Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המלצה לשמן מנוע

zachush
שימו לב! השרשור הזה בן 6099 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם

ברשותי יונדאי אקסנט 2002. אין לי את הספר של היצרן

(אני יד רביעית וסביר להניח שהוא נעלם באמצע...).

אני מעוניין לדעת איזה שמן מנוע הכי מומלץ לי.

תודה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

http://wiki.answers.com/Q/What_kind_of_motor_oil_does_a_2002_hyundai_accent_use

ממליצים לך כאן על 5w30 או 10w30 במזג אויר פחות קר.

אני ממליץ לך על LM TOP TEC 4200 5 W-30

הוא חצי סינטטי (או טכנולוגיה סינטטית) מתוסף

לפי LM ניתן להחליף שמן זה גם כל 50 אלף ק"מ...

אני אישית לא בעד, אבל הם אומרים

טכנולוגיה מתקדמת

http://www.mfkeyboards.com

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

נכון,

אבסורד זה דבר חסר-היגיון, דבר שאינו מתקבל על הדעת, סתירה, ניגוד, דבר מגוחך, שטות.

וזה גם מה שאני חושב על LM ולא רק על ההמלצות האבסורדיות שלהם אבל זה לנושאים עברו

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בארץ מאוד ממליץ להשתמש בחצי-סינטטי 10W/40 איכותי, לא חסר בשוק

mopa

50.000 ק''מ..... זה אבסורד.

כנס לאתר ותראה מה הם כותבים...

אם תבדוק שרשורים עברו בנושא שמן מנוע תמצא שאני מחליף פילטר ושמן כל 5000, אני חושב שלמשוך מנוע עם שמן יותר מ 15000 ק"מ זה לא אבסורד זה טמטום - אבל הבאתי מן הכתוב..

http://www.liqui-moly.de/web/lmhomeen.nsf/pages/index_produkte

טכנולוגיה מתקדמת

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לא זה לא טימטום כי טימטום זה טיפשות, חלמאות, אטימות, סתימות, קהות, חוסר חשיבה, דלות, ריקות, שטחיות.

הם יכולים לרשום מה שהם רוצים זה עדיין לא אומר שזה נכון,

מוטור-אפ טענו שאחרי מילוי בחומר שלהם אפשר לרוקן את השמן וליסוע 3000 מייל על המנוע ללא שמן, גם לזה תאמינו, זה היה כתוב ! באינטרנט באתר שלהם !!

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

עם כל הכבוד, אתה לא יכול להשוות תאגיד כמו LM למוטור-אפ.

תריץ חיפוש ותראה קישורים שהעלתי שעוסקים בתביעות ובפסיקות נגד מוטור-אפ ומייסדה, הם הוקעו כרמאים סידרתיים - עם כל הכבוד LM לא בקטגוריה של מוטור-אפ

מצד שני, באמת תמוה איך הם כותבים דבר כזה...

טכנולוגיה מתקדמת

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בשנות ה-70 חברת MOBIL פרסמה כי שמנים סינטטיים שהיא מייצרת מחזיקים כ-40.000 ק''מ, לאחר זמן מה ותלונות רבות הם נסוגו מהצהרותיהם

אז עכשיו הגיעה הזמן של LM, שום דבר לא השתנה. מדי פעם מצהירה חברה כזאת או אחרת על תכונות "על" של השמנים, אך אין מאחורי זה בסיס רציני.

בעקרון שמן מנוע יכול לשמש גם 100.000 ק''מ ללא החלפה וזה מיוסם בשטח בעיקר במשאיות דיזל כמו VOLVO. אך אם אנו מדברים על מנועי בנזין בעלי נפח קטן המשומנים ע''י כמות קטנה של שמן מנוע (4-5 ליטר) אז אין ממש סיבה למשוך מעבר ל15-20 אלף ק''מ במקרה הכי קיצוני. אם מנועים בעלי נפח 1.6-2.0 היו משומנים על ידי כמות של 15-20 ליטר שמן אז טיאורטית היה אפשר להגיע למרווח של החלפת שמן פעם ב-50.000 ק''מ ויותר.

הבעיה הכי גדולה של מרווח החלפה נמוך בפרייבטים הוא פילטר שמן, שלא יחזיק יותר מ-10/15 אלף ק''מ במקרה הכי טוב. כאשר יסתם הוא לא יהיה חלק מטיהור שמן במערכת והמנוע ישומן ע''י שמן מזוהם. משם הדרך מאוד מהירה לשיפוץ/החלפה.

