Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8252 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אשר מותקנת אצלו מערכת בלימה ABS+EBD

1. מה זה EBD? ומה התפקיד של זה?

2. בקשר להוא עם היאריס. נראה לי שהוא יוצא מנקודת הנחה שאם הרפידה נוגעת בדיסק יותר זמן היא נשחקת יותר. ולכן הוא לוחץ במכות על הבלמים, וע"י כך הוא מקטין את זמן המגע של הרפידה בדיסק. בעקרון יש בזה משהו, אך זה לא נוח לבלום ככה, ממש סבל לנהג ולנוסעים, מסוכן מאוד למכוניות מאחורה, וגם יכול לגרום לרפידות להתפורר.

נראה לי ששיטה זו של בלימה טובה לירידות ברכב אוטומטי, שכן אין בלימת מנוע מספיק חזקה, ובלימות ממושכות יכולות לגרום לאיבוד הבלמים

או להוריד הילוך (גם באוט').

"במכונית יפנית חדשה, בירידות אני דוהר"

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא בטוח מה זה EBD

אבל אצלנו בקנגו יש ABS+EBA

EBA= ELECTRONIC BREAK ASSISTANCE

כלומר עזרת בלימה אלקטרונית

השילוב הזה מסרס את כל יכולת הבלימה של האוטו

כאתה צריך לבלום בלימת חירום אתה לוחץ בפתאומיות על הברקס עד לנקודה של סף נעילת הגלגלים. אז נכנסת לפעולה מערכת ה EBA שמגבירה אוטומטית את עוצמת הבלימה ונועלת את הגלגלים במקומך. ואז מתחיל ה ABS לעבוד והדוושה מתחילה לפמפם לך מתחת לרגל כך שאין לך כל רגש לגבי עוצמת הבלימה, מצב הצמיגים ולא ניתן לצאת ממצב זה אלא ע"י שיחרור דוושת הבלם. (אתה באמצע בלימת חירום)

חרא של דבר!!

פורסם

מהניסיון שלי במערכת ABS+EBD במגאן 2001, הבלימה שלה ממש טובה וחזקה, והבלימה הראשונית, כלומר הנשיכה או איך שלא תקראו לזה ממש טובה.

אבל זו רק דעתי

"במכונית יפנית חדשה, בירידות אני דוהר"

פורסם
שלום לכולם.

הרבה פעמים קראתי/ראיתי מבחנים על רכבים ששם נאמר:

"בזכות הבלמים המעולים מרחק הבלימה קצר מאד....בלה בלה בלה..."

אני לא מבין איך בלמים טובים יותר יכולים להשפיע על מרחק בלימה.

מרחק בלימה מינימלי מושג כאשר הגלגלים נעולים (על משטח יבש) - וזאת עובדה.

מה משנה אם אלו בלמי ברמבו 6 בוכנות (לדוגמא), מול בלמים צנועים אם שניהם מצליחים לנעול את הגלגלים?

כדי לקצר מרחק בלימה צריך צמיגים רחבים יותר/דביקים יותר, מתלים אחרים, חלוקת משקל שונה, אבל למה ברקסים משחקים פה תפקיד?

(אני לא מדבר על נסיעה ספורטיבית המצריכה בלימות תכופות שגורמות להתחממות הבלמים ה"זולים" ועקב כך לירידה בביצועיהם יותר מהר מאשר ה"ספורטיביים", אלא על בלימה אחת חזקה)

יובל.

אני חוזר לשאלה המקורית ולא מתייחס לכל הת'רד,כי כתבו בו דברים רבים שהם, איך לומר בעדינות, קצת לא מדייקים...

מרחק הבלימה הקצר ביותר מושג לא בנעילת גלגלים, אלא במצב שנקרא 'סף נעילה', כלומר כאשר הצמיג ממש קרוב לנעילה.

זה לא קשור למקדם חיכוך סטאטי או דינמי. המודל הפיזיקלי בין הצמיג לכביש הרבה יותר מורכב מזה.

כדי לייצר אחיזה, צמיג חייב להחליק במידה מסויימת, תמיד. החלקה חלקית שמושגת במצב של כמעט נעילה, מאפשר כוחות בלימה טובים יותר מאשר נעילה מושלמת.

הבלימה הטובה ביותר, כפי שאכן נכתב כאן קודם, היא הבלימה הדגרסיבית, בה הנהג לוחץ חזק על הבלמים בתחילת הבלימה, ואז מרפה בהדרגה, תוך שהוא שומר על מצב של 'סף נעילה' לכל אורך הבלימה. אני מכיר נהגי ניסוי שעושים את זה בצורה מושלמת, וגם נהגי מירוצים מיומנים עושים את זה היטב, לנהג הממוצע זה מאד קשה לביצוע, לכן מערכת ה ABS עושה את זה במקומו למעשה. נהג מאד מיומן יוכל לנצח בבלימה דגרסיבית את מערכת ה ABS.

