Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6813 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

אני מבקש עצה טובה לבעייה שיש לי עם הגיר האוטומאטי שלי. אנסה להיות מפורט ככל האפשר כדי לחסוך שאלות:

יש לי קוואליר שנת 95, אצלי מ 2001 מיד ראשונה, קיבלתי אותה עם 25K והיום יש עליה 133K. עד לפני 2-3 חודשים האוטו נסע כמו חלום ולא עשה בעיות מכאניות (למעט חלונות חשמליים- לא נחשב). לפני 3 חודשים בערך, נדלקה נורת האזהרה לבדיקת מנוע. במוסך המרכזי הפנו אותי למוסך "סופר גיר" הצמוד. לא ממש התאים לי להיכנס לשיפוץ באלפי שקלים כאשר אני לא מרגיש שיש בעיה בגיר. הבחור מהמוסך עשה איתי סיבוב, אמר שהוא לא מזהה משהו מיוחד ואיפס את ההתרעה. כשהוא מייעץ לי להגיע שוב עם הנורה נדלקת בשנית.

עד כאן הכל טוב ויפה. אבל, לאט לאט התחיל להיות די ברור שהגיר חולה. נהיה כנים- משכתי זמן ודחיתי את הקץ. בהתחלה הוא פשוט היה מושך הילוך (פתאום ההילוך היה יורד בבת אחת והייתי מרגיש תאוצה), בסיבובים תוך כדי לחיצה על הגז הסל"ד היה קופץ, ובחודש האחרון הוא היה נכבה לי כשהייתי מניע אותו בבוקר. כאילו קשה לו לצאת מראשון. לפני שבוע נסעתי לחבר בירושלים והגיר בפירוש היה לא בריא. 5 דקות לפני ירושלים נדלקה הנורה. (כן אני יודע- אדיוט, מה הוא נוסע לירושלים).

הרכב נסע על לירושלים, ואפילו חזר לביתי בתל אביב. למחרת עוד ניסיתי לראות מה מצבו אבל הוא כבