Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8249 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מתלבט בין הפיוניר הזה

http://www.rechtman.co.il/ProductInfo.asp?indx=122

לבין רוקפורד RFP-3412

http://www.rockfordfosgate.com/ez2/ModelInfo/ModelInfo.asp?ItemKey=10002275&CategoryDesc=Speakers - Raw drivers/separates

הפיוניר יותר חזק פי שתיים לפי מה שרשום אבל אני לא סומך כל כך על הנתונים שהם רושמים......

מה אתם אומרים ???? מה יותר כדי ???

• תגובות 64
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אז ככה ... אני רוצה איכות בעיקר..... אבל גם העוצמה חשובה לי

מבחינת מגבר אין לי בעיה

את הפיוניר אני מביא ב-500 ואת הרוקפורד ב-750

מה אתם אומרים ???

פורסם

לא הבנתי את התשובה שלך בכלל..

מה זאת אומרת מבחינת מגבר אין לך בעיה ?

עם מה אתה מתכוון להגביר את זה ?

ומה בנוגע לעלויות .. אתה מדבר על 500 שקל כולל משלוח ותיבה ?

או רק עלות נטו של האלמנט ..

פורסם

אני שמעתי את הפיוניר והדגם הזה הוא סאב מעולה!!! ובכלל במחיר שאתה קונה אותו לא צריך לחשוב יותר מידיי, ברוקפורד אתה משלם גם על השם...

בסוף הכל אותו דבר!!!

פורסם

אתה רומז שרוקפורד זה מותג שמשלמים גם על השם של החברה ?

ופיוניר זה מותג סיני עתיק שאינו עובד למען רווח אלא אירגון צדקה עם תשלום סימלי ?

בכלל לא הבנתי את הטענה שלך.

השוואת בין שני הסאבים ? עם אותה הגברה ועם אותה מכונית ?

כן\לא ?

פורסם

אני מגביר את הסאב עם לנזר VIBE 420 + קדם מגבר של 8 דציבלים

האיכות מאוד חשובה לי ולכן אני יותר בכיוון של הרוקפורד ....אבל... יש לי גם סט קידמי שמוגבר וגם רמקולים אחוריים מוגברים ....

אני מפחד שהרוקפורד יהיה חלש מידי כי עכשיו יש לי רוקפורד 150 RMS והוא לא מספיק לי השאלה היא האם ה-50 RMS הנוספים יעשו את העבודה כמו שצריך או שאני ילך על הפיוניר שהוא 400 RMS לפי מה שרשום.....

פורסם

טוב. דבר אחד אתה צריך להבין

העובדה שכתוב 1000 אר אמ אס.

זה לא בהכרח אומר שזה נכון...... זה דבר ראשון

הדבר השני. שאם זה היה נכון ? זה לא אומר כלום

בגלל שאין לך 1000 אר אמ אס לתת לאלמנט

אתה מבין את הטענה שלי ?

זה לא משנה אם זה באמת יכול לקבל הספק יותר גבוהה מהרוקפורד או לא.

השאלה אם יש לך לתת לו - ולפי התשובה שלך .... היא לא.

דרך אגב.. על ה200 אר אמ אס.. אתה מדבר על ה RFZ ?

ובהקשר למה שיש לך כרגע.. איך קוראים לסידרה?

ומהזה לעזעל קדם מגבר ? סליחה על הבורות ..

ואם אתה מתכוון לעשות שינוי שלפי דעתי מאוד לא משמעותי.

(להחליף סאב אחד בסאב שאמור להיות טיפה יותר טוב)

זה יהיה שינוי שלא יהיה מורגש וסתם תבזבז כסף.. זה לפחות מה שאני חושב

אם עושים שינוי .. עושים אותו דרסי .. או לפחות משמעותי לעומת הכסף שאתה מוציא

ושאלה אחרונה - כמה המגבר הזה מוצהר שהוא מוציא בגישור ?

פורסם

הסאב שיש לי עכשיו הוא RFZ-3412

שאמרתי קדם מגבר התכוונתי לקרוס אקטיבי עם מגבר בתוכו .... בקיצור אני יכול להוציא בסביבות ה300 RMS ... עכשיו שאני עם הסאב הזה הווליוס של הקרוס מכוון על חצי והווליום של המגבר גם על חצי וגם מהרדיו דיסק הנמכתי קצת את הבאס והוא בכל זאת מגיע לשיא העוצמה שלו.... וזה לא מספיק לי , אני צריך משהו יותר חזק אבל לא ממש יותר ....

הסאב שאני רוצה הוא RFP...לא RFZ כי זה מה שיש לי עכשיו....

השאלה שלי היא אם כדי לי לקנות אותו או את הפיוניר שהוא כביכול 400 RMS ....

פורסם

ש'מע...

היה לי גם את ה RFZ ובישבילי הוא היה חלש..

מה בקשר ל RFP אני לא יודע אבל מה שאני כן יודע שפיונייר חזקים,די חזקים.

