Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6146 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן אלון,

 

עד כאן נראה טוב, הפגיעה מקדימה נראת שולית.

 

בכל מקרה צירפתי לך תמונות של Peugeot Sport (אספתי באחד הפורומים בחו"ל)

 

בתמונות, נק' ריתוך למטרת חיזוק.

 

בהצלחה.

seamwelding2um4.jpg

seamwelding3wb0.jpg

seamweldingug0.jpg

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

 

 

  • תגובות 220
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לסיום לבינתיים, תמונה אחרונה של הקורה השמאלית לאחר שחזרה למקומה ותמונה נוספת של חזית הרכב לאחר יישור צד שמאל (שימו לב שאין אפילו פגיעה בכנף שמאל) - ולקראת תיקון צד ימין (ביום ראשון הקרוב).

בשבוע הקרוב נסיים (אני מקווה) את הריתוכים לחיזוק בית המנוע והקורות, נכניס את ה"רול-באר" ובשאיפה נסיים את החזרת קליפת הגג למקומה. הרכב יירד ממכשיר המתיחה לתיקוני פחחות אחרונים והכנה לצבע (זה הזמן לשלוח לי במייל בלבד תמונות עם הצעות לצביעה - הכוונה כרגע ללכת על לבן עם דוגמא כמו של ה 205T16 מ 85 - תקופת פיז'ו/טלבוט ספורט).

עם קצת מזל - שבוע לאחר מכן תושלם צביעת הרכב ונתחיל להכניס את הציוד הפנימי (כסאות/הגה/חגורות/כיבוי אש וכו').

אלון

 

נ.ב.

מי שיסתכל טוב בתמונת החזית יוכל להבחין במוטות חיזוק הנתמכים מאיזור המשולשים לקיר האש של הרכב. למיטב זכרוני, חיזוקים אלו קיימים רק בשלדת ראלי (לא קיימים בשלדות GTI/S16). גם הסרן האחורי בשלדת הראלי קשיח יותר (עוד 1 מ"ממ למוט) מאשר דגמי ה GTI/S16 - מה שאומר שעדיף לבנות על שלדת ראלי והשתיל בה מנוע S16.

אלון

הקורה השמאלית לאחר מתיחת הקצה חזרה למקומו.jpg

חזית הרכב לפני ריתוכי חיזוק.jpg

פורסם
אהלן אלון,

 

עד כאן נראה טוב, הפגיעה מקדימה נראת שולית.

 

בכל מקרה צירפתי לך תמונות של Peugeot Sport (אספתי באחד הפורומים בחו"ל)

 

בתמונות, נק' ריתוך למטרת חיזוק.

 

בהצלחה.

 

 

הרמן - אתה לא יודע כמה אני מעריך את זה. למרות הידע הנרחב שיש במוסך בנושא שלדות - פניתי לסדנת ראלי מקצועית לקבל את החומר שבמבט ראשון, נראה לי ששלחת לי עכשיו.

ממש תודה,

אלון

פורסם

אני עובד כרגע על יוזמה בשיתוף עמותת IRDA ויבואני ציוד ספורט מוטורי לארץ ובנוסף, כרגע, 2 מקומות בעלי ניסיון בבניית רכבים לראלי (אחד מהם הוא היכן שאני בונה את הרכב שלי) לקדם נהגים צעירים הרוצים להיכנס לתחום הראלי.

הכוונה להגיע להסדר שיאפשר:

1. סיוע עמותת IRDA ביעוץ מניסיון הנהגים בהכנת הרכב - חינם! - סיוע בהשגת הרכב המתאים להכנה .

2. סיוע בתיקון הרכב ע"י מוסך כאשר החלקים יהיו במחיר עלות בלבד - ללא רווח של המוסך! תיקון הרכב וצביעתו ב 25% הנחה.

3. בניית הרכב במחירים מוזלים.

4. יבוא ורכישת הציוד הנדרש (כלוב, כסאות וכו') במחירים מוזלים ביותר (עוד לא נסגר).

5. והדובדבן - אני שומר ליום שלישי...

הערכה שלי - אפשר יהיה להיכנס לתחום עם רכב 2X4 בסיסי וטוב (כמו שלי פחות או יותר) בעלויות של פחות מ 60K (כולל הכל וכולל ציוד מלא לנהג ונווט).

חכו בסבלנות,

אלון.

