Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6750 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

היום שמתי לב (אחרי חודש שהאוטו בבעלותנו) שאין לנו משענות ראש מאחור (פיאט פונטו 2005).

רציתי לדעת מה הסטנדרט לגבי משענות ראש לנוסעים מאחור. זה נראה לי מסוכן לנסוע בלי.

תודה מראש!

פורסם

מישהו בסמל"ת החליט שאין צורך לייבא את הפונטו עם משענות ראש מאחורה,

וגם לקצץ בעלויות הרכב על חשבון הבטיחות (וגם הנוחות) של הנוסעים.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

גם אני נתקלתי בהרבה רכבים שלא קיימות אצלהם משענות ראש במושבים האחוריים, אולי זה כדי שלא יסתיר לנהג את השמשה האחורית כשאין נוסעים מאחורה.

במרצדס נתקלתי שזה חשמלי, כאשר יש נוסעים מאחורה המשענות רואש עולות, כאשר אין נוסעים מאחורה הן בלחיצת כפתור מתקפלות.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם
אולי זה כדי שלא יסתיר לנהג את השמשה האחורית כשאין נוסעים מאחורה.

שטויות. מדובר על קמצנות של היבואן ותו לא.

אגב, אם רוצים, לא חסרות שיטות לגרום לכך שהמשענות לא יפריעו. אצלי במאזדה, לדוגמה, הן מחוברות קבוע למושב ויחסית נמוכות (לא פיתרון מדהים, המשענות לא שימשיות לאנשים גבוהים). פתרון יותר טוב שיש ברנו מגאן (ואגב גם ראיתי אותו כבר בקורולה 98, במשענת האמצעית) הוא לשנות את צורת המשענת. המשענות במושבים האחוריים שונות מאלה של הקדמיים, הן בצורת "ר", כלומר כשהן מקופלות החלק האנכי של משענת הראש צמוד למושב, כך שמשענות הראש מצמצמות את שדה הראיה בס"מ בודדים (ועדיין ניתן לראות את בית המנורה של אור הבלם האמצעי, כלומר ההפרעה אפסית אם קיימת בכלל).

"ai motoare capul doare"

פורסם

ציטוט:

מה שבטוח שלא בגלל זה הרכב מגיע בלי משענות מאחור.

לא חסר אפשריות של משענות שימנעו הסתרה במקרה שאין יושבים מאחורה.

קח לדוגמא את המאזדה 2 שיש אפשרות להוריד את המשענות מאחורה למצב שהן לא מסתירות.

mazda22.JPG

Mazda 3 - 150 HP

פורסם

האמת שזה נראה כאילו זה בכלל לא יותר גבוה מהכתפיים של הנוסע מאחורה

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

תבדוק אם יש במושבים הכנה למשענות.

בפז'ו 206 למשל, יש הכנה אבל היא נמכרת ללא המשענות - לדעתי מטעמי "חיסכון" של היבואן.

פורסם

חלק ניכר מהרכבים (אני חושב שמעל 90%) עד סוף שנות התשעים הגיעו בלי משענות ראש אחוריות, בעיקר הזולות יותר.

מאז המגמה הולכת ומשתנה.

בכל מקרה, ניתן להוסיף משענות ראש אחוריות אצל רפד רכב, גם אם אין הכנה, לא בעיה רצינית.

אצלי ברכב לדוגמא יש משענות אחוריות אבל הן נחות להן בבית (אני מוביל הרבה דברים עם הרכב ולכן המושבים כמעט תמיד במצב מקופל או בהיכון).

פורסם
תבדוק אם יש במושבים הכנה למשענות.

בפז'ו 206 למשל, יש הכנה אבל היא נמכרת ללא המשענות - לדעתי מטעמי "חיסכון" של היבואן.

אכן, בזמנו רכשנו 206 חדשה מודל00, היא הגיע בלי משענות אחוריות ואנחנו נאלצנו להוסיף 950 ש"ח כדי שהיושבים מאחור לא יתבאסו...

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם
ציטוט:

מה שבטוח שלא בגלל זה הרכב מגיע בלי משענות מאחור.

לא חסר אפשריות של משענות שימנעו הסתרה במקרה שאין יושבים מאחורה.

קח לדוגמא את המאזדה 2 שיש אפשרות להוריד את המשענות מאחורה למצב שהן לא מסתירות.

גם בפונטו HGT זה ככה.

שחרון

חרדון מקבוצת החרדוניה :roll:

פורסם

אם אני זוכר נכון, דגמי ה ELX של הפונטו (דור 2B) הגיעו עם משענות ראש מאחור.

אני אפילו חושב שהם הגיעו עם חגורה אמצעית בעלת 3 נקודות עגינה (או שזה רק בדגמי ה HLX?)

!AWDSOME

פורסם

תודה על התגובות חברה אבל יש לי עוד שתי שאלות:

1. האם היצרן מייצר את המכוניות עם משענות מאחור? (או שחלק דגמים כן וחלק לא)

2. הכנה למשענות אתם מתכוונים לחורים בכיסא?

שוב תודה!

• תוכן חדש...