Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רכישת סיטרואן C5 2001-2002

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6632 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני מעוניין לרכוש סיטרואן C5 2001 - 2002 בשל המחיר הנמוך והתמורה הגבוהה.

שמעתי הרבה שמועות לגבי הרכב ולכן אני צריך את עזרתכם בשאלות הבאות:

1. מה ההספק של מנוע ה-1800 והאם בכלל כדאי?

2. צריכת דלק של ה-1800 ו-2000.

3. האם ניתן להשיג את רמת האבזור (PACK) גם בגרסת ה1800?

4. בעיות אמינות כלליות ותקלות מוכרות.

5. מה הגרסה הכי מומלצת לדעתכם והאם ה1800 כדאית?

ובכלל כל דבר שלדעתכם יש לדעת לפני הקנייה כגון דגמים בעייתים ובדיקות שיש לעשות.

תודה רבה! :-)

אלון

פורסם

חבל על הזמן איזה אוטו טוב זה...

אם לא נסעת על C5 אף פעם אתה לא יודע איך העולם שלך ישתנה..

לי יש C בבית ובוא נגיד שהאוטו הזה הוא האוטו אחד המפנקים שתמצא במחיר המזעזע הזה הוא באמת לא רואה הרבה מכוניות יקרות כמו מרצדס ובמוו למינהם מבחינת נוחות..

לי יש שנת 02 אין בעיות מיוחדות ואם כן אז המחשב אומר לך על כל מיני שטויות.כל 30 אלף טיפולים רק במורשה כי יש להם את המחשב לא נראה לי שתוכל במוסכים אחרים אני חושב.

מבחינת דלק הוא עושה אצלי 1 ל 11 או ל 12 בעיר זה איזה 1 ל8 או 9

לך על הגירסת 2000

אתה תהנה מהאוטו ממש..בבית מחכים למודל החדש של הסיטרואן בציפיה

פורסם

לכם יש את ה1.8? כמה כ"ס שי לה?

הוא קצת קטן על האוטו או שזה לא קריטי?

ב2000 מה שמדאיג אותי זה אם הוא יישתה דלק ועוד עם המחירים של היום...

ראיתי תמונות של הC5 החדשה, נראת ממש מדהים אבל כואב הלב לקנות חדש עם המחירון של סיטרואן.

פורסם

בבעלותי C5 מנוע 1800 שנת 2002. אתה מוזמן לקרוא משהו שכתבתי אחרי רכישתה.

אכן מדובר במכונית מפנקת בצורה יוצאת דופן, וספק אם במחירה יש משהו שמתקרב אליה מבחינת נוחות\אבזור\בטיחות.

מנוע 1800 מפיק 117 כ"ס. הוא מנייד את המכונית בצורה סבירה, לא יותר.

הוא לא בלתי נסבל, אבל ה- 2000 בוודאי מומלץ יותר, ועושה רושם שגם צריכת הדלק טיפה יותר טובה דווקא במנוע הגדול יותר.

גרסת Pack קיימת גם במנוע 1800.

האמינות הכללית טובה, אבל חשוב מאוד למצוא מכונית עם היסטוריית טיפולים מפורטת.

תקלות שכיחות:

* יחידת מיזוג צד נהג מחממת בלבד. התיקון עולה בסביבות 700 ש"ח. אם התקלה הופיעה בעבר במכונית בה אתה מתעניין, היא כנראה כבר תוקנה ברכיב חליפי משופר ולא תחזור עוד.

* הגירים האוטומטיים בשנתון הזה נקראו להחלפת שסתומים אלקטרו-הידראולים מתוצרת יצרן אחד לשסתומים של יצרן אחר. שוב, בדוק בהסטוריית הטיפולים, סביר שזה בוצע בעבר. אם לא, 2000 ש"ח.

* מראות מתקפלות (בגרסת Pack) - אם נעצרות בשמשה בעת הקיפול, מתקרבות לסוף דרכן. אפשר לבטל במוסך את פונקציית הקיפול האוטומטי.

* נזילה מצינור הגה-כוח. עלות החלפה ~2000 ש"ח.

