Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6647 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום!

עשיתי ביום חמישי ביטוח לרכב שקניתי אבל הם דורשים ממני קודן שעלותו320 שקל עם התקנה אם אני לא טועה.

יש לי בבית קודן,ורציתי לדעת איך אני מתקין אותו בדיוק,ואם חסר לו משהו.

אם מישהו יודע איך,הוספתי את הצילומים (מצטער על האיכות-זה מהפלא'...).

נ.ב. למי שלא מצליח לראות מה כתוב,אז כתוב שם בגדול "KEYLIZER" ומאחורה יש מספרים 2311 ומתחת 60. צבעי החוטים שראיתי הם:שחור,אדום,ירוק ואפור.

* סוג הרכב הוא סובארו אימפרזה 1.6 ידני,1.6 NEWAGE.

תודה רבה לכולם! :wink:

04-05-08_0704.jpg

04-05-08_0702.jpg

04-05-08_0703.jpg

תן חיוך ;) הכל לטובה!

פורסם

תבדוק טוב טוב שלא מוגדר לך בדרישת הביטוח קודן בעל חוטים בצבע זהה ואז הקודן שיש לך לא שווה כקליפת השום.

פורסם

לך תתקין אצל חשמלאי מורשה. רכב חדש. חבל להתעסק איתו. ראיתי בעבודה איך מתקינים קודניות למלא רכבים חדשים. זה לא משהו שאפשר להסביר בפורום. ראיתי שיש שם קופסה שסוגרת את המחשב של הרכב כנראה\ או רכיב אחר.הם פירקו כמה חלקים פנימיים כנראה בשביל להעביר חוטים.

בקיצור, לדעתי, רכב חדש, תשקיע עוד 320 שקל. ההתקנה לוקחת 10 דק'.

נ.ב.

נידמה לי שאתה צריך להביא גם אישור לביטוח מחשמלאי מורשה שהותקנה הקודנית. כך שגם אם תתקין לבד לא יהיה לך את האישור הדרוש.

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

החשמלאי רק בודק אם הקודן עובד או לא .

לגבי צבע החוטים זה לא מענין אף אחד

העיקר שהקודן לא יניע את האוטו ללא הקוד .

שבוע טוב

לא החזק או החכם שורד , אלה זה שיודע להתאים את עצמו לסביבתו .

פורסם
נידמה לי שאתה צריך להביא גם אישור לביטוח מחשמלאי מורשה שהותקנה הקודנית. כך שגם אם תתקין לבד לא יהיה לך את האישור הדרוש.

אתה הולך למקום שמאשר מיגון והם נותנים לך אישור, בחינם. אין צורך שהם גם יבצעו את ההתקנה.

פורסם

אני מציע לך אם זה עדיין לא מאוחר מידי כי הסכמת כבר, להגיד לסוכן ביטוח שלך שאתה לא מוכן להתקין קודן כי הידיים הקודמות שהיו על הרכב עשו ביטוח מקיף ללא קודן ואתה לא רואה סיבה למה דווקא אתה צריך להתקין.

אני עשיתי את זה כבר פעמיים ונתנו לי החזר מלא על הקודן.

אין לך מה להפסיד.

בהצלחה

פורסם

גם לי חברת הביטוח נתנה החזר מלא על הקודן.

אני רכשתי רכב יד שניה וביטחתי אותו באותה חברת ביטוח שהיה מבוטח והם עוד ביקשו שאני אוסיף עוד עלוקה, למרות שלא דרשו את זה מהבעלים הראשון. התעקשתי וקיבלתי החזר מלא על עלות העלוקה (כ-600 ש"ח).

אם אתה לא יכול לעשות את זה עכשיו אז כדאי שתשקיע ותתקין במקום מורשה, אתה לא רוצה לעשות טעות בהתקנה ולא להצליח להניע את הרכב בכלל, נכון?

פורסם

רגע , מה ז"א החזר מלא?

ואם הם יגידו לי שככה זה החוקים שלהם וכך הם נוהגים/דורשים ואין מה לעשות?

עדיין לא קבעתי התקנה.אולי הערב עוד אקבע.

ומה זה "מאוחר מדי" בדיוק?

תן חיוך ;) הכל לטובה!

פורסם

מאוחר מידי אומר שברגע שהם אמרו לך שצריך להתקין קודן אמרת להם בסדר ועכשיו אתה פתאום בא ואומר להם שאתה לא רוצה. זה נשמע קצת מוזר אבל עדיין יש סיכוי דיי טוב שזה יכול לעבוד ולהפסיד אין לך מה.

אם הם יגידו לך את זה אתה תמיד תוכל להגיד שאתה לא רוצה לעשות אצלהם ביטוח ואם הסוכן שלך טוב אז הוא ישיג לך החזר!

החזר זה פשוטו כמשמעו, אתה הולך מתקין ומראה להם קבלה על ההתקנה. הם מזכים אותך על הקודן.

יש להם סכום קבוע לכל קודן אז אל תנסה לעבוד עליהם.

פורסם

החשוב מכל, לא משנה מה מוסכם באם יוותרו על ההתקנה, וודא אישור מאת חברת הביטוח עצמה לכך, בתוך הפוליסה, בסעיף מיגון הרכב.

באם נדרש לבצע מיגון, דאג לאישור מתאים וחתום מאת המתקין שמאושר על ידי אותה חברת ביטוח ליתן אישורים כאלה, וודא שהדבר מתאים להגדרות בפוליסה עצמה.

בהצלחה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• תוכן חדש...