Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת מזוזות בבית חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6761 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

רכשתי בית חדש לי ולאשתי,שיפצתי אותו מהיסוד וכעת שאני בשלבי סיום ויש לי שאלה הלכתית:

היו לי מזוזות בבית וחשבתי ללכת לבדוק את הקלף מבחינת כשרות ובמידה והן תקינות לקנות בית חדש למזוזות ולסיים את הסיפור,אולם אשתי חושבת שיש לרכוש גם קלפים חדשים(שעלות קלף פשוט וטוב עולה בערך 150 שקל לקלף), השאלה היא מה נכון לעשות ?

תודה לעונים.

פורסם

למה לא?

בית חדש, גם מזוזות חדשות!

על מזוזות אל תתקמצן, תאמין לי שזה מאוד חשוב.

תלך תקנה משהו יפה וגדול לכניסה לבית, לחדרים משהו קטן וצנוע.

מזל טוב על הבית ובהצלחה!

Kia Sportage, 2014 

פורסם

אין כזה דבר שאלה הלכתית, כל רב יגיד לך משהו אחר, אם כבר אתה שואל אז תשאל רב שאתה סומך עליו.

בכל אופן אני דוגל בשיטה שכל אחד יעשה לפי האמונה שלו ואת זה אתה צריך לסגור עם אישתך לפי האמונות של שניכם.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אם אני לא טועה אתה יכול להישאר עם הישנות, ובלבד לבדוק את תקינותן. שוב, לפני שאתה מחליף, שאל רב, כי יכול להיות שאתה לא צריך.

יש איסור להוציא מזוזות מהבית לפני שמוכרים, אבל לא כך המקרה כאן.

לעשות מזוזה מפוארת בכיסה לבית זה מטעם הידור מצווה.

תריץ חיפוש כאן kipa.co.il הרבנים כאן לא מהזרם החרדי ולא יגידו לך להחמיר סתם.

פורסם

אני הייתי מחליף קומפלט הכל כולל הכל, לא שווה את הסיכון שמא נפל בהם פגם (במיוחד עקב השיפוץ).

קודם כל תחליף לקלף חדש (לא לשכוח את הישן לגניזה ולהיזהר בו מאוד), לאחר מכן תחליף גם את הכיסוי של המזוזה עצמה.

למיטב ידיעתי אין צורך לברך (אתה מחליף קלף בקלף, ובית מזוזה בבית מזוזה).

ועכשיו להלכות: "כמו שנאמר: "וכתבתם וכו', למען ירבו ימיכם וימי בניכם"; וכל הזהיר בה, יאריכו ימיו וימי בניו, ואם אינו זהיר בה, יתקצרו, חס ושלום."

אם אותו אדם תוקע כמה מזוזות בביתו, מספיק לברך פעם אחת, ואם הסירה לשם תיקון של כמה דקות או לקבעה מחדש לא יברך, אבל אם הדבר ארך יותר מכמה שעות (דעתך הוסחה) יברך.

המזוזה צריכה להיות זקופה, את המזוזה קובעים בצד ימין (כאשר אתה נכנס לבית/ לחדר), בתחילת השליש העליון של המשקוף, בחלק החיצוני.

לא קובעים מזוזה בתוך קיר, היא צריכה לבלוט (שיראו שיש מזוזה) ואם כבר עשו כך צריך לסמן שיבלוט עד כמה שאפשר.

אם זה חדר שישנים בו איש ואישתו אסור לשים בית מזוזה שקוף בהלכה כתוב "כלי בתוך כלי".

אם אתם מכינים את בית המזוזה צריך שיהיה כתוב מבחוץ "שדי" או בית מזוזה שקוף (שידעו שזאת מזוזה

אין ראוי לכסות המזוזה במקום נקי וטהור ואם שמים בית מזוזה שקוף או עם חלון צריך להיזהר שלא לשים כנגדה מי רגליים, מים של נטילת ידיים, צואה של תינוקות וכו'.

"אם קבע המזוזה את המזוזה על המזוזות (המשקופים בצדדים) בעודן תלושות מן הקרקע ואחר-כך קבען- פסול; והא הדין אם הפתח היה קבוע בכתל, וקבע המזוזה כדין ואח"כ סתרו הכתל, ובאים להחזיר הפתח לכתל, והמזוזה עדין קבועה בה- פסולה, כיון שצריך "תעשה ולא מן העשוי"'; אלא צריך אחר עשית הפתח בכתל יסירנה ויחזור ויקבענה".

