Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב , אני חדש בפורום ואני מאמין שאתם יכולים לעזור לי בשאלותיי..

הרכב שברשותי מאזדה 2 2008 (מלפני יומיים ליתר דיוק)

את הרכב רכשתי בסוכנות דלק מוטורס בחיפה , ורציתי להשקיע ברמקולים טובים אז הם הציעו לי רמקולים של פיוניר 120W (שיעיפו את האוטו לדבריהם) במחיר של 1200 ש"ח , (המערכת אגב היא המערכת המקורית של מאזדה).

ובכן כשהגעתי לאסוף את הרכב עוד ראיתי את הבחור מתקין את הרמקולים בלדתות האחרויות וראיתי שהם מעט קטנים ,אמרתי מה זה הכל?.. הוא אמר לי אל תדאג יהיה בסדר .

טוב , יצאתי מהסוכנות שמתי דיסק עם שירים שהכנתי מראש , אני מגביר והרמקולים בקושי מפיקים תדרים נמוכים.. ז"א אין באסים.. תדרים גבוהים יש בכיף .. ואפילו חזקים .. ניסיתי לכוונן אבל עדיין לא מספיק טוב.. חשבתי להאשים כבר את המערכת , אבל יש ברשותנו עוד מאזדה 2 שבה יש את המערכת המקורית עם הרמקולים המקוריים ושם הרמקולים מפיקים תדרים נמוכים סבירים יותר .

כמובן התאכזבתי , דיברתי איתם והם הציעו שאחזור אליהם לבדיקה ואם אהיה לא מרוצה יפצו אותי (נקווה שיחזירו את כספי) .

אז זה הסיפור ועכשיו יש לי הרבה שאלות..

אני לא בטוח איזה דגם הם הרכיבו לי אבל נראה לי שאלו ה -TSA5713 pioneer , הגיוני שהם לא מפיקים תדרים נמוכים כמו שצריך ?

אני די בטוח שזה אלו

http://www.tomcar.co.il/index.php?productid=58

האם הבעיה היא בכלל מושרשת בחוסר התאמה בין המערכת לרמקולים?

האם ניתן לרכוש בכלל רמקולים איכותיים לדלתות (ללא אחוריים) שיפיקו תדרים נמוכים איכותיים?

מה גודל הרמקולים שמתאים לדלתות לרוב (או בפרט למאזדה 2) ?

האם הפתרון היחידי הוא מגבר ? או שאפשר להסתפק ברמקולים טובים ללא הגברה עם המערכת המקורית של מאזדה.. ?

אם יחזירו את כספיי ואת הרמקולים המקוריים מה הייתם מציעים לי לרכוש באותו הסכום (120

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כנראה שדי "דפקו" אותך... רביעיית רמקולים של פיוניר מהדגמים הנ"ל כולל התקנה לדעתי לא אמורים לעלות 1200 שקל...

במחיר הזה אפשר להביא 2 קומפוננטים של פלוס והשאר בטווח המחירים הזה.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=1581834&postcount=153 זה בקשר למידה, פעם הבאה תעשה חיפוש.

HU: Pioneer deh-6050UB, AMP: boss ch-650.

Suzuki Jimny 2003:-P

פורסם

לפי מה שקראתי פה בפורום , הגודל המתאים לדלתות של מאזדה 2 הוא 6.5 אינץ' ,קדימה ואחורה .

אני די חדש בתחום המערכות לרכב אבל מאוד אוהב לשמוע באיכות.. אז אשמח להמלצות

פורסם

1200 שקל על פיוניר????? :shock:

כמו שאמרו מעליי שתיי זוגות פולס היו עושים יופי של עבודה!

תרשום תקציב ונוכל לעזור לך...

תציין גם אם אתה רוצה סאב ,שידעו את הכיוון שלך

פורסם

התקציב הוא 1200 ש"ח פלוס מינוס (רוב הסיכויים שהם יחזירו לי את הכסף על הרמקולים שרכשתי מהם), לא לשכוח שיש לי מערכת שמע מקורית של מאזדה , ונראה לי שזה חסרון.