כאשר אתם מדברים על מרווחי החלפה גבוהים תחשבו יותר על פילטר שמן מאשר השמן עצמו, כי הפילטר חי פחות זמן.

Seat Leon FR 2.0 (190bhp) DSG 2019

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שלום לכולם

ברשותי יונדאי אקסנט 2002. אין לי את הספר של היצרן

(אני יד רביעית וסביר להניח שהוא נעלם באמצע...).

אני מעוניין לדעת איזה שמן מנוע הכי מומלץ לי.

תודה.

אתה רוצה שמן סינטטי מלא טוב אז רק 5W-30 של MOBIL1 , ולמה הרבה אנשים חושבים ש Liqui Moly הוא הכי טוב ?

יש כ"כ הרבה שמנים שיותר טובים מה Liqui Moly !

כנראה שהאנשים בארצנו לא מכירים שמנים באמת איכותיים !

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בשנות ה-70 חברת MOBIL פרסמה כי שמנים סינטטיים שהיא מייצרת מחזיקים כ-40.000 ק''מ, לאחר זמן מה ותלונות רבות הם נסוגו מהצהרותיהם

אז עכשיו הגיעה הזמן של LM, שום דבר לא השתנה. מדי פעם מצהירה חברה כזאת או אחרת על תכונות "על" של השמנים, אך אין מאחורי זה בסיס רציני.

בעקרון שמן מנוע יכול לשמש גם 100.000 ק''מ ללא החלפה וזה מיוסם בשטח בעיקר במשאיות דיזל כמו VOLVO. אך אם אנו מדברים על מנועי בנזין בעלי נפח קטן המשומנים ע''י כמות קטנה של שמן מנוע (4-5 ליטר) אז אין ממש סיבה למשוך מעבר ל15-20 אלף ק''מ במקרה הכי קיצוני. אם מנועים בעלי נפח 1.6-2.0 היו משומנים על ידי כמות של 15-20 ליטר שמן אז טיאורטית היה אפשר להגיע למרווח של החלפת שמן פעם ב-50.000 ק''מ ויותר.

הבעיה הכי גדולה של מרווח החלפה נמוך בפרייבטים הוא פילטר שמן, שלא יחזיק יותר מ-10/15 אלף ק''מ במקרה הכי טוב. כאשר יסתם הוא לא יהיה חלק מטיהור שמן במערכת והמנוע ישומן ע''י שמן מזוהם. משם הדרך מאוד מהירה לשיפוץ/החלפה.

כאשר אתם מדברים על מרווחי החלפה גבוהים תחשבו יותר על פילטר שמן מאשר השמן עצמו, כי הפילטר חי פחות זמן.

ואתה יודע מה האבסורד? שפילטר אתה יכול להחליף לבד, הוא זול מאוד - וקל להחליף לבד בלי לגרום נזק, בניגוד לפלאגים למשל שקל יותר לקלקל. אני מסכים לחלוטין שלא משנה איכות השמן - אם לא דואגים להחלפה סדירה ועיקבית של הפילטר, לא עשינו כלום בזה. היום יש גם פילטרים שנחשבים איכותיים יותר ממקוריים והמחיר שלהם לא גבוה במיוחד מעבר למקוריים.

מצד שני, איכות השמן כן משנה תמיד לרכב, ואין מה לעשות שמן הוא מוצר מתכלה שלאט לאט מאבד מתכונותיו - ואני לא סומך לא על LM ולא על שום דעה אחרת - ובגלל שלי יש מימון לרכב (שלא מפוקח ממש, לגבי על מה משלמים ובאיזו תכיפות) אני מחליף שמן כל 5000 ק"מ (כולל פילטר) - אם היה עלי לשאת בעלות (לפעמים כן) אז הייתי מחליף כל 10 גג..

ואתה צודק לחלוטין שתלויה כמות השמן במנוע - אם היה מקום לשים במנוע 20 ליטר או 50 ליטר שמן, ייתכן ולא צריך היה להחליף שמן אלא פעם בשנה, רק פילטרים.. אבל אז גם צריכת הדלק הייתה פחות טובה - אבל זה כבר דיון אחר.

* תוספת:

אני רוצה להפנות לשרשור נוסף בו יש קישורים חיצוניים וקובץ PDF לקריאה - והסבר יפה של addidaz על ההבדל בין איכויות השמן והמשמעות לגבי המשתמש - שאיכות נמדדת לא ביכולת השימון אלא למעשה בפרק הזמן שהשמן אמור לתפקד באיכות המקורית.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=186745

טכנולוגיה מתקדמת

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 6099 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...