Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6685 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מה הסיבה שהממסר מתחמם למרות שהמפסק סגור? במצב הזה הריליי אמור להיות בנתק מוחלט ולא אמור להיות בזבוז הספק עליו.

אני לא רוצה להעביר את המפסק דרך הסוויטצ' כי אני כן רוצה לאפשר הפעלה של המנורות גם כשהמנוע כבוי, בהפסקת קפה למשל.

מרק - אני מתכנן לגשת לחנות ביום שישי הקרוב ולרכוש קופסא, ריליי עם בית מחווט ובית פיוז אחד (שניים כבר יש).

חוטים אני אשאיל השבוע מהעבודה, כנ"ל גם נעלי כבל ולוחץ.

אל תעשה הפסקות קפה ארוכות מדי.

לא כי ח"ו יש משהו רע בקפה, כי אתה גם רוצה להניע אח"כ ועם 4 פרוג'קטורים דולקים ללא טעינה זה.. :|

מחפש ווספה לחלקים\חלקים לווספה לטובת פרוייקט.

כשאין סוס, גם חמור טוב. (רק שלא יהייה פרד)

לא בשביל כולנו הנשימה הבאה מובנת מאליה- לחץ לפרטים.

פורסם

דני - לא הבנתי אותך. איך מחברים שני פיקודים לממסר אחד? יש ממסרים עם שני פיקודים?

שכנעתם אותי. אני לא אחבר את הפנסים ישירות למצבר אלא דרך הסוויטצ'.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

טוב, זוג פנסים אחד הותקן כבר על המגן הקידמי. עושים יופי של אור, בהחלט שיפור ניכר בתאורה.

רק מה, יתכן ופיוז של 10 אמפר לא מספיק לזוג נורות 55W?

הרכבתי פיוז של 10A על קו המתח שיוצא מהריליי אל זוג הנורות, ויוצא שכל כמה ימים אני צריך להחליף פיוז כי הוא נשרף. מכיוון שהנורות כן עובדות למשך כמה ימים אני נוטה לשלול קצר במערכת.

לפי החישוב שלי, שתי נורות של 55W מגיעות להספק כולל של 110W.

110/12=9.1 -- כלומר זרם של 9.1 אמפר במעגל, ופיוז של 10 צריך להספיק. אבל אולי ברגע ההדלקה יש זרם התנעה גבוה יותר והפיוזים נשרפים לי?

פורסם

1. מנורת הלוגן H7 בהספק של 55W כאשר מתח העבודה הנומינלי הינו 12.6 וולט צורכת במדוייק 4.1 אמפר.

כאשר המתח 14 וולט בזמן שהרכב מונע צריכת הזרם היא בסביבות 5 אמפר ואולי יותר. כמובן בזמן הדלקה ראשונה יש 'פיקים' של זרם גבוה יותר.

חישוב הפיוז- צריכת הזרם כפול מקדם 1.25.

כלומר אתה צריך פיוז של 15 אמפר.

אני מקווה שהכבלים שהתקנת הינם בעלי שטח חתך מתאים.

איזה כייף לי :)

פורסם

אחלה, תודה רבה מרק.

החלפתי את הפיוז ל15A, ואני אחליף את הפיוז הראשי ל30A כשאחבר עוד זוג פנסים על הגג.

אגב, השתמשתי בחוטים עבים, 14AWG.

• תוכן חדש...