Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שאלות בנוגע לשיפורים------->

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8261 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ח'ברה אולי טחנתם את הנושא עשרות ואף מאות פעמים, אבל מתוצאות החיפוש שמצאתי

לא הפקתי הרבה, אז אני נאלץ לפנות אליכם בתקווה שלא תפנו אותי עוד פעם לחיפוש 8)

קיצר, השאלה שלי היא האם מומלץ להתקין ברכב חדש מהסוכנות, 1600 סמ"ק 102

כוח-סוס אוטומטי, אביזרים כגון פילטר פתוח ו\או צ'יפ או האם ממש ממש לא מומלץ לעשות

כזה לדבר לאוטו חדש ועדיף להשאיר אותו כפי שקיבלתי אותו ולחכות קצת זמן עם

השטויות הנוספות?.... :roll: .. שאלה נוספת היא האם צ'יפ שמשמעותו היא ניצול

גדול יותר של המנוע לא פוגמת במנוע בטווח הארוך?? כי הרי המנוע לאחר התקנת הצ'יפ

מפיק יותר ממה שהוא צריך.. האם זה לא "גומר" אותו מהר יותר?

ושאלה אחרונה היא האם עדיף שלפני שאני מתקין כאלה דברים אני יברר טוב טוב אם

המקום הזה יודע מה הוא עושה, או שמספיק שהמקום מתקין אביזרים למכוניות אחרות,

ואני שמעתי על זה?... תודה רבה..

אדם. :beerchug:

פורסם

לא מומלץ בכלל להתקין צ'יפ על רכב חדש כי האחריות של הרכב יורדת אוטומטית .

צ'יפ כן מוריד את חיי המנוע אבל תלוי איזה צ'יפ ...

בדרך כלל לא מומלץ להתקין צ'יפ אלא במכוניות גם טורבו ..

וזהו נדמה לי

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

פורסם

בקשר לפילטר פתוח זה דווקא בסדר, משפר את הנשימה של המנוע, זה לא קשור לאוטומט, למרות שבאוטו חדש הייתי מחכה כי הפילטר שלך כרגע פועל בדרך האולטימטיבית שכן כך הוא נבנה ע"י החברה לעשות את מירב העבודה תחת התנאים וההגבלות שקבועים בחוק ובמגבלות האוטו.

בקשר לצ'יפ באמת זה בזבוז לשים צ'יפ על אוטו שהוא לא טורבו בגלל שהצ'יפים מוסיפים הכי טוב לטורבו, במקרה שלך שהאוטו הוא לא טורבו הצ'יפ יוסיף במקרה הטוב 10% לכ"ס שזה אצלך עוד 10 כ"ס שזה לא משמעותי בכלל וגם את ה10% האלה לא תשיג אם לא תחליף מערכת פליטה ויניקה שיותאמו לסף החדש של ביצועי המנוע שהצ'יפ הוסיף לך.

בקשר לאיפה לעשות דברים כאלה, כמובן לפני שאתה עושה תתיעץ טוב טוב עם חברי הפורום, שמבינים ויודעים ועשו בעצמם בקשר למקומות הכי טובים לעשות כל שיפור.

ובמובן הכללי, צריך להבין שיצרני המכוניות יותר חכמים ממני וממך וההבנה שלהם והנסיון והידע גוברים על ה"ידע" שלנו, גם הם מודעים ל"שיפורים" כביכול, הם מודעים שאפשר לתכנת את מחשב האוטו להוציא ביצועים יותר טובים, אפשר לשים פילטר פתוח לשיפור הנשימה ומערכת פליטה יותר יעילה, אבל אתה צריך להבין שאוטו זה לא משהו שבונים בלי מחשבה, יצרני האוטו עושים את המירב כדי להפיק את מרבית התועלת ממרכיבי האוטו השונים, במגבלות החוק והשמירה על האוטו, לדוגמא: ניתן לך דוגמא למשהו שמשלב בין כל הדברים שדיברנו עליהם: נגיד שאתה שם צ'יפ, בשביל שיהיה בצ'יפ תועלת יש צורך במערכת יניקת אויר יותר טובה (פילטר פתוח) + במערכת פליטה שתעמוד בלחצים שהשיפור ביכולת המנוע יוצר (יותר גזים, משום שיש צריכה מוגברת של דלק), לכן אתה צריך להחליף מערכת פליטה, זאת אומרת אגזוז זרימה חופשית שיוכל להוציא את הגזים המצטברים בצורה יותר טובה מבלי ליצור עומס על המנוע, לפעמים אפילו להוריד ממיר כדי לקבל יכולת נשימה מתאימה למנוע וזרימת גזים אופטימלית, כשאתה עושה את כל הדברים האלה אתה מגיע למצב שהרכב במקרה הזה לא עומד במגבלות החוק בנוגע לזיהום אויר, אחרת כבר מתכנני האוטו שבו נגיד שיש להם ידע מסויים בנושא כבר היו עושים שיפורים אלו בעצמם, אבל הם תכננו את האוטו שיעבוד בצורה אופטימלית במגבלות החוק... אז כל עוד האוטו חדש הוא בוודאי עובד בצורה מושלמת במגבלות הקיימות ואין כל צורך בשיפורים, ברגע שחלקים מהאוטו מתחילים לעבוד בצורה פחות טובה זה הזמן להחליף אותם למרכיבים יותר טובים שגם מוסיפים להספק.

ד"א אשמח אם תציין איזה אוטו יש לך.

מקווה שעזרתי.

תומר.