בשירותים ואמבטיה לא שמים מזוזה.

אם בפתח יש שתי מזוזות (משקופים של הצדדים) בגובה עשרה טפחים, ומשקוף (גם אם זו קשת ויש שתי מזוזות ישרות ולא מעוגלות באורך עשרה טפחים) חייב במזוזה.

אם אין דלת בפתח זה ישתדל לברך על אחת שיש בה דלת (הכניסה לבית) ואז לתקוע גם בה (מספיק לברך פעם אחת).

ההלכות מובאות מתוך " קיצור ע"פ בן איש חי - הלכות" הרב יוסף חיים (בעריכה מחודשת של דניאל עזרא הכהן) כל הזכויות שמורות.

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם

בתור אדם חילוני, הייתי רוצה להבין: למה כ"כ קריטי לעמוד בכל ההלכות הקשורות למזוזה?

האם ה' לא אוהב את כולנו במידה שווה? האם מזוזה עקומה או קלף שהניילון שלו התקמט ימנעו

ממני אושר נצחי וחיים שלווים בעולם הבא? או שזה קשור לעולם הזה, ולחיי היומיום של תושבי הבית?

אני לא שואל את זה בנימה צינית, רק בניסיון להבין את ההתעקשות הזאת על הפרטים הכי קטנים... :roll:

פורסם

ההתעקשות על הפרטים הקטנים עוזרת לשכוח את החטאים הגדולים. [תופס מחסה ונעלם]

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3478702,00.html

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

קודם כל מזל טוב על הבית החדש אחי. ### אם הוא אחיך, תעשה לו מערוף, ותביא לו מזוזות בתור מתנה לחנוכת בית ###

אתה יכול ללכת לכל רב שגר קרוב לביתך או אפילו לפנות לרב בית כנסת שגר קרוב אליך בבקשה שיבדוק את הקלפים של המזוזות, אני מבטיח לך שבשמחה יעזרו לך.

אשרי תמימי דרך ההולכים בתורת יהוה.

פורסם
האם ה' לא אוהב את כולנו במידה שווה? זה אצל הנוצרים, לא כאן. האם מזוזה עקומה או קלף שהניילון שלו התקמט ימנעו ממני אושר נצחי וחיים שלווים בעולם הבא? חלילה, אין קשר. או שזה קשור לעולם הזה, ולחיי היומיום של תושבי הבית? גם לא, זה לא קשור לכלום, פרט למזוזה עצמה.

אני לא שואל את זה בנימה צינית, רק בניסיון להבין את ההתעקשות הזאת על הפרטים הכי קטנים... :roll:כל אחד והדברים החשובים לו... מי שרוצה להקפיד על מזוזה לפי ההלכה היהודית, כדאי שידאג לתוכן שלה [הקלף] ופחות למסגרת.

12345

dirty old man

need love too

פורסם
בתור אדם חילוני, הייתי רוצה להבין: למה כ"כ קריטי לעמוד בכל ההלכות הקשורות למזוזה?

האם ה' לא אוהב את כולנו במידה שווה? האם מזוזה עקומה או קלף שהניילון שלו התקמט ימנעו

ממני אושר נצחי וחיים שלווים בעולם הבא? או שזה קשור לעולם הזה, ולחיי היומיום של תושבי הבית?

אני לא שואל את זה בנימה צינית, רק בניסיון להבין את ההתעקשות הזאת על הפרטים הכי קטנים... :roll:

ואני שואל אם אתה אדם חילוני אז מה מעניין אותך הלכות הקשורות למזוזה?

אם אתה אדם מאמין ושאינו מקיים מצוות זהו דבר אחר לחלוטין.

אתה מאמין בבורא עולם? מאמין שהתורה הקדושה היא ההיסטוריה של העם שלך, ספר החוקים וגם המדריך ליהודי בכדוה"א?

הקב"ה אוהב את כל היהודים במידה שווה כמו שאב אוהב את כל ילדיו במידה שווה, מצד שני ילד שילך וימרוד באביו האם היחס של אביו כלפיו יהיה דומה כמו היחס שלו לאחרים שכן שומעים בקולו?

