Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלה בנוגע לקלאץ'

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6745 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

באוטו של המורה שלי(סיאט טולדו טורבו דיזל) הקלאץ' הוא קצת שונה.כאשר אני עומד ומתחיל ליסוע אני צריך להחזיק את הקלאץ' בנקודת חיכוך מספר שניות ורק לאחר מכן אפשר לעזוב וללחוץ על הגז.

רציתי לשאול למה זה כי בחיים לא שמעתי על דבר כזה.מעניין אותי לדעת אם זה בגלל שזה דיזל או שהוא עשה את זה בכוונה?או שיש רכבים מסויימים שבהם יש קלאץ' כזה.

תודה לעונים.

פורסם

בגדול בכל רכב הנסיעה מתחילה בשחרור המצמד בשני שלבים

1 זה שחרור קטן עד לנקודת התפיסה

2 שחרור הדרגתי עד הסוף

מבלי להחזיק אותו כמה שניות!!!

אני לא מורה נהיגה אבל בעל רשיון סמיטריילר ונהגתי קצת בחיי ומה שאתה מספר עושים אך ורק בזינוק בעלייה ולא כמה שניות אלא

שניה אחת לכל היותר.

אבל אם המורה אמר אז זה קדוש!!!

תגמור לו את המצמד למומחה שלך!!!

בהצלחה

צ'רי טיגו 7 פלאג אין הייבריד 2026

מאזדה 3 ספיריט 2014 2.0

פורסם

הבחור צודק ,

כמורה לנהיגה וגם בעל רישיון נהיגה על סמי טריילר (ועבדתי בזה מספר שנים).

המורה לנהיגה צודק.

יש להגיע עד נקודת החיכוך,

לשחרר את דוושת הבלם,

וכאן מתקבלות 3 תוצאות.:

1- הרכב מתדרדר לאחור - יש ללחוץ שוב על דוושת הבלם ולהגיע לנקודת חיכוך טובה יותר.

2-הרכב נע קדימה - מצב טוב אבל לא לזה רצינו להגיע, יש ללחוץ מעט על דוושת הדלק ולאחר כמטר עד מטר וחצי לשחרר את דוושת המצמד בעדינות תוך כדי כך להגביר מעט את הלחיצה על דוושת הדלק.

3-הרכב עומד במקום- יש ללחוץ על דוושת הדלק ובו בזמן לשחרר מעט את דוושת המצמד עד שהרכב ינוע ואז יש להקפיא את הרגל הלוחצת על המצמד עד שיעבור מטר עד מטר וחצי, ולשחרר בעדינות את המצמד.

ברכב עם מנוע דיזל ניתן להתחיל נסיעה ללא לחיצה על דוושת הדלק כלל, אבל ברגע שהתלמיד יקבל את הרישיון ,קרוב לודאי שינהג על רכב עם מנוע בנזין שהוא עדין יותר ומחייב לחיצה על דוושת הדלק כל התחלת נסיעה .

אם לא אז המנוע יכבה .

בהצלחה.

ירון מאיר

פורסם

גם במישור אני צריך להחזיק את המצמד בנקודת חיכוך מספר שניות ואז לשחרר לגמרי.

בד"כ ברכב ידני אמורים לשחרר את מצמד בעדינות וזהו, לא?ללא צורך בלחיצה ממושכת בנקודה כלשהי.(במישור)

פורסם

אם תשחרר את המצמד ללא שהייה בנקודת החיכוך המנוע עלול להיכבות,

באם לא נכבה המנוע אתה והנוסעים תקבלו מכה חזקה בגב כתוצאה מהתחלה לא נכונה של נסיעה.

ירון מאיר

פורסם

אני בא מתוך הנחה שאני רוצה לזנק במהירות.

הבעיה שהכי מטרידה אותי זה שבעליות, אני רגיל שאני עוזב את המצמד ואת הבלמים בצורה כזאת שהאוטו מתחיל ליסוע ולא מתדרדר אחורה.זה מה שטוב במצמד באוטו של המורה שלי.

באוטו בנזין ידני, אני אצטרך להתאמן ולתרגל כדי להגיע לתוצאה שהאוטו לא ידרדר אחורה.

אני בעצם לומד ומתרגל עכשיו לאוטו קצת שונה וזה מה שמטריד אותי.

פורסם
.זה מה שטוב במצמד באוטו של המורה שלי.

באוטו בנזין ידני, אני אצטרך להתאמן ולתרגל כדי להגיע לתוצאה שהאוטו לא ידרדר אחורה.

אני בעצם לומד ומתרגל עכשיו לאוטו קצת שונה וזה מה שמטריד אותי.

זה לא המצמד של המורה

זה אתה

אתה הוא זה שקובע את מהירות היצמדות המצמד.

ככה זה בחיים

ככל שתעשה יותר יהיה יותר טוב

וניסיון זה הדבר היחיד שלא ניתן לקנות בכסף.

בהצלחה.

ירון מאיר

פורסם

גם אני קיבלתי את אותה ההוראה ממורה הנהיגה שלי לפני 3 שים, וגם דובר על סיאט טולדו TDI. אמנם הפעולה הנ"ל אינה חיונית לתחילת הנסיעה, אך כפי שכותב הרמב"ם זיע"א על הרוצה להיגמל ממידה רעה, עליו ללכת לעבר הקיצוניות נגדית ואז בסופו של דבר יגיע אל דרך האמצע. כן הדבר בכל עניין בחיים וגם בלימוד נהיגה - הנטייה הטבעית היא לזרוק את הקלאץ' ברגע שהרכב מתחיל לנוע ולהוסיף תאוצה. פעולה שכזו תגרום לתחושה לא נוחה עד אי-נעימה ביותר לנוסעי הרכב, לבלאי מהיר של הקלאץ' ולדימום המנוע במקרים מסוימים, וע"כ המורה מתחיל את הלימוד משחרור איטי של הקלאץ', אמנם בצורה קיצונית ומוגזמת, אז בצורה שתוביל אותך לדרך האמצע ולמתינות כלשהי בשחרור הקלאץ' בעתידך כנוהג ברכב.

פורסם

בעיקרון ברכב בנזין, זה פוגע במשהו אם מתחילים בנסיעה ללא לחיצה על דוושת הגז? דהיינו שחרור הקלאץ לגמרי ללא גז ורק אז הוספת דלק?

האם זה מקצר את חיי הקלאץ'? (אולי אף מאריך?)

תודה

פורסם

יש גם מכוניות בנזין שגם בזינוק בעלייה צריך להוסיף גז[בכדי לא להדרדר]

לגבי הגעה לנקודת חיבור, לדעתי מיותר,

לי יש בנזין ידני ואני פשוט מוסיף טיפה גז ואותו הזמן מגיע כבר לנקודת החיבור,

ואחרי 1000 פעם שזה קורה, לומדים להוסיף גז ולשחרר הקלאצ בזמן, ולהתחיל נסיעה בלי הדרדרות/גימגומים/מנוע מת.

----

• תוכן חדש...