בסך הכל מדובר בכמות די קטנה של מחלות ילדות, שנפתרו אחרי שנותיה הראשונות של המכונית.

רמת הגימור טובה מאוד, ויאמר לזכותה שהיא מזדקנת בצורה מכובדת מאוד.

שוב - הקפד היסטוריית טיפולים מפורטת ברשת מוסכי היבואן. הכי חשוב.

פורסם

לך על נפח מנוע 2000 אתה תהנה יותר.

בענין האמינות - לכל רכב המזל שלו וכמובן הבעלים הקודמים לו.

חשוב שהרכב טופל במוסך המרכזי עם תיק טיפולים מלא.

אני מחזיק C5 משנת 2002 יד ראשונה ועדיין לא מצאתי לה מחליפה ראוייה, אולי באוגוסט כשיגיע הדגם החדש נדע....

בכל אופן הייתי בין הראשונים בארץ עם הרחפת הזו ו"סבלתי" מכל מחלות הילדות שלה - שהיו מעטות ושטותיות שאחרים לא היו שמים לב אליהם אבל לפרפקציוניסט כמוני זה הפריע.

וכך בניתי לי CHECK LIST לכל האופציות שקיימות ברכב וניגשתי לאמת אותן.

הייתי דיי נודניק בשאלות ליבואן על דברים שחשבתי שאינם עובדים - עד שהראו לי שהם כן, בתנאי דרך מסויימים.

ב 2005 החליפו לכל בעלי C5 שאינם בגרסת PEAK את 5 הגלגלים:5 צמיגים חדשים של מישלין ו 5 ג'אנטים חדשים, שונים במבנה הברגים, כך שצמיגים החלפתי בפעם הראשונה רק לפני 4 חודשים.

ידית פתיחת הדלת לצד הנהג נשברה והוחלפה באחריות,

ידית העברת ההילוכים (פלסטיק משולב בניקל) הוחלפה באחריות ( הציפוי התקלף)

רדיאטור מזגן הוחלף עקב חור מאבן - 2000 ש"ח

וחוץ מטיפולים שוטפים כל 30000 או שנה לא היה כלום.

יש לציין שמערכות ה ESP וה ABS הצילה את חיי וחיי משפחתי בשני ארועים שונים: בלימה והטיית ההגה באמצע סיבוב (נרדמתי לשבריר שניה) וגירוד קל של הפח על מעקה הבטיחות, ואירוע של בלימה מטורפת בכביש שוקת-ערד כשבדואי עקף ובא מולי על המסלול שלי (זה נגמר בזה שהוא המשיך בנסיעה על שוליים הימניים שלי).

ואל תשכח, אין זווית הטיה בסיבובים, יש כפתור ספורט למיתלים (רק ב 2000 סמ"ק) שמקשיח ואז הרכב דינמי ומהנה,

אתה רוצה נהיגה ספורטיבית - לחץ על הכפתור ספורט בתיבת ההילוכים והגיר הופך לגיר קצר, אתה יורד בירידה תלולה ולא רוצה להרוס ברקסים - שלב לגיר ידני ותישאר בהילוך שבחרת.

בקיצור אין סוף לאפשרויות, וכמובן יש את הנוחות של האוטו שעליו לא צריך לספר, פשוט סע על במפר ותרגיש לבד.

אני, כשיגיע הזמן אציב את הרכב שלי למכירה במחיר הריאלי שלו, ולא במחיר שאיזה לוי יצחק רושם, כי במחירים האלה אשמור את הרכב לבן שלי ולא אמכור, שיהיה לו על מה להתענג בעוד 16 שנים.......

קיה סיד SW (ליסינג) וניסן נוט של האשה,

פיאט 127 903cc , 1979 (נמכרה...)

מחפש אספנות - איטלקית חמה - אלפא/לנצ'יה , או DS23/21

פורסם

אשכרה שלמי שיש את הרכב הזה (לי שנתון 02) לא מצא מחליף ראוי..נראה שמי שנהג על האוטו הזה ויש לו אותו כמה שנים אז הוא מחכה לדגם החדש שהולך לצאת..