בקשר לפגם במזוזות, האמונה היא שכשהמזוזות פגומות אין ברכה על הבית, אין השגחה עליונה, ולכן עדיף שלא לשהות בבית אפילו לילה אחד כל עוד אין בו מזוזות.

כשעוברת תקופה לא טובה על יושבי הבית, הדבר הראשון שבודקים הוא את המזוזות.

בקשר לעולם הבא, ממה שאני למדתי והבנתי בעולם הזה אתה צריך לרדוף ולקיים כמה שיותר מצוות, אדם שחוטא חס ושלום מקבל את העונשים שלו כאן בעולם הזה ובמזומן.

לעומתו אדם ירא השם, ששמר מצוות ועבד את הקב"ה כל חייו כאשר הוא יגיע לעולם הבא השכר שלו ימתין לו שם.

כמו שנאמר "מי שטרח בערב שבת, יאכל בשבת".

המצוות שיהודי עושה בעולם הזה הופכות את התקופה שלו כאן לטובה יותר (אם כי מאתגרת וקשה לעתים), ובעיקר מזכה אותו בחיי העולם הבא.

יהודי שחוטא או לא מקיים מצוות בכלל יסבול אין פה אפס, שמעתי גם על יהודים אתאיסטים/ אנטי-דתיים שמכרו את מצוות ברית המילה שלהם ליהודי מאמין (יש וויכוחים על זה אם זה אפשרי, אבל מראה את הזלזול) ונפטרו מיד מכוון שזוהי המצווה היחידה שהחזיקה אותם בעולם הזה.

כל טוב לכולם וחג אורים שמח.

תזכו למצוות.

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם

חברה

תודה לכולם על התגובות וכמה דברים לסיום השרשור:

דבר ראשון אני אדם חילוני ומעולם לא הייתי דתי אבל למרות זאת זהו מעשה שנראה לי נכון בלי יכולת להסביר יותר מדי למה זה חשוב לי ולאשתי לבצע את זה כמו שצריך.

דבר שני מדעות של אנשים גם דתיים וגם חילוניים הבנתי שאין כאן משהו חד משמעי לכאן או לכאן אם לבדוק את הקלף בלבד או להחליפו לחדש כי זה בית חדש.

ולסיום החלטנו אני ואשתי לקנות קלפים חדשים ובתי מזוזות חדשים לכל הבית,אמנם הוצאה לא קטנה(כמה מאות שקלים) אבל אחרי שכבר שיפםצתי ביותר ממאה אלף שקל את הדירה(וזה אחרי שאת רוב השיפוץ ביצעתי לבד) אני אבלע את הצפרדע (למרות שצפרדעים לא כשרות):-):-).

תודה לכולם על הדיון המעניין.

יום טוב.

פורסם
בקשר לעולם הבא, ממה שאני למדתי והבנתי בעולם הזה אתה צריך לרדוף ולקיים כמה שיותר מצוות, אדם שחוטא חס ושלום מקבל את העונשים שלו כאן בעולם הזה ובמזומן.

ואני תוהה למה חלקים נרחבים מהקוראים לעצמם יהודים הולכים אחר התנהגות כפייתית שגובלת בעבודת אלילים.

תזכרו תמיד שהכי חשוב זה להיטיב עם הסובבים אתכם, ורק אחר כך בא כל השאר (ולמי שלא הבין, "ואהבת לרעך כמוך").

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

אין צורך להחליף את הקלף , אם נבדק ונמצא תקין תשאיר , אין בעיה.

מזוזות זה עסק יקר , אנו קנינו חדשות במעבר לבית חדש ויצא לנו כמעט 2K.

8 קלפים ובתי מזוזות חדשים.

חשוב יותר שהכתיבה תהיה איכותית וע"י מישהו רציני שניתן לסמוך עליו.

בדברים כאלו ההבדלים בין מסורת / מנהג להלכה מתאחדים עם הזמן , ויש להבדיל ביניהם!

כשכל זרם מחמיר על החמרות מיותרות של אחרים X כמה אלפי שנים = מאה שערים.

לשים מזוזה ולא לעשות מה שNITCH כתב בהודעותו לא שווה , חבל על הקלף.

• תוכן חדש...