Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6651 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מצטרף לאותם אנשים שהציעו להתארגן בקבוצה

ואם קיימת אחת כזאת \ רוצים לארגן אחת - אני אשמח להשתתף בהוצאות ובארגון

[email protected]

או הודעה פרטית

פורסם

לא הבנתי

יש אנשים שמתכוונים לנסוע יום יום או לא?

אם כן אני אשמח לשמוע פרטים ולהצטרף...

מי מתכנן?

לסלי

"There's one arena of motor sport where everyone's a hero. One where the skill is not in the deftness of steering, nor the late application of brakes. Nor that intuitive feel for a car's limits. This a sport where the real display of talent is just turning up on race day." TOP-GEAR on drag racing.

פורסם

מישהו שמכיר קצת יותר איך מתנהלים העניינים באזור יכול לתת יותר פרטים כמו :

מאיזה מעבר גבול כדאי לעבור ?

איזו אשרת כניסה צריך להוציא - איפה בדיוק ?

אם מתכוונים לחזור כל ערב לארץ - איך בדיוק עושים את זה מבחינת נסיעות בירדן הלוך וחזור ?

איך מסתדרים עם הנסיעות בירדן ? כדאי \ אפשרי להכניס את הרכב מהארץ - חובה רכב שטח ?

על אילו מרחקים מדובר בין הסטייג לבין הגבול ?

מה הם המרחקים בין הסטייג של היום הראשון לבין אלו של היום השני והשלישי ?

מה שנכון בנוגע ליום הראשון (איזה מעבר גבול וכ"ו ..) נכון גם לשאר הימים ?

וכל מידע נוסף שיכול לעזור

פורסם

את מפות הסטייג'ים אפשר למצוא בלינק הבא:

http://www.jordanrally.com/static/pdf/Maps.pdf

אפשר לראות שהראלי כולו נערך באזור מצומצם בצפון מזרח ים המלח. חלק מהסטייג'ים ממש נושקים לגבול מהצד הירדני ובמיוחד ביום האחרון של הראלי סטייג' 19/22 של יותר מ 40 ק"מ מגשר אדם ועד מעבר אלנבי (גשר המלך חוסיין) מצידו הירדני של הגבול. מה שבטוח שהולך להיות מעניין לחיילים המשרתים בבקעה.

על פניו אם אי אפשר לעבור בגשר אלנבי (עם רכב) אז עדיף מבחינת המרחק לתושבי המרכז לעבור באזור בית שאן.

להערכתי אחרי המעבר יקח פחות משעה וחצי להגיע לאקשן.

מעולם לא הייתי בירדן ואין לי מושג מה הנהלים במעבר או כמה זמן לוקח להעביר רכב אבל לדעתי אין צורך ב 4X4.

פרטים על מעברי הגבול אפשר למצוא כאן: http://www.mof.gov.il/customs/mavarGvul-yarden.asp

על פניו נראה שאי אפשר לעבור בגשר אלנבי. על נהג הרכב הפרטי להיות גם הבעלים הרשומים שלו וצריך רשיון רכב מתורגם ממ.מ.ס.י.!

הבעיה הכי גדולה היא שהמעבר פתוח מ 08:00 ועד 20:00 וגם זה תלוי בשגעונות של חגי ישראל שהפעם לטוב ולרע נופלים בדיוק על סוף השבוע המדובר.

אם מישהו מתארגן ליום אחד של יציאה בשבת לפנות בוקר וחזרה במוצאי שבת אני אשמח להצטרף. עם קצת מאמץ אפשר יהיה לראות רכבים בארבעה סטייג'ים שונים ולבקר ב-SERVICE.

פורסם

קצת מנסיון שנה שעברה:

בערך 1.5 שעות נסיעה עד לים המלח.

