Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

סיום תקופת המלווה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6727 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני בן 17 וביום חמישי הקרוב מסתיים לי המלווה

רציתי לשאול מה אני צריך לדעת לפני שאני עולה על הכביש חוץ מהדברים הרגילים שההורים ומורה הנהיגה מלמדים ? (שמירת מרחק, הגבלת מהירות וכו')

עצות וכו'

תודה רבה והחל מחמישי הקרוב תתחילו להזהר :evil: (בצחוק)

פורסם

בשבועיים הראשונים בד"כ מפתחים ביטחון עצמי בנהיגה[ללא מלווה -> לבד ברכב],

והטיפ הכי טוב שיכול להיות, שנכתב ע"י אחד מחברי הפורום,

תחשוב כיאלו אתה נוהג ברכב גנוב, יש לך סמים בתא מטען, ואתה בשלילת רישיון.

וכשאתה כן נוסע עם חברים שלך, אל תקשיב לשטויות שלהם[תפרפר פה, תרים המברקס שם].

בסופו של דבר מדובר ברישיון שלך וברכב שלך, לא שלהם.

----

פורסם
בשבועיים הראשונים בד"כ מפתחים ביטחון עצמי בנהיגה[ללא מלווה -> לבד ברכב],

וכשאתה כן נוסע עם חברים שלך, אל תקשיב לשטויות שלהם[תפרפר פה, תרים המברקס שם].

בסופו של דבר מדובר ברישיון שלך וברכב שלך, לא שלהם.

זה בסדר אני עושה את זה כבר עם ההורים שלי (הם כבר התייאשו מלהגיד לי להפסיק). כמובן שאני לא מפרפר\זורק תחת אבל אני נוהג די מהר, במיוחד למישהו שסך הכל 3 חודשים על הכביש. אך עם זאת אני נוהג זהיר ובתרבותיות (אני בעיקר מאיץ מהר ובולם יחסית חזק ומאוחר אך לא עובר את מגבלות המהירות)

פורסם

.

וזה יכל לעזור לו ב________?

לתרום לו ב___________?

:roll:

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

שם לב, עכשיו בחורף מתי שהכביש רטוב אל תבלום חזק כמו שאתה רגיל/אוהב וכמו כן תשמור מרחק יותר גדול מהרכב שלפניך.

בלי קשר, המלצה שלי, תיקח את האוטו למגרש גדול וריק ותלמד אותו במצבים טיפה יותר קיצוניים. זה מה שאני עשיתי.

אבל תשתדל לא להרוס להורים את האוטו.

על איזה אוטו אתה תנהג?

פורסם
תיקח את האוטו למגרש גדול וריק ותלמד אותו במצבים טיפה יותר קיצוניים. זה מה שאני עשיתי.

לא הייתי ממליץ לעשות זאת. מה שהעצת לו פה זה להתחיל לעשות שטויות עם האוטו וליראות אם הוא יצליח לצאת מזה. דבר שיגמר בתאונה/נזק לאוטו או לבן אדם.

אם כבר , תעשה קורס נהיגה מתקדמת. שם יש מדריכים מיקצועיים שידריכו אותך בסביבה בטוחה.

וכמו שנאמר לך פה, שמור יותר מרחק בחורף(גם בקיץ אל תתקרב יותר מדי), ואל תבלום מאוחר מדי. לא רק שזה לא נעים לנוסעים ויכול גם להיגמר לא טוב על כביש רטוב, זה גם גומר את הבלמים יותר מהר - דבר שלא ממש 'ישמח' את הורייך.

פורסם
בלי קשר, המלצה שלי, תיקח את האוטו למגרש גדול וריק ותלמד אותו במצבים טיפה יותר קיצוניים. זה מה שאני עשיתי.

?

הבחור בן 17, עם ניסיון נהיגה מועט ביותר, מהיכן עלה לך הרעיון להפנות אותו לבדיקות קיצוניות של הרכב?

לא מומלץ להתאמן לבד במיוחד כאשר אתה נהג חדש עם חוסר ניסיון בנהיגה (ולא, 3 חודשים של נהיגה עדיין לא נותנים לך את הידע ואת הניסיון).

היה כאן לא מזמן מקרה שבו 2 חברים החליטו להכנס למגרש חניה ולהרים את בלם היד בחניה ככה זה הסתיים:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=182905&highlight=%D7%94%D7%97%D7%91%D7%A8+%D7%94%D7%A9%D7%A0%D7%99

אם תתאמץ תוכל למצא את השרשור שהחבר השני כתב.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

אני זוכר את המקרה.

אני מדבר על מגרש גדול יחסית וריק, יש אחד כזה בהרצליה, שמה הכרתי את האוטו יותר טוב (לא בימים הראשונים שנגמר לי המלווה).

אבל יש צדק בדבריכם.

בנוגע לנהיגה מתקדמת זה גם עוד מוקדם בשבילו שיחכה חודשיים שלוש ואז יילך.

נב: שמרתי כסף בצד לנהיגה מתקדמת, אני מתכנן ללכת בקרוב.

פורסם
לא הייתי ממליץ לעשות זאת. מה שהעצת לו פה זה להתחיל לעשות שטויות עם האוטו וליראות אם הוא יצליח לצאת מזה. דבר שיגמר בתאונה/נזק לאוטו או לבן אדם.

אם כבר , תעשה קורס נהיגה מתקדמת. שם יש מדריכים מיקצועיים שידריכו אותך בסביבה בטוחה.

וכמו שנאמר לך פה, שמור יותר מרחק בחורף(גם בקיץ אל תתקרב יותר מדי), ואל תבלום מאוחר מדי. לא רק שזה לא נעים לנוסעים ויכול גם להיגמר לא טוב על כביש רטוב, זה גם גומר את הבלמים יותר מהר - דבר שלא ממש 'ישמח' את הורייך.

אני אאמץ את ההמלצות על שמירת מרחק והתנהגות בחורף.

לגבי נהיגה מתקדמת-שאלתי הרבה אנשים (אפילו פה בפורום) וקיבלתי מגוון דעות שונות (מיום יומיים לאחר סיום המלווה ועד כשנה וחצי לאחר סיום המלווה)

כבר יש לי את הכסף, אז בשבוע הקרוב אני אצלצל לאחת מהחברות (איזו מומלצת ולא רחוקה מאיזור רמת גן?) ואזמין קורס לעוד כחודש. (ככה יהיה לי ניסיון מינימלי של נהג, אך עדיין אני אהיה טרי ואוכל להשתית ערכים נכונים של נהיגה)

ולמי ששאל - פולו 1.6 שנת 2000. אני מאוד מרוצה מהאוטו. קטן, די נוח וחזק יחסית למכוניות בגודל שלו בשנתון שלו). אני מאמין שבתחילה צריך לנסוע על אוטו יחסית מצ'וקמק, כדי שאחר כך תוכל להוציא את המיטב מרכבים טובים יותר.

פורסם
וזה יכל לעזור לו ב________?

לתרום לו ב___________?

:roll:

ל'

אם הוא יסע כחוק,

ולא יתפרע, יפרפר, המברקסים, הוא גם יחסוך $$$ על טיפולים[למרות שהוא מתאר רכב ליסינג]

וגם יימנע ממפגשים נחמדים עם משטרת ישראל.

----

פורסם

בפעם האחרונה שניהלתי מרדף אחרי גנב רכבים, ואחרי צעירים שהיו ברשותם סמים ברכב, הנהיגה שלהם לא הייתה בדיוק זהירה למיטב זכרוני.

ל'

• תוכן חדש...