נראה מה יהיה באוטומוטור..יש גם את הג'יפ שלהם.. מעניין

פורסם

לדעתי , לא כדאי לרכוש רכב זה בשל אחזקה יקרה, תצרוכת דלק גבוה ושוק מת ! , מחיר הרכב הוא האינדקס של מעמדו בשוק !

איש באר שבע שמאוד אוהב אותכם

פורסם

אתה פשוט קשקשן, אין לי מילה אחרת.

הרכב לא צורך יותר דלק, לא יקר יותר לתחזוקה שוטפת ולא תמצא מכונית אחרת עם עלות תועלת גבוהה יותר מהמשפחתיות האחרות בסגמנט שלו.

אבל עזוב לך תיסע על הלנטיס שלך ותפסיק לבלבל בשכל.

פורסם
לדעתי , לא כדאי לרכוש רכב זה בשל אחזקה יקרה, תצרוכת דלק גבוה ושוק מת ! , מחיר הרכב הוא האינדקס של מעמדו בשוק !

ברזילי...

האם זה אתה מי שאני חושב שאתה? (דוד ממונדיאל?)

ואם זה באמת אתה - אזי עוברות דרכך עשרות מכוניות כאלה בחודש,

אני בטוח שלא הפעלת כאן שיקולי מקצוע!!!

כי אם היית לוחץ שלוש לחיצות על מחשב הדרך היית יכול לראות בוודאות את תצרוכת הדלק.

שוק מת? - הנה אתה מתפרנס מזה- ישנם היום המון C5 בשוק המשומשות שאנשים אוהבים.

המחיר הוא מתנה למי שקונה - הוא לא מוריד מהמעמד של הרכב כהוא זה.

תקנו אותי אנשים בעלי C5 - האם אתם חשים נחותים על הכביש?

אני מרגיש הכי בטוח על הכביש בכל מהירות , בכל מצב דרך אם זה סיבובים מסוכנים כבישים בעייתיים או עקיפות שדורשות זריזות וכח.

חבל חבל שאתה לא מדבר מקצועית אלא מהבטן....................

קיה סיד SW (ליסינג) וניסן נוט של האשה,

פיאט 127 903cc , 1979 (נמכרה...)

מחפש אספנות - איטלקית חמה - אלפא/לנצ'יה , או DS23/21

פורסם

קודם כל תודה רבה לכולם על התגובות.

קראתי גם מבחני דרך שערכו לרכב בעיתוני אוטו והגה וכולם בחרו בו לטוב ביותר ואף ציינו לטובה את צריכת הדלק הנמוכה שלו ביחס למשפחתיות גדולות אחרות. הC5 אף זכה בבחירת המערכת של עיתון הגה לשנת 2002 בקטגוריית המשפחתיות הגדולות.

תופעה מעניינת ששמתי לב אליה היא שכל בעלי הC5 מציגים בעיות שוליות ונהנים מהרכב ואילו אלה שמעולם לא נסעו ברכב מעידים על תקלות חמורות ומשביתות ברכב.

בכל אופן אני את הבחירה שלי כבר עשיתי וזאת תהיה C5 משנת 2002 מנוע 2000 בגרסת האבזור העשירה.

כעת רק נשאר למצוא אחת עם היסטוריית טיפולים טובה.

ושוב תודה רבה לכולם וחג שמח :)

פורסם

תופעה מעניינת ששמתי לב אליה היא שכל בעלי הC5 מציגים בעיות שוליות ונהנים מהרכב ואילו אלה שמעולם לא נסעו ברכב מעידים על תקלות חמורות ומשביתות ברכב.

:)

זה קורה כי אלה שאין להם או לא היה להם שמעו מהחבר של הדודה של השכן ששמע ממישהו בשוק שהרכב עשה לו בעיה אחת. כמובן שעם כזו שרשרת כל אחד מוסיף עוד משהו ועוד משהו ונוצרת מכונית עם כל הבעיות האפשריות.

• תוכן חדש...