אם אפשר בלי סאב (תופס מקום בתא מטען, והתא מטען לא כזה גדול) , גודל רמקולים 6.5 אינץ' לכל הדלתות .

פורסם

קח את ה-1200 שקל שלך ולך תקנה רמקולים 9*6, של איזה חברה שתרצה (JBL, פיוניר, קנווד ועוד) ותתקין אותם על המגש האחורי.

זה לא ייצא יותר מ-500 שקל כולל התקנה ותקבל את הפתרון הכי טוב למי שלא רוצה להתקין סאב וופר.

אל תצפה ליותר מדיי מ-6.5" נוספים בדלתות מאחורה.

פורסם

גודל הרמקולים הוא 5X7 עם בניה קטנה זה

הופך ל6.5''.

כמו שאמרו קודמיי יש הרבה קומפ' שיעשו את העבודה

טוב יותר.

נסה קודם לקבל מהם את הכסף!!

בהצלחה עופר

HU-Alpine 9887R FRONT-rainbow profi line265cs SUB-critical mass ss122 AMP1-zapco refernce 360.4

AMP2-MONO-zapco reference 500.1

פורסם

התוצאה הכי טובה תתקבל מ-9*6 במגש האחורי. נקודה. סוף פסוק.

אם משום מה אתה לא רוצה רמקולים במגש האחורי (זה לא מובן לי למה, כי בכסף ששילמת אתה יכול לקנות רמקולים + מגש אחורי חדש ספייר שיישב בבית) אז אין לך ברירה אלא להתקין בדלתות, זה יישמע פחות טוב ובהחלט יפיק פחות באסים.

ד"א, אם המקום הוא ל-7*5 אז תקנה 7*5 ולא 6.5, יש הרבה 7*5 בשוק, אפילו באוטו דיפו יש סט נחמד של JBL.

פורסם

6X9 ישמעו יותר טוב מאשר קומפ'?!

מאיפה הפל** את הדבר הזה תגיד לי!? תשב אתה באוטו ותשמע מוזיקה מאחורה.

לפותח השרשור,די עבדו עליך,צריך ללמוד שמסוכנות רכב לא לקנות כלום שקשור לרכב\מערכת! בחצי מחיר הייתה מביא מורל פולס.

או במחיר הזה אתה יכול להביא כבר דוטק,אולם המערכת המקורית בקושי תזיז אותם.

תבקש את הכסף חזרה ! אם יתנו לך,תברר על הפולס יתנו לך תמורה טובה(עם מגבר הרבה יותר טובה!).

6X9,אל תתקרב.

בן.

Got To love It

פורסם

ללא ספק אני לא קונה שום דבר יותר מהיבואן ! זה על בטוח , הייתי צריך להקשיב לאבא של אשתי שאמר לי שהם גנבים , אבל מטעויות לומדים..

אוקיי הבנתי שקומפוננטים בדלתות יפיקו צליל טוב יותר מאשר רמקולים 6X9 במגש האחורי כי יש להם הפרדת צלילים טובה יותר , אבל האם המערכת המקורית של מאזדה , תצליח להתמודד עם הרמקולים מהסוג הנ"ל ותהיה עוצמה שווה לכל התדרים?

בתקציב של 1200 אפשר להשיג מגבר פלוס רמקולים ?.. כדי להתגבר על הבעיה שזו המערכת המקורית של מאזדה והאפשרויות בה מוגבלות..

אני מוכן לשמוע האם סאב יכול לדאוג לעניין של התדרים הנמוכים ועד כמה מקום הוא תופס בתא המטען?

או בקיצור אחרי שמאזדה יחזירו לי את הכסף , מה הכי כדאי לעשות ? עם עדיפות להימנע מתפיסת שטח גדול בתא המטען ו\או חיתוך המגש..

ומישהו חייב לומר לי עד כמה רמקולים מהחברות דוטק\פולס שווים..

