טוב יותר, אבל בטורים גבוהים יותר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

נשמע טוב. כמה לדעתך יעלה לי הנזק?:-)ואיפה בכלל אני יכול לעשות שיפורים מהסוג הזה ושל הפילטר פתוח ואגזוז זרימה?

נ.ב

זה בכלל חוקי או שאני צריך לבקש אישורים וכאלה?

פורסם

בגדול כל השיפורים הם מחוץ לחוק. אבל יש סדנאות שמתעסקות בשיפור רכב ובינהן יש כאלו שיש ברשותן אישור ממשרד תחבורה.

חלק מאגזוזי זרימה חופשית, יש להם אישור ממשרד התחבורה ותקינה ישראלית. בארץ יש חברה APL שמייצרת אגזוזי דראגון, יש להם את כל האישורים. אני אישית מאוד מרוצה מאגזוז כזה ובעזרת אישור מתאים - עברתי טסט.

מבחינת פילטרים, ככל שאני יודע, בד"כ אין איתם בעיות מיוחדות, לא חקרתי את העניין לעומק, אבל גם אמורים להיות אישורים.

פורסם

סבבה עזרת לי מאוד תודה. אם יש לך מושג כמה זה אמור לעלות אז תכתוב לי בבקשה. ומי שחושב על עוד רעיונות מוזמן לכתוב לי אני ישמח!

פורסם

יש פילטרים סיניים ללא שם (לא ממליץ להסתכל בכלל לכיוון שלהם) המחיר מתחיל בערך מ-400ש"ח לפילטר נורמאלי.

אגזוזים, תלוי מחברה ודגם, המחירים מתחילים ב-600ש"ח. במחיר כזה אפשר לקנות דוד של חברת ANSA למשל.

פורסם

תקציב?

בעיקרון, צמיגים הכי ספורטיבים שיש יעזרו לך להוריד יותר כוח לכביש, להיות יותר מהירים בסיבובים ולעזור בבלימה טובה יותר.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

• תוכן חדש...