Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6661 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר שמצב הצמיגים הקדמיים אילץ אותי להחליפם הדהים אותי לגלות איך צמיגים חדשים עושים את ההבדל.

לא מדובר במשהו מיוחד - אליאנס 195/60 R15.

ובכל זאת, הרגשתי כאילו אני נוסע על רכב אחר לגמרי, כמעט חדש. הרכב עשה כבר 135 אלף קילומטר בלי עין רעה.

הורגש גם היגיוי יותר נעים ומדוייק (תחושה סובייקטיבית) וגם, מה שהפתיע לו פחות - האוטו סחב יותר טוב.

כנראה שהצמיגים הישנים ממש היו גמורים.

בהשראת מספר מאמרים (מצוייינים יש לציין) ודיונים כאן בפורום על שיפורי אחיזה והתנהגות למיניהם, ולאחר שהרגשתי על בשרי כמה חשובים הצמיגים, החלטתי לנסות לשחק קצת עם לחצי האוויר.

ניסיתי 34 קדימה 32 אחורה. האוטו התנהג אחר לגמרי, כמו שהובטח כאן. הרבה יותר מאוזן, פחות תת-היגוי. אני עדיין לא מבין איך זה משפיע אבל זה משפיע.

בכל מקרה, מעודד מהגילוי, ושופע חיוכים, לקחתי את האוטו לנסיעה של כיף בפיתולים ההרריים של רכס הכרמל והשתכנעתי שמדובר בשיפור התנהגות אמיתי, קטן אבל מורגש.

ברור לי שכיוונים מסוג זה הם עניין של ניסוי וטעייה ושיפור מתמיד.

בכל זאת, כחובב נהיגה מתחיל, רציתי לשאול להמלצתכם מתוך נסיונכם האישי לגבי:

א. לחץ אוויר אופטימלי מומלץ לקורולה 2006 קדימה ואחורה

ב. כיווני מיתלים אופטימליים מומלצים - קמבר, קסטר, תואו - קדימה ואחורה

גם אם לא יהיה אופטימלי, לפחות עדיף יהיה לי להתחיל לכייל מהמלצות של בעלי ניסיון.

בנוסף אני אשמח לשמוע על המלצות לכיוון פרונט מקצועי באיזור חיפה והצפון.

If you wanna turn, turn, don't brake

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הדבר הראשון שלא היית צריך לעשות - זה לשים צמיגים של אליאנס.

צמיגים באיכות נמוכה, לא משתווים בחצי לתוצרת חוץ שהיית קונה בתוספת של עוד כמה מאות שקלים.

שמת לב, לדוגמה, מהו ה Tradewear שלהם ?

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם
הדבר הראשון שלא היית צריך לעשות - זה לשים צמיגים של אליאנס.

צמיגים באיכות נמוכה, לא משתווים בחצי לתוצרת חוץ שהיית קונה בתוספת של עוד כמה מאות שקלים.

שמת לב, לדוגמה, מהו ה Tradewear שלהם ?

זה רכב ליסינג. והם החליפו בלי לשאול אותי כשהוא היה בטיפול האחרון.

איך אני בודק טרדווייר?

דרך אגב עושה רושם שהאליאנס יותר טובים מהזבל הקודם ששמו לי.

If you wanna turn, turn, don't brake

פורסם

דבר ראשון קורולה לדעתי מתנהגת מצויין.

משינוי של 2 PSI קדימה או אחורה ברכב לא תרגיש כמעט כלום, מנסיון של עשרות כיוונים בקורולה.

צמיגי אליאנס הם ברמה נמוכה מאוד, כאשר תחליף לצמיגים איכותיים תרגיש הבדל ניכר בהתנהגות הרכב, לא ייב חתך נמוך או דברים כאלה אלה רק אותו צמיג בדיוק של חברה טובה כמו גודייר, מישלין.

אמרת שהרכב הוא ליסינג אז אתה הולך לשחק עם הבולמים של הרכב?

אם אתה משקיע ברכב ליסינג אז כבר עדיף צמיגים.

לגבי לחץ האוויר האופטימלי לדעתי לרכב מבחינת התנהגות זה 33 בכל 4 הגלגלים, כמובן שהרכב ריק.

פורסם

מתנהגת מצויין?

כאחד שיש לו אחת כזאת ואחת כמו בסמלון בבית - אני יכול לאמר בוודאות שהיא מתנהגת כמו מקרר.

האחיזה שלה טובה בצורה יוצאת דופן ביחס למשפחתית. אבל ההגה שלה וזוויות הגלגול שלה הורסות הכל.

והזנב? כמו נזירה. אי אפשר לשחק איתו והוא נטוע במקומו אדיש לכל פרובוקציה. המקרה היחיד שהצלחתי לשחק עם הזנב היה במעבר מיבש לרטוב.