לעצם השאלה המקורית - יש הרבה צדק במה שיובל אומר. ברוב המקרים הצמיג הוא בעצם החוליה החלשה. שים את הברמבו הכי משוכלל בעולם על מכונית עם צמיגי 145 תאילנדיים, וזה לא יעזור לך בכלום. יכולת הבלימה של הצמיגים עצמם כל כך חלשה, שעוצמת מערכת הבלימה לא משנה כלום.

מערכת בלימה טובה לא בהכרח משפרת את עוצמת הבלימה המוחלטת (שמוגבלת כאמור, כמעט תמיד, ע"י הצמיגים), אלא את זמן התגובה הראשוני (תחושת "נשיכה" ותגובה מיידית) ובעיקר את העמידות בהתחממות, כלומר היכולת לשחזר את אותם ביצועי בלימה לאורך זמן, גם לאחר שהבלמים מתחממים.

מרגע לחיצה על הדוושה, עוברת כעשירית שניה עד שהמערכת מתחילה להגיב. עשירית שנייה זה כמה מטרים טובים במהירות גבוהה. מערכת עם זמן תגובה טוב יותר, תוכל לקצר מרחק הבלימה, בלי קשר לשום דבר אחר. שיפר זמן התגובה מתקבל, למשל, ע"י צינורת בלימה טובים יותר.

מקום נוסף שבו מערכת בלימה טובה יותר יכולה לבוא לידי ביטוי, הוא באיזון בין הצמיגים הקדמיים לאחוריים. מכיוון שהמשקל על הצמיגים הקדמיים שונה מאשר על האחוריים, ומכיוון שבזמן בלימה משקל עובר קדימה, מערכת הבלימה חייבת להיות מסוגלת לווסת את כוחות הבלימה בין הקדמיים לאחוריים, כדי להוציא את מקסימום יכולת הבלימה משניהם.

בד"כ זה מבוצע באמצעות שסתום וויסות הדראולי. במכוניות מודרניות קיימת מערכת אלקטרונית (EBD = electronic brake distribution) שעושה את זה טוב יותר, ולכן משפרת גם היא את יכולת הבלימה.

פורסם

תודה לחיים על הבהרה נחוצה לכל משתתפי השרשור.

רק שתי התייחסויות שחיים לא הזכיר.

לשיטת הבלימה של הבחור עם היאריס אין שום תועלת לשמירה על הבלמים לאורך זמן.

הדרך ההכי טובה לשמור על הבלמים זה לעזוב את הגז מוקדם ולבלום ברציפות ובעדינות.

ולבחור שכתב על מערכות ABS שמתוכננות להכנס לפעולה רק במטרים האחרונים של הבלימה: שטויות!!

ה ABS נכנס לפעולה במטרים האחרונים אצלך כי רק אז אתה מפעיל מספיק כוח בלימה עם הרגל כדי לנעול את הגלגלים. אם היית מפעיל הרבה כוח כבר עם תחילת הבלימה, היית מרגיש את ה ABS כבר עם תחילת הלימה.

תעשה ניסוי בעצמך ותיווכח. קח את האוטו לכביש פנוי, ותן בעיטה בברקס עם כל הכוח, ותראה איך ה ABS מופעל מיד.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

שלום !

בקצרה מה שמרשה הזמן.

תחילה נצא מתוך הנחה שאת הכח המירבי שניתן להשיג מגלגל בבלימה הוא

כאשר הגלגל עדין מסתובב ולא נעול(למרות שזה לא נראה הגיוני )ואם להיות

יותר מדויקים אז היחס הוא % 30 מהחלקה או נעילת גלגל.

אגב הנחה זו מבוססת על נסיונות.

למה ומדוע חלק מהסיבות נאמרו ואם יש ענין לציבור ארחיב.

לגבי הבלמים כידוע הבלמים מתחממים הרבה מאוד בשעת הבלימה ולכן גם

מאבדים מכושר אחיזתם כך שחומרים עמידים יותר יתנו ביצועים טובים יותר

ולאורך זמן כמו גם מקדם חיכוך משופר שיתן יותר כח מידי ,כמובן שכח זה מוגבל בסופו של דבר הגלגל ננעל ,אולם השאלה תוך כמה זמן נגיע לנעילת גלגל או למקסימום הכח מהגלגל (% 30) או במילים מדעיות להגיע לתאוטה (ההפך מתאוצה)גדולה יתר .

לגבי ה-ABS עצמו - אז הדבר תלוי חוץ מזה שהמערכת מתפקדת כמו שצריך גם במכלולים הנלווים כמו בולמי זעזועים (לא עוזר לבלימה אם אין מגע עם הכביש),הרפידות וכו'.