X כ"ס יפניים = X כ"ס צרפתי כפול 1.5

1.כועס ומנצח, כועס ומנצח - כמו חתול

2.כרגע למדתם שיעור מהיר איך הופכים לימון ללימונדה

(ממיטב אמירותיו השנונות של מודי בר-און בעת שידור חצי גמר אליפות "ניין בול" בספורט +5)

פורסם

תומר.

לפי מה שהוא מתאר נשמע כמו גולף

למה בגלל ה1600 סמ"ק 102 כ"ס?

איפה אתה מברר דברים כאלה? תן לי שם של אתר עד עכשיו עוד לא מצאתי.

(ממיטב אמירותיו השנונות של מודי בר-און בעת שידור חצי גמר אליפות "ניין בול" בספורט +5)

פורסם

תומר.

לפי מה שהוא מתאר נשמע כמו גולף

למה בגלל ה1600 סמ"ק 102 כ"ס?

איפה אתה מברר דברים כאלה? תן לי שם של אתר עד עכשיו עוד לא מצאתי.

לא קשור לשום אתר וזאת הייתה סתם השארה.

במקרה אני מכיר חלק מהמנועים של קונצרן פולקסוואגן.

אבל אתה תמיד יכול להכנס ל נטקאר, שם יש מידע מפורט לגבי כל הרכבים החדשים שנמכרים כיום.

http://www.netcar.co.il/guide.asp?manuf=31&model=156

פורסם

ואללה תודה

פורסם
ח'ברה אולי טחנתם את הנושא עשרות ואף מאות פעמים, אבל מתוצאות החיפוש שמצאתי

לא הפקתי הרבה, אז אני נאלץ לפנות אליכם בתקווה שלא תפנו אותי עוד פעם לחיפוש 8)

קיצר, השאלה שלי היא האם מומלץ להתקין ברכב חדש מהסוכנות, 1600 סמ"ק 102

כוח-סוס אוטומטי, אביזרים כגון פילטר פתוח ו\או צ'יפ או האם ממש ממש לא מומלץ לעשות

כזה לדבר לאוטו חדש ועדיף להשאיר אותו כפי שקיבלתי אותו ולחכות קצת זמן עם

השטויות הנוספות?.... :roll: .. שאלה נוספת היא האם צ'יפ שמשמעותו היא ניצול

גדול יותר של המנוע לא פוגמת במנוע בטווח הארוך?? כי הרי המנוע לאחר התקנת הצ'יפ

מפיק יותר ממה שהוא צריך.. האם זה לא "גומר" אותו מהר יותר?

ושאלה אחרונה היא האם עדיף שלפני שאני מתקין כאלה דברים אני יברר טוב טוב אם

המקום הזה יודע מה הוא עושה, או שמספיק שהמקום מתקין אביזרים למכוניות אחרות,

ואני שמעתי על זה?... תודה רבה..

אדם. :beerchug:

נראה שמדובר בגולף\בורה 1.6.

במקרה היתה ברשותי גולף עם מנוע זהה וגיר ידני.

הרכב שופר:

ציפ של סופרציפ

דוד פתוח של OMP

דוד תחליפי במקום ממיר

פילטר פתוח של JR

ווסת דלק

התוצאות:

נשימה הרבה יותר טובה של הרכב ותגובת דוושה טובה יותר.

הרכב הרגיש במעט חזק יותר.

צריכת דלק עלתה במעט

סרחון התווסף כל פעם שיוצאים מהרכב בגלל הורדת הממיר

סל"ד לא הכי יציב בפקקים כנראה בגלל שהפילטר נשם אויר חם למרות שהיה לו תיעול של אויר קר מבחוץ.

אה וכמובן שורה נוספת בחשבון הישרכארד על סך 4500 שקל.

עשה לעצמך טובה ותוותר על השיפורים, אם אתה באמת רוצה רכב זריז תמכור ותקנה GTI ישנה יותר

שי

גולף GTI סטנדרטית....כמעט

פורסם

טוב - תראה, קודם כל אם חובב ביצועים רציני אתה, למה אוטומטית כבדה? נו שוין.

אמא יודעת שאתה מתכוון לעשות את הדברים האלו לאוטו? אמא תסכים שתסכן את האחריות על האוטו שלה בשביל עוד רבע שניה אפס למאה?

ולעניין - כפי שכבר כתבתי בעבר - מאחר והרכב אוטומטי, והואיל ורוב השיפורים הנפוצים מוסיפים כ"ס בסל"ד גבוה אך על חשבון הצרת רצועת הכח והקטנת המומנט בסל"ד נמוך, תקבל מעט (בדגש על מעט) יותר מיץ בקיקדאונים עצבניים, אבל הרכב ממש יסבול בשיוט.

מכוניות אוטומטיות משייטות בסל"ד נמוך מאוד, ופגיעה במומנט בסל"ד זה סתם תגרע מהשימושיות היום יומית של הרכב.

אם לשפר אוטומטיות - אז לכו על מכוניות בשרניות בעלות מנועים גדולים ורבי מומנט מראש. אל תקלקלו את המשפחתומטית שלכם (או של אמכם) סתם. ובטח לא כשהיא באחריות.

פורסם

לאחרונה התקנתי ציפ' של סופרציפס בבייבי שלי. יש לציין שיש לי אגזוז של רמוס ו - cold air intake של AEM. האם אתם חושבים שזה יגדיל את צריכת הדלק של הרכב בהנחה שאני משייט להנאתי ברוב ימות השבוע (עבודה), ולוחץ יותר בסופ"ש.. מה דעתכם על בלאי מואץ של המנוע?

אה, התיבה אוטומטית. :(

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

• תוכן חדש...