Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5817 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רשום לך שהרכב ממושכן, הבעלים יודעים על כך?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אל תעשה שום צעד עד שהמישכון יוסר.

הפרצדורה של הסרת המישכון פשוטה, וצריכה להתבצע ע"י הבעלים של הרכב.

יגש בעל הרכב לבנק הפועלים ,יסדיר את עסקיו ויקבל מהם טופס "הודעה על ביטול מישכון"(טופס 3 של משרד המשפטים).

לאחר מכן ניגשים לרשם המשכונות, ומקבלים "אישור ביטול רישום משכון", פעולה זאת ללא תשלום נוסף.

הערה:יכול להיות שהמשיכון הוסר כבר, רק שבנק הפועלים לא עידכן את רשם המשכונות.

"חייל שנלחם תמיד מקווה לימים טובים יותר. אבל אלה שלא נלחמים הם שקובעים איזה ימים יבואו"

פורסם

זו לא בעיה כל-כך רצינית. שעבוד אפשר להסיר די בקלות ואם המוכר איתך, לא תהיה לכם בעיה, חוץ מההתרוצצות, כפי שטומיון הסביר, לעיל.

פורסם

עדיף לו ללכת ולקבל אישור בכתב, מאשר להתחילל להתרוצץ, כמו כל משרד ממשלתי תמיד נופלות טעויות, עדיף למנוע אותן מההתחלה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

המוכר צריך להסיר את המשכון; ניתן לעשות זאת באופו מיידי. לאחר שהמוכר ייפדה את המשכון תוכל לקנות את הרכב.

פורסם

גם לי היתה בעיה כזו, בד"כ אם הרכב משועבד ע"י הבנק,ניתן להסיר זאת במיידית ע"י הבנק תמורת החוב שנשאר.

לדוגמא:

אבא שלי מכר פסאט TFSI ב170K , בשביל לשחרר את השעבוד שהיה עליו(כ-70K), הקונה נתן את הצ'ק לפני העברת בעלות וקיבל מכתב התחייבות מהבנק שהרכב יעבור לרשותו - הווה אומר שהצ'ק נפדה לטובת אבי לאחר אישור העברת בעלות. אין מה לדאוג,1001 איש עושים זאת ביום.

בהצלחה.

ay-ahzakot.co.il

פורסם

זה אפילו יותר פשוט - במרבית הבנקים אפשר להוציא תדפיס ישיר מרשם-המשכונות, שבו נקבע במפורש שהרכב איננו משועבד. צריך רק לבקש, לאחר שהשיעבוד מוסר.

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם

יש לי שאלה שלא עוסקת במה שדיברו פה עד עכשיו...

לי יש רכב שאני עליו יד 4 שרציתי למכור הקונה ביצע בדיקת משכון בדואר ממש לפני העברת בעלות ונכח לדעת שביד ה1 בוצע מישכון על האוטו.(העסקה התפוצצה באותו הרגע!!)

דבר זה התגלה גם לי באותו הרגע!!!כמו כן זה לא מנע ממני לקנות את האוטו מהבעלים הקודמים!!!!

השאלה שלי היא"האם קיים סיכוי שבעקבות משכון הרכב ביד הראשונה יוכל איזשהו גוף(הוצאה לפועל,בנק וכו')לבוא אליי בדירשה לאוטו או לחוב?????

הרי אני ביצעתי העברת בעלות ללא שום בעיה והרכב כרגע על שמי המלא!!!!

דרך אגב שאלתי את סגנית מנהלת הבנק שלי והיא אומרת שזה גימיק של הדואר לעשות כסף קל!!!ושברגע שביצעתי העברת בעלות ללא בעיה אין לאף אחד זכות על הרכב חוץ ממני!!!!!וכי בחוק שקיים כרגע אף גורם לא יוכל לפנות אליי!!!!

כמו כן מיותר לציין שהיא הדגישה שברגע שיש על האוטו מישכון או שיעבוד לא ניתן למכור ולא ניתן לבצע שום מהלך עד להסרת המישכון,השיעבוד!!!!!!

עוד משהו האם פיצוץ העיסקה היה מיותר???-מבחינת הקונה(נאמר בדואר שאפשר לבצע העברת בעלות ללא בעיה למרות המשכון מהעבר!!)

פורסם

היי!!!

בלי!!!

סימני קריאה!!!

ולעינינך:

ערבבת בין שני המושגים: מישכון ושיעבוד.

ניתן לרכוש/למכור רכב ולבצע העברת בעלות ללא בעיה למרות המשכון (לא שיעבוד). אלא מה, הרכב עדיין ממושכן לטובת בעל החוב והוא יכול לדרוש את הבטוחה מהמחזיק (הרכב במקרה זה) ברגע שיעלה בו הרצון.

תכלס, אתה יכול לקבל מחר מכתב מעו"ד המחרים לך את הרכב. או יותר מעצבן, אתה עושה בדיקת רשיונות שיגרתית והכחול מוציא אותך מהרכב ומזמין גרר על חשבונך. (קרה לחבר שלי לפני מספר שנים, הסיבה: בעל הרכב המקורי לא שילם אגרת טלוויזיה:shock:) רצוי שתטפל בזה לפני שזה ינחת עליך בהפתעה.

פורסם

חיים - אתה טועה בשני עניינים: משכון ושיעבוד הם אותו דבר, כאשר משכון מוטל על נכס של אדם פרטי ושעבוד מוטל על נכס של תאגיד. כמו כן, בעל המשכון (או השיעבוד) אינו יכול לממש את המשכון מתי שמתחשק לו, אלא אם מתקיימת עילה המאפשרת לו זאת במסמך היוצר את המשכון (כמו אי עמידה בתשלומי חוב של החייב).

אביב -

1. הבנקאית שלך מטעה אותך. ברגע שהמשכון רשום הוא תופס כלפי כולם (אם זה לא היה כך, אז אף גורם רציונאלי במשק לא היה נותן הלוואות כנגד משכון/שיעבוד /משכנתא....). היא היתה צודקת אילו המשכון לא היה רשום.

2. כדאי לשקול פנייה לבעל המשכון כדי לבדוק האם החוב סולק. יתכן והחוב כבר סולק ופשוט לא הסירו את הרישום של המשכון.

פורסם

לי היה מצב דומה.

המוכר טיפל בעיניין הביטול בטלפון מול הסניף שלו ואחרי רבע שעה בנק פיקסס אישור הסרת מישקון.

בקיצור - זה פשוט.

let the sun shine, let the :idea: glow, let the life flow :)

פורסם
חיים - אתה טועה בשני עניינים: משכון ושיעבוד הם אותו דבר, כאשר משכון מוטל על נכס של אדם פרטי ושעבוד מוטל על נכס של תאגיד. אולי התבלבלתי כאן עם מושג אחר, לפיו מחזיק המשכון רשום כשותף חלקי בבעלות על הנכס כך שבזמן ניסיון ביצוע העברת בעלות הוא אינו מתאפשר. מצלצל מוכר? כמו כן, בעל המשכון (או השיעבוד) אינו יכול לממש את המשכון מתי שמתחשק לו, אלא אם מתקיימת עילה המאפשרת לו זאת במסמך היוצר את המשכון (כמו אי עמידה בתשלומי חוב של החייב). זו לשון דיבור כמובן, הכוונה היא שמחזיק המשכון אינו יכול להתגונן מישום העילה לפירעון המשכון באומרו "איני חייב"

ההבהרות באדום

• תוכן חדש...