Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6685 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

בזמן האחרון ישנה תופעה מוזרה ברכב של ההורים שלי (טולדו TDI 2003).

הבעיה התחילה לפני כחודשיים - ברגע שסל"ד היה עולה מעל 3200 בערך הטורבו היה מפסיק לעבוד. הוא היה חוזר לעבוד רק בהתנעה מחדש.

לקחנו את הרכב למוסך ושם הוחלף חיישן (אחד מתוך שלושה) שיושב על האינטרקולר. הבעיה כביכול נעלמה אך לאחרונה שמתי לב שהיא חוזרת לפעמים. החוקיות היחידה שמצאתי שזה קורה לפני שהמנוע מתחמם לטמפ' עבודה. ברגע שהוא מתיצב על 90 מעלות זה לא קורה (לפחות בכמה פעמים שבדקתי זה לא קרה).

יש למישהו רעיון מה זה יכול להיות?

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

יכול להיות שבמקום להחליף לך את החיישן באינטר קולר לאחד חדש מהאריזה, פשוט לקחו חיישן כזה מפירוק שגם הוא שבק חיים עכשיו?

אופיר רודניצקי, דיאגנוסטר מומחה לרכבי קבוצת VW AUDI SEAT SKODA

פורסם

אני לא חושב,כי זה מוסך וסוכנות של פולסווגן אודי וסיאט. ויש אחריות שנתיים על החלק. וגם ראיתי אותו מגיע ארוז במשלוח של חלקים שהביאו להם במשאית.

אני כמובן אחזור אליהם גם כן עם השאלה הזאת,פשוט מעניין אותי אם יש למישהו השערה מה זה יכול להיות.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

אני לא מצליח להבין מה זה "טורבו מפסיק לעבוד". יש אצלך חיישן מהירות טורבו ודרכו אתה רואה שהטורבו נעצר? אני מהמר שלא כי חיישן כזה הוא עדיין סידור נדיר יחסית.

אתה מדבר על חיישן לחץ טורבו שפתאום מראה אפס גדישה? זה סיפור אחר לגמרי, ורוב הסיכויים שמדובר בתקלה חשמלית בחיווי ולא בתקלה אמיתית בטורבו.

במידה ואתה באמת מתכוון לטורבו שנעצר (פחות סביר) , כדאי לבדוק את החופש במיסבים שלו ולבדוק סימנים של חיכוך על הבית שלו.

תסביר בדיוק על מה אתה מדבר ותקבל עזרה ממוקדת יותר.

פורסם

זה רק אני מבין ככה, או שאתם לא מחכים לפחות לטמפ' עבודה תקינה של המנוע לפני שמתחילים ללחוץ?

לי בכל אופן זה נשמע כמו התעללות בטורבו

תנסה להיות יותר מדוייק בתיאור הבעיה חבר.

פורסם

להבא, בכותרת, רשום בבקשה גם את שנת הייצור של הרכב.

כפי שמתואר כאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=196557

תודה

ההנהלה, דני.

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

• ספונסר פורום
פורסם

כשאתה אומר הטורבו מפסיק לעבוד אתה בעצם מתכוון שהסחיבה של הרכב יורדת כן ?

בכל מקרה ברכב הזה מדובר בגדישת יתר שמזהה המחשב ולפי כך הוא מגביל את פעולת

הטורבו (מצב חרום)שבו בעצם אין גדישה כדי להגן על המנוע מפני גדישת יתר .

הדבר נגרם בדרך כלל מבריחת ווקום מצינוריות הווסט גייט שמווסת את פעולת המגדש

או מבעיה בחיישן הלחץ (MAP)שמדווח נתון מוטעה ליחידת הבקרה בנוגע לגדישה .

מאד שכיח ברכב הזה דליפות אויר מצינורות הווקום ,תבדוק את זה .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

פורסם

או שתגש למוסך, אם אין לך נסיון בכך, זה שענה לך, מומחה בתחום ה VW (על סוגיו)

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

קודם כל תודה על התשובות.

אין חיווי שהטורבו מפסיק לעבוד,אלא כמו שרון אמר,הסחיבה יורדת באופן מאוד דרסטי.

רון,כשאתה מדבר על צינוריות הווקום וחיישן המאפ אתה מתכוון לחיישן שנמצא בצד ימין הרחוק של תא המנוע (כמו כוס לבנה כזאת) והצינוריות שמחוברות אליו?

אם כן אז הצינוריות הוחלפו והחיישן נמצא תקין.

יש עוד מקומות שבהם יכולה להיות בריחת ווקום?

אביתר,אנחנו לא נוהגים להגיע לסל"ד גבוה לפני טמפ' עבודה,הפעם זה היה לשם בדיקה ואני מודע לזה שזה לא בריא לטורבו.

• ספונסר פורום
פורסם

אתה מתכוון לחיישן (MAF)מד זרימת האויר ,הוא לא יכול לגרום

לתופעה שאתה מתאר ,אם הוא לא תקין תורגש חוסר סחיבה לכל תווך

הפעולה של המנוע ולא בפיתאומיות .

לפי תאור התקלה שלך אני מבין שיש לך כנראה תקלה

של גדישת יתר שמגבילה את פעולת הטורבו .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• תוכן חדש...