וכמה שיורדים פה עליהם שהם הכי קקה אני אישית התלהבתי ,אפילו התלהבתי ממנו יותר מה RFZ כך שלהבא אני אלך לקנות סאב אני אקח את הפיונייר בתור אופציה...

פורסם

נתחיל מה300 אר אמ אס... אין לי הרבה ידע בקדם מגבר. אבל 300 אר אמ אס אתה לא מקבל.

אולי יש לך יותר משחק עם הרגישות .. אבל לא משנה איזו הגברה באה לפני המגבר - ההגברה שקובעת היא של ההגברה האחרונה.

המגבר לא מגביר הספק. הוא מגביר אות. אי אפשר לתת לו הספק ולצפות שזה יהיה יותר בצד השני.....

בהקשר לרוקפורד - שמעתי אותו דווקא באוטו שלי לא מזמן .. הוא נחמד אבל באמת לא שווה את המחיר שלו ...

ושוב אני משוכנע שההבדל יהיה זניח ולא שווה את הכסף. אם זה היה המצב שלי היתי שוקל להוסיף עוד סאב כמו שלך זה יתן לך תמורה יותר טובה מכל אופציה אחרת לפי דעתי

(בגלל העובדה שכבר יש לך אותו)

בהקשר לפיוניר שלא מוערכים - אף אחד לא אמר שהם לא מוערכים להיפך

אומרים שהם פצצה בשביל המחיר שלהם - אבל לא יותר מזה

אז מה סיכמנו ? כמה הספק יש לך לתת בשביל סאב ?

והכי חשוב כמה אתה רוצה להשקיע ?

פורסם

אח שלי .... יש לי 300 RMS לספק לסאב.....וזה בדוק ומדוד ובלי להעליב ... אל תשחק אותה מבין גדול.....וחוץ מזה ... מאיפה הבאת את השטות הזאת שההגברה האחרונה זה מה שקובע ???!!!

בקיצור אני רוצה סאב איכותי וחזק ... מה אתם ממליצים ????

פורסם

טוב יש פה הרבהההההה מאוד חירטוטים (משטער שיקו אבל יש לי כמה דברים להבהיר שאתה כנראה לא מודע להם)

1) תביא לינק עם הקרוס האקטיבי שלך... מעניין אותי לראות את זה...

עכשיו אם זה באמת קדם מגבר- זה יכול להגביר את האות עוד לפני שהוא מגיע למגבר עצמו - מה ש->כן

כי עדיף לשים קדם מגבר לפני המגבר (ולכן השם שלו ק-ד-ם מגבר) כדיי שהוא יגביר את האות לפני שהוא בכלל מגיע להגברה עצמה.

2) אתה לא צריך לתת לסאבוופר (או לאף אלמנט לצורך העניין) את המקסימום יכולת שלו כי אתה מסתכן בלשרוף אותו. בהתחשב שהמגבר שלך באמת מסוגל להוציא ביחס למה שכתוב על הנייר שלו.

אם תיתן לפיוניר 200 RMS זה יהיה מספיק. יש סאבים שאם תיתן להם חצי מהיכולת שלהם ואם תיתן להם את מקסימום היכולת שלהם - הם יפעלו בדיוק אותו דבר. ככה שזה נתון לשיקול של המגבר, הסאב, ואם להיות יותר מדוייקים- באלטרנטור.

3) ההגברה האחרונה היא הקובעת? ממש לא. ככל שהאות שיוצא מההד יוניט שלך יותר גבוה- הווליום (בשבילך) יותר גבוה כשהוא יצא מהמגבר. ואם יש קדם מגבר בין ההד יוניט למגבר - אתה יכול להגביר את האות אפילו עוד יותר.

אבל ככל שאתה מגביר את האות מחוץ להד יוניט (בעזרת קדם מגברים ומגברים), אתה תיאורטית מאבד מהאיכות).

Mooch: לא יורדים על הפיוניר. אפילו אומרים שה-304 הוא תמורה מצויינת לכסף שלו. ה-305 לעומת זאת עדיין חדש אז קשה לדעת לגביו, למרות ש-500 שקל זה ממש כלום לעומת היכולות שלו.

4) הרוקפורד בדרך כלל מאוד חזקים. אם תיתנו להם לעבוד עם מגבר של רוקפורד או מגבר שבאמת עומד בנתונים הרשומים שלו - הם יתנו בראש.

אלעד- הפיוניר 304 חזק. אם יש לך אפשרות לקנות אותו- לך עליו בשביל עוצמה. שמעתי אותו (וגם כל השכונה :lol: ) והוא חזק מאוד. אהה ובאיזה אוטו אתה שם את הסאב?

פורסם

אין לי קישור לקרוס שלי כי הוא מדגם קצת ישן ... יש לו מגבר רק לסאב והוא מגביר אותו ממש בהרבה !!!!

ודרך אגב .... סוף סוף תשובה לעינין !!! ממישהו שמבין !!!

• תוכן חדש...