פורסם

בלי להתעסק יותר מדיי עם מגברים ומנחתים , קנה 6 על 9 של JBL בסביבות ה 500 ש"ח וקנה קומפוננט נורמאלי ללא צורך במגבר כמו של .. JBL , ביחד אמור לצאת לך כ 800 - 1000 ש"ח .

אני מקווה שהבנת שבמדינת הגנבים לא קונים כלום מהיבואן , לא מספיק הם עושקים אותנו ברכב שעולה 15 אלף דולר בארה"ב ב 100 אלף שקל , אז גם רמקולים בלאי של פיוניר ב 1200 ש"ח (!) ... חרם . טפו .

לא לקח את התרופות שלו.

פורסם
6X9 ישמעו יותר טוב מאשר קומפ'?!

מאיפה הפל** את הדבר הזה תגיד לי!? תשב אתה באוטו ותשמע מוזיקה מאחורה.

התגובה שלך ממש הרגיזה אותי, ואני לא בן אדם שמתרגז בקלות.

אם כבודו היה קורא את מה שכתב פותח השרשור הוא היה מבין שחסר לו באסים.

ומפולס בדלת של רכב לא מוגבר לא תקבל רבע מהבאסים והעוצמה שתקבל מ-9*6 לא מוגבר.

אני שונא להשתחצן, אבל אני התקנתי יותר מערכות ברכבים מאשר אתה יכול לדמיין.

תחת ידיי עבר כל הציוד האפשרי ואני אומר לך בוודאות, ש-9*6 נותן יותר לאדם הממוצע מאשר קומפננט.

מה זה בכלל קומפוננט אתה יודע? זה סתם רמקול רגיל שהטוויטר והוופר נמצאים במקום אחר, זהו.

אתה חושב שאם סתם תדחוף קומפוננט במיקום המקורי, אז זהו, יש לנו מערכת איכותית, טופ אוף דה ליין?

לשמיעה המוזיקלית הכי נכונה, יש צורך בסט שאלמנטיו נפרדים מקדימה ואין בכלל צורך צורך בסט אחורי.

אבל הבחור כאן אין לו מגבר. אין לו סאב, הוא לא רוצה גם.

הוא בסה"כ רוצה רמקולים מאחורה (כי מקדימה יש לו) שייתנו לו עוצמה ובאסים.

ואת זה אף רמקול לא עושה יותר טוב מ--9*6.

לפותח השרשור - תעשה מה שאתה רוצה, באמת, לא אכפת לי, אני לא מכיר אותך ולא מעניין אותי אם תיסע עם רמקולים מייד אין פלסטין ב-1200 שקל ולכן לא משנה מה יגידו על דבריי אני לא יגיב כאן יותר.

כל מי שאי פעם בדק אותי ראה שאני צודק.

לפעמים אנשים שאין להם מושג ירוק זורקים ביטויים או עושים ממשהו שהם לא מבינים בו משהו מדהים.

קומפוננט זה כמו שאני ייקח את הרמקול שיש לך עכשיו, יתלוש לו את הטוויטר מהאמצע ויתקין אותו במקום אחר בדלת.

ובעזרת כמה קבלים ונגדים יעביר את הצלילים הנמוכים לרמקול ואת הגבוהים לטוויטר - אתה חושב שתקבל יותר באסים או עוצמה - לא!!!!!

לעומת זאת ה-9*6 הוא גם רמקול גדול יותר וגם משתמש בכל הבגאז' שלך כתיבת תהודה ומפיקים צלילים עמוקים וחזקים.

נכון שמוזיקלית זה בעייתי, כי רוב העוצמה נמצאת מאחורה, אבל ת'אכלס בשטח, זה הפתרון הכי טוב.

לך תשמע רמקול 9*6 ברכב ותבין שזה בדיוק מה שאתה רוצה.

תודה לכם ושבת שלום לכולם.

*** אני מזכיר לכולם הבחור רוצה רק להוסיף רמקולים אחוריים לא יותר מזה***

• תוכן חדש...