פורסם

ההגה באמת נהיה גרוע, בשנתונים 2001-2002 הוא היה אפילו טוב מאוד לטעמי.

אני מסכים איתך שהזנב של הרכב הזה ממש לא משחק, אבל שים לב, הכל ברכב הזה ממש צפוי ונשלט, נכון שזאת לא מכונת הנאה כמו הקליאו שלך, וכמו ה 106 שיש לי, אבל בהחלט זה רכב שיחסית לרכב משפחתי מתנהג מצויין, עם עדיפות להנהגות של שנתונים 2001-2002, שם גם זוויות הגלגול פחותות מה 2003 ומעלה, אחיזה מעט יותר טובה אבל עדיין זנב שלא זז.

פורסם

היא בהחלט צפויה. עד כדי כך צפויה שאת הביקור הראשון שלי בנס הרים תכננתי לעשות איתה ולא עם הקליאו. אני לא אוהב לקפוץ מעל הפופיק, במיוחד כשזה תלוי בבריאות שלי ושל הרכב.

או:

כמה חבל שלא הביאו את הקורולה TS.. :cry:

פורסם

.

חבר,האיביזה שלי שנחשבת לאחת המכוניות עם הכי הרבה תת היגוי ואי יציבות מתנהגת לעומת הקרולה בצורה מדהימה.

בבית יש גם קורולה מהעבודה,היציבות שלה זה בושה.

פותח השרשור,לא צריך להוסיף מילים על הצמיגים שנעלו לך לרכב קודמיי האירו את עינייך מספיק בנושא,שים צמיגים יותר טובים ואז תרגיש הבדל משמעותי.

בן.

Got To love It

פורסם

מנהיגה עם הקורולה בכל התנאים והמצבים שרק קיימים (חוץ משלג כי אני אילתי) וגם כן בנהיגה בסיאט איביזה 2002 אני יכול לומר לך בוודאות שקורולה מתנהגת הרבה יותר טוב מהאיביזה, בכל המצבים שהם, מדבר על איביזה 1600 סטנדרטית וקורולה סטנדרטית.

רכב שאינו נוטה להיגוי יתר לא אומר משהו רע על ההתנהגות שלו, לקורולה יש התנהגות מאוד סלחנית, תת היגוי מאוד נשלט שמגיע מאוחר מאוד יחסית לרכבים משפחתיים, גם היגוי יתר כאשר מגיע (ואפשר בלי בעייה להגיע לזה) מאוד נשלט וצפוי, הגה ממש מצויין בשנתונים 2001-2002, לעומת זאת לסיאט איביזה יש הגה לא משהו בכלל, תת היגוי מגיע מאוד מוקדם והיגוי מטורף מידי, אין לה לדעתי התנהגות מאוזנת, בכל אופן אני אישית לא סובל את ההתנהגות של האיביזה.

פורסם

חבר צר לי לבסר לך שכל מה שכתבת זה טעות רצינית.

אני מדבר על איביזה 07 לא על שנתון 02,ההגה מתקשר עם הגלגלים מעולה לעומת הקורולה.

תת היגוי זה מחלה רצינית באיביזות אולם הקרולה לעומתה פשוט בושה.

ביום יום אני נוסע עם האיביזה ושאני לוקח סיבובים אני רגיל למהירות מסויימת אך שאני עם הקורולה ובטעות אני לוקח באותה מהירות את הסיבובים הרכב פשוט לא מתקשר עם ההגה והתת היגוי מגיע מהר מאוד!

מדובר על קורולה 06.

בן.

Got To love It

פורסם

ytzhak, אני מבין שיש לך הרבה ניסיון עם קורולה (וכנראה רק עם קורולה).

קורולה זה לא רכב מתנהג - נקודה. בשום שנתון, בשום מצב.

הוא לא אמור להיות, הוא אמור להעביר אותך מנקודה א' לנקודה ב' באמינות. זה הכל.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

פורסם

מר יודע הכל - כשאני כותב משהו זה רק מנסיון, אני לא יודע מה הנסיון שלך ברכבים אבל נהגתי בעשרות רכבים מסוגים שונים, לרגע לא אמרתי שהרכב מתנהג ספורטיבי או משהו כזה, אבל בהחלט טוב יותר מסיאט איביזה סטנדרטית.

פורסם

בהחלט זה רכב שיחסית לרכב משפחתי מתנהג מצויין

לא כתבתי שאני יודע הכל, רק דבר אחד או שניים.

רק שאני לא TOYOTA FANATIC כמוך, ומסוגל לכתוב ביקורת אובייקטיבית ולא ערימה של דברים חסרי ביסוס.

קורולה לא מתנהגת מצויין. אלא אם ה"מצויין" שלך הוא ה"סביר מינוס מינוס" של כל אדם אחר.

• תוכן חדש...