ממחקרים שנעשו עולה שמכביש יבש יש שיפור מה לגבי מרחקי עצירה,אולם בכביש רטוב או מושלג התוצאות ללא השוואה.כמובן שההביט הבטיחותי גובר

כאשר יש "הגה" כפי שהזכירו כך שאם אתם לא שולטים ברזי הבלימה עדיין עדיף ABS.

פורסם

1. ABS לא משפר את מרחק העצירה למי שלא מאמין שינתק את ה-ABS ברכב ויבדוק.

במחקר שנעשה בארה"ב נמצא שבתנאי מזג אוויר יבשים, אין הבדל בכמות התאונות עם ABS וללא ABS. הסיבה העיקרית היא שתוספת הביטיחות מהיגוי בכביש יבש מקוזזת בהגדלת מרחק הבלימה. ה- ABS מצליח להוריד משמעותית את השכיחות לתאונה במזג אויר גשום ו/או שלג. לכן, עבור נהג סביר, ABS יכול רק לשפר בממוצע את הסיכוי להיות מעורב בתאונה.

2. אני לא מציע לאף אחד לעשות את הניסוי עם האופניים ולנעול את הגלגל הקדמי. מצב זה יביא לאובדן שליטה מוחלט ולנפילה כמעט בטוחה. למי שלא מאמין שיצטייד בקסדה מגיני ברכיים ומרפקים וקדימה לנסות.

3. הבלימה העצבנית או בלימה בפימפום היא הגרועה ביותר כיוון שהיא מגדילה משמעותית את מרחק הבלימה. אני לא משוכנע לגבי הבלאי לבלמים אך נראה לי שבממוצע פח עקום בחזית המכונית עולה יותר מסט בלמים.

רונן.

פורסם

טוב

קודם כל מנסיון הצלתי הרבה פעמים את עצמי ואחרים ורכבי מטעויות

של אחרים ע"י אותם שיטות שאתה תוקף כ"כ.

במילים אחרות אם אתה לא רגיל ברזי הבלימה הם לא בשבילך.

הדבר הכי נכון להינצל מתאונות הוא לא להכנס אליהם ולא קשור בכלל

באיזה רכב אתה נוסע או עם מה אתה נוסע.

אין להשוות אופנוע לרכב מכיוון שכאן הדבר בדיוק הפוך.אחת הסכנות

שמטרידות כל בונה רכב כלשהוא היא תופעת הסיבסוב,וזו נוצרת

בדיוק כאשר נועלים את הגלגלים האחוריים - ה"תחת" של הרכב נזרק

קדימה ומכן לסיבסוב איבוד שליטה ברכב ותאונה קשה - המרחק לא

גדול.

וזה בדיוק מה שמונע ה-ABS.

משול הדבר לסחיבת עגלה -בחול- מהחלק הקידמי ,או מהחלק האחורי

של העגלה ...

בכל מקרה לפמפם טוב צריך להעשות במהירות ואין יותר טוב מכך שזה נעשה

ע"י מחשב כ-10 פעמים בשניה ,אין בן אדם שיכול לעשות זאת.

גם המיומנים שבנהגים.

אגב נסיתם לפמפם עם ABS ,תופתעו מהתוצאות.

לגבי הדרך היעילה לבלום בלימת חירום (אגב זה בתור המלצה בלבד ולא

מומלץ לנסיונות בבית).

דבר ראשון לא לפחד מבלימה - ללחוץ על הבלמים חזק ככל שניתן

כדי להגיע לתאוטה מהירה ואפילו לנעול גלגל -והכי חשוב לנסות לשחרר

במעט את הלחץ בבלמים ולהשאיר לחץ שיורי שהוא הלחץ שעדיין יגרום

לגלגל להסתובב וגם לקבל את הכח המקסימלי מהצמיגים.ונכון אם אתה

מרגיש בטוח גם פימפום מהיר יכול לעזור במיוחד במהירויות יותר קטנות

לאחר הבלימה הראשונית.

לא צריך להיטרד כ"כ מפח עקום מכיוו שלשם כך הוא נוצר ,לא במקרה

עברו מתכנני הרכבים משלדה של שסי שכולם מכירים לשילדת מרכב.

ודבר קטן לסיום - בשעת הבלימה נעשית העברת משקל מהחלק האחורי של

הרכב לחלק הקידמי -כמובן כאשר כח הנורמל גדל - כח החיכוך גדל- כך

שניתן לקבל יותר כח לבלימה מהגלגלים הקידמיים וסכנת נעילת הגלגלים

האחוריים גדלה (תופעת הסיבסוב)לכן יש מתקנים שמקטינים את הלחץ

לגלגלים האחוריים אוטומטית,במקרה של בלימת חירום,.אגב בשל כךגם באופנוע מומלץ להשתמש בבלם הקידמי וכמובן לא לעשות שטויות בשעת הבלימה.

ושבעזרת השם נחדל מלנסות להיות סופר מנים בכביש ולא נדע צער

עוד.

• תוכן חדש...