Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6807 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לילה טוב :-)

יש לי דילמה קטנה , ב 106 שלי יש רעש דוחה שאני מניע את האוטו והוא יוצא מכיוונו של הדוד הקדמי , רעש של פצפוצים \ חלקיקים כאלו עפים להם שם , וגם שומעים שהדוד הקדמי לא ממש "משתיק" את הרעש שבא מכיוון המנוע אלא גורם ליותר רעש מסריח ממש באמצע הרכב (בדוד הקדמי) .

האם לדעתכם לפרק את הדוד הקדמי ולא לשים כלום (פשוט להגיד לאגזוזן שירתך אותו לממיר ? או אולי גם להוריד את הממיר ?)

הבנתי שאין מי יודע מי EXTRA רעש אחרי שמורידים את הדוד הקדמי , אולי טיפה יותר ? "האירו" את עיניי . . .

אגב כאשר אני יורד ירידה תלולה מאוד (לדוגמא פרויד ,בחיפה) ואני לוחץ על הקלא'צ לשניה ומשחרר (וגם אם לא לפעמים) נשמע רעש של חלקיקים עפים להם בסבבה שלהם שם . . הדוד הקדמי מת וזהו ? להכין אותו לקבורה ?

ועוד שאלה קטנה , אני מתכנן לעשות טיפול 5K (בעוד 1000K) כדי לעבור לשמנים ונוזלים מומלצים יותר מהסטנדרט שקיבלתי במוסך .

אחרי חיפוש בפורומים ועוד , ראיתי המלצות על שמן גיר ESOO , ושמן מנוע Mobil \ Tecnic , נוזל קירור Tecnic \ prestone , מישהו יכול להגיד לי מהם המלצות היצרן ומה מבין השמנים עדיף ?

תודה .

פורסם

שמן מנוע מומלץ לפיז'ו על ידי היצרן הוא טוטאל . אבל גם ESSO , LM , ELF , MOBIL1 , EGIP , כולם טובים , קשה לי להאמין שתרגיש בהבדל עם זה או אחר .

שמן מנוע ממולץ על ידי יצרן בפיז'ו הוא TOTAL או ESSO , שוב , לא כלכך משנה במה תשתמש .

לגבי נוזל קירור , טכניק הוא המומלץ .

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

רשמת בשניהם שמן מנוע , האם התשובה השניה מתייחסת לשמן גיר ?

ושאתה אומר לא כל כך משנה במה אני ישתמש הכוונה היא מבין השמנים המומלצים ? (ולא איזה שמן מג'אסר) ?

ובקשר לנוזל קירור פרסטון לא מומלץ ? רק Tecnic וזהו ?

תודה .

פורסם

כן , התכוונתי לשמן גיר . הצמיגות המומלצת לשמן גיר היא 75W-80 , המחיר של טוטאל אצל היבואן הוא 155 שח , לכמות של 2 ליטר , זו הכמות שאתה צריך .

כן , הכוונה היא שכול שמני המנוע יתנו את אותה תוצאה פחות או יותר . קשה לי להאמין שתרגיש בהבדל , גם אני לא .

לגבי נוזל הקירור , רוב החברים ממליצים על טכניק , לדעתי , גם פרסטון יתן אותה תוצאה , כאן תחליט בעצמך , 7 ליטר של טכניק , יעלו לך 140 שח בכול מוסך פיג'ו .

10 ליטר פרסטון יעלו לך 100 שח .

אני , הייתי הולך על פרסטון , אחרים לא .

שטוף היטב את מערכת הקירור , נסה לנקז כמה שיותר מהנוזל הישן , ואז הכנס חדש .

"שלום מותק מדבר סרג'יו קונסטנסה, מה שלומו?"

אוהבים אותך פולי.

פורסם

סבבה עזרת לי מאוד .

ובקשר לזה אם אני ירגיש או לא , אולי זה ימנע (או היה יכול למנוע בדיעבד) את הנקישות שיש בגיר כאשר מכניסים להילוך ראשון וכו' .

ככה שאני מבחינתי לא ממש משנה לי , אבל למנוע \ גיר זה כנראה כן משנה .

בכל מקרה תודה על העזרה אחי :)

ואם מישהו יכול להתייחס לעניין , האם פירוק הדוד הקדמי יגרום ליותר רעש (ובאיזה רמות כאילו כרוני או חפיף ?) או שפשוט לנסות למצוא אחד חליפי ?

ואם כבר חליפי האם כל דוד של כל רכב יכול להתאים ? , או שרק דוד ספציפי לדגם 106 או אולי דוד של פג'ו בכללי יתאים וזהו ?

תודה .

• תוכן חדש...