זמן מעבר בין שעה לשעתיים

מעבר הגבול נסגר ב 8 בערב

עקב מחירי לינה גבוהים נראה לי עדיף לטוס לטורקיה

Mazda MX-5 NC RWD

Subaru Forester 2.5 Sport AWD

BMW R1200GS Adv

פורסם

הייתי פעמיים בירדן עם קבוצה מאוגן. לדעתי לא מומלץ לתכנן לנסוע יום-יום מהארץ. אפשר להתעכב שעות ארוכות במעבר הגבול. במיוחד עם פתאום יופיעו מאות ישראלים (חלק שראו יום קודם בעיתון ובאים בלי ויזה אפילו). ראיתי באינטרנט את אותם בתי מלון שמופיעות באתר RALLY JORDAN בחצי המחיר.

פורסם

חצי מחיר -חצי ממה? אם יש למישהו מידע בדוק על מחירי לינה טובים בבקשה לפרסם.

אם הנסיעה מהמעבר הצפוני היא שעה וחצי והמעבר נסגר מוקדם יחסית אז ביום אחד לא מספיקים יותר מידי.

רק לינה של לילה יכולה לעשות הבדל . השאלה באיזה מחיר.

פורסם

אם מישהו מתארגן ליום אחד של יציאה בשבת לפנות בוקר וחזרה במוצאי שבת אני אשמח להצטרף. עם קצת מאמץ אפשר יהיה לראות רכבים בארבעה סטייג'ים שונים ולבקר ב-SERVICE.

גם אני אשמח להצטרף לנסיעה כזאת.

לצערי /שמחתי יש לי רכב ליסינג אז אני לא יכול לעבור איתו...

יש מישהו עם רכב בבעלותו שמעוניין? זאב!

לסלי

"There's one arena of motor sport where everyone's a hero. One where the skill is not in the deftness of steering, nor the late application of brakes. Nor that intuitive feel for a car's limits. This a sport where the real display of talent is just turning up on race day." TOP-GEAR on drag racing.

פורסם

בעל רכב רשאי לצאת לירדן עם רכבו בכפוף להמצאת המסמכים שלהלן:

• רשיון רכב על שמו (במידה והרכב אינו רשום על שמו חייב להציג ייפוי כוח נוטריוני החתום ע"י הבעלים המקוריים של הרכב המתיר לו לצאת עם רכבו לחו"ל).
  • רשיון רכב מתורגם לאנגלית (ניתן לתרגם רשיון הרכב לאנגלית במשרדי מ.מ.ס.י. במעבר)
  • רשיון נהיגה לאומי בתוקף.

----

פורסם
בעל רכב רשאי לצאת לירדן עם רכבו בכפוף להמצאת המסמכים שלהלן:

• רשיון רכב על שמו (במידה והרכב אינו רשום על שמו חייב להציג ייפוי כוח נוטריוני החתום ע"י הבעלים המקוריים של הרכב המתיר לו לצאת עם רכבו לחו"ל).
  • רשיון רכב מתורגם לאנגלית (ניתן לתרגם רשיון הרכב לאנגלית במשרדי מ.מ.ס.י. במעבר)
  • רשיון נהיגה לאומי בתוקף.

עוד פרטים שמצאתי זה הצורך לעשות ביטוח חובה בירדן (במעבר הגבול) שעולה 20 דינאר וצריך להחליף את לוחיות הרישוי למקומיות בעלות של עוד 35 דינאר. (דינאר שווה בערך חמישה שקלים). לפי מה שהבנתי תהליך המעבר יכול לקחת כשעתיים מה שיחד עם שעות הפתיחה של המעבר הופך את כל העסק להרבה פחות אטרקטיבי (אבל עדיין אשמח להצטרף).

פורסם

הגיפאים ב-Jeepolog יצאו כבר מספר פעמים לירדן עם הכלים שלהם,

נראה לי שיש פוסט או שניים המתעסק במעבר מירדן לארץ{גם רכבי אספנות/אופנועים המארץ היו שם}.

----

פורסם

זה טוב שיש פה אנשים שמוכנים להצטרף - נשאר לבדוק מי יכול ומוכן להציע גם את רכבו וכן לראות אם יש אופציה ללינה במחיר סביר ללילה אחד (עדיף בין שישי לשבת) או לנסות בכל זאת לצאת ולחזור באותו יום.

• תוכן חדש...