פורסם

קבל קישור

 

אשמח לשמוע על סדנאות לבניית מכוניות כאלו, על התמחותם בתחום והידע המקצועי שלהם.

 

שבוע טוב.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

 

 

פורסם

אלון כמה מ"מ הסרן האחורי בראלי?

 

לפי תוכנת חלקים של פיג'ו הסרן האחורי של ראלי דור 2 ושל GTI זהה. המידה היא 24 מ"מ לאנטירול כשבעצם הוא הכי גדול שקיים לפיג'ו 106 (פיג'ו ספורט משתמשים נדמה לי ב-22 מ"מ כמו שיש לסקסו VTS)

 

לגבי מה שאמרת מקדימה לא בדקתי את העניין למרות שאני יוצא מנקודת הנחה שזה חייב להיות זהה כי הראלי וגם GTI זה אותו הרכב מבחינת מתלים ולכן נראה לי מוזר מה שאתה טוען.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

נראה לי שאתה מבלבל קצת (או שאני מתבלבל)...

ראשית לגבי החיזוקים - זה לא שייך למתלים (תסתכל בתמונה) זה חיזוק בין הגשר התחתון בחלק האחורי לבין קיר האש. ב S16 הקודמת שלי זה לא היה קיים (הייתה מודל 97). אשמח אם מישהו בעל GTI יבדוק את זה אצלו - אני אוכל רק בסוף השבוע לבדוק במחשב את המפרט של שני הרכבים.

לגבי הסרן האחורי - ישנם שני מוטות הנמצאים על הסרן מבחוץ ונקראים למיטב ידיעתי מוטות פיתול (אבל אני תמיד מתבלבל בשמם) - הם בקוטר 18 מ"מ ב GTI/S16 ובקוטר 19 מ"מ בראלי - נדב קוניאצקי הסב פעם את תשומת ליבי לעובדה זו. בפז'ו ספורט יש מוטות כאלו בעובי 22 מ"מ לעפר (מקסימאלי) אבל יש גם 23 מ"מ לאספלט.

 

המוט שעובר בתוך הסרן (אולי אליו התכוונת - קיים בעוביים שונים - אבל בשום מקום לא ראיתי בעובי של 24 מ"מ).

אלון

פורסם

אכן המוט שעובר בתוך הסרן (הוא האנטירול לא?) הוא 24 מ"מ גם בראלי וגם ב-GTI.

 

גם המוטות פיתול מאחורה זהים והם 19 מ"מ בראלי וגם ב-GTI.

 

אתה תמיד יכול לבדוק מק"טים במחשב במוסך ולראות שאני צודק.

 

מה שיכול להיות זה שמי שטען שיש הבדל, כנראה איפה שהוא ראה שיש 18 מ"מ זאת מכונית שהחליפו לה מ-19 מ"מ ל-18 מ"מ ולכן הבלבול.

 

אתה יכול לסמן בתמונה לאיזה חיזוק התכוונת בחלק הקדמי של הרכב? לא בדיוק הבנתי למה אתה מתכוון ואני רוצה לבדוק אצלי ברכב (GTI 97).

 

אגב, יש אולי הבדלים בפיג'ו 106 דור 2, יש את האלה שהגיעו בתחילת שנת 97 עם לוחית רישוי בעלת סיומת 04, וכל המכוניות שהגיעו מאוחר יותר הם עם סיומת 16, יכול להיות שגם ל-GTI עם סיומת 16 יהיו החיזוקים האלה (כנראה זה סוג של שיפור וחיזוק מבנה שיצא בדגמים היותר חדשים שאומר סיומת 16 בלוחית רישוי).

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

כמה טוב שיש הרמן...

לפי ה PDF הם זהים בראלי וב - GTI.

השאלה האם זה משנת 98 והלאה... אני מוכן להישבע (יעיד נדב) שמדדנו ב S16 הקודמת שלי (שהייתה מתחילת 97) 18 מ"מ בלבד! (או להחליף קליבר או להחליף את המודדים...:oops::oops::oops:)

ד"א - אם אלו הקבצים המקוריים ולא מצויין משנה... עד שנה... אז זה אמור להיות זהה בכל השנים. ממש מוזר...

אלון

 

נ.ב.

מה לגבי החיזוקים בחזית...

הרמן - אל תלך לישון לפני שתמצא לנו את התשובה...

:-)

אלון


×
×
  • תוכן חדש...