Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלפת מזוזות בבית חדש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6769 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ואני תוהה למה חלקים נרחבים מהקוראים לעצמם יהודים הולכים אחר התנהגות כפייתית שגובלת בעבודת אלילים.

תזכרו תמיד שהכי חשוב זה להיטיב עם הסובבים אתכם, ורק אחר כך בא כל השאר (ולמי שלא הבין, "ואהבת לרעך כמוך").

אני לא הייתי ככה מזלזל, השמועה אומרת שמי שחוטא בעולם הזה, יסע על שברולט אוויאו בעולם הבא.

ספידסיקר, אתה יכול לבדוק לי אם אפשר לשנות קצת את העיסקה? לקבל את השכר בעולם הזה , ולהיענש בעולם הבא?

אני בחור שחושב יותר לטווח הקצר ( 80 השנה הקרובות נניח)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
ואני תוהה למה חלקים נרחבים מהקוראים לעצמם יהודים הולכים אחר התנהגות כפייתית שגובלת בעבודת אלילים.

תזכרו תמיד שהכי חשוב זה להיטיב עם הסובבים אתכם, ורק אחר כך בא כל השאר (ולמי שלא הבין, "ואהבת לרעך כמוך").

ואהבת לרעך כמוך אמרת??

זה לא נראה לי מה שאתה עושה , כי חלק ממה שנקרא "ואהבת לרעך כמוך" זה לכבד את מה שבן אדם מאמין בו ולא לבקר אותו.

פורסם

קודם כל לNITCH

צודק - דרך ארץ קדמה לתורה

אבל אין קשר למזוזות שזו חובה (כמו דרך אגב הנחת תפילין פעם ביום)

לפני הכל אני אנסה להסביר את עניין הדרך ארץ בדוגמא פשוטה וחשובה מאוד

כיבוד הורים

זכיתי להסיע רב גדול וצדיק והוא אמר לי דבר כזה

אדם שלומד תורה בישיבה ומתעלה ומגיע לרומו של עולם בחוכמה (שבאה דרך טהרה ויראת השם)

מגיע הביתה ומזלזל באביו או באמו - אין לו חלק לעולם הבא

שלושה שותפים לו לאדם - אביו ואמו והקדוש ברוך הוא

ההורים נותנים את הגוף והשם נותן את הנשמה

על מי שמכבד את הוריו כתוב - מעלה אני עליהם כאילו דרתי בינהם וכיבדוני

אני רואה גם בעבודה שלי שאני עובד עם חברה שבאו מבתי כלא ושיקום ואנשים שהיום מצליחים מאוד

כשאבא מגיע לבקר - העולם עוצר,לא פגישות לא חברים - אבא זה אבא מעל הכול

ואלו אנשים מכובדים מאוד

בקשר למזוזה

קח את הקלף לבדיקה

אם אין בעיה - הכול טוב תחזיר לבית

אם אתה רוצה להדר במצווה תשים בכניסה בית מזוזה מהודר (עדיף מעץ ולא מברזל)

ו...

מזל טוב :mm_wink:

מי שמפחד מאחד לא מפחד מאף אחד

פורסם
ואהבת לרעך כמוך אמרת??

זה לא נראה לי מה שאתה עושה , כי חלק ממה שנקרא "ואהבת לרעך כמוך" זה לכבד את מה שבן אדם מאמין בו ולא לבקר אותו.

מסור את זה בבקשה למחזיר בתשובה הקרוב למקום מגוריך. הוא ישמח לגלות שהוא חוטא גדול.

ובנושא המזוזות, שימו מזוזות ושיהיה לבריאות, אבל לדקדק לרמת "יש קפל בפינה של הקלף, אז באים עלי אסונות" זה עיסוק בטפל.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

לא אמרתי שכל הדתיים "והמחזירים בתשובה" הם אנשים צדיקים בהכרח אבל גם מין הצד השני ובעיקר מין הצד השני - החילוניים לא ניתן למצוא הרבה צדיקים , כמו למשל אלו שפוגעים בקשישים חסרי ישע , שמבחינתי זה הדבר הכי מגעיל שבנאדם יכול לעשות , אני לא מסוגל אפילו להתחצף לבנאדם מבוגר.

אני אומר את בתור אחד שהוא לא דתי אבל מאמין הדוק, וגם אני הייתי מקפיד על הדברים הקטנים ביותר בעניין של מזוזות מתוך אמונה, ואתה צריך להבין שאלו שמנסים להחזיר אותך בתשובה הם עושים את זה רק מתוך אמונה שהם באו לעולם בשביל לגרום לכמה שיותר אנשים לחזור בתשובה , זה לא אומר שאתה חייב לעשת את זה.

אני נתקלתי גם בכאלו שניסו לחזק אותי ולגרום לי לחזור בתשובה אבל אף פעם לא הרגשתי שכופים עליי משהו מסויים.

פורסם

ואיך זה מתנגש במה שאמרתי?

מה עבודת אלילים בזה בדיוק?

מה ההגדרה שלך לעבודת אלילים ולמה אתה מגדיר את המצוות ככאלה?

ואני חושב שמצוות הדת היהודית ינחו אותנו בדיוק איך "להיטיב עם הסובבים אותנו", תן לגויים לחשוב איך להיטיב עם הסובבים איתם בכל מיני דרכים משונות, יש לנו אמת והדרכה אז למה אתה מחפש דרכים אלטרנתיביות?

הונדה סויויק 2002 מבסוט עד הגג! כי התקנתי עליו גגון והוא מכועררר...:roll:

פורסם

חידה (נא לא להשתמש בגוגל או בכלי חיפוש כל שהוא): מי אמר למי?

"חָדְשֵׁיכֶם וּמוֹעֲדֵיכֶם שָׂנְאָה נַפְשִׁי הָיוּ עָלַי לָטֹרַח נִלְאֵיתִי נְשֹׂא..."

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

אנשים... נראה לי שהשרשור יצא מכלל שליטה והפך משאלה קטנה למלחמה בין מאמינים /דתיים/חרדים/אדוקים לבין חילוניים/גויים/חוטאים, זאת לא הייתה מטרת השרשור.

שכל אדם יעשה כטוב בעיינו ולפני כל השאר שקודם כל יהיה אדם טוב,לאחר מכן שכל אחד יעשה חשבון נפש עם עצמו כמה הדרך שלו נכונה יותר או פחות מאחרים.

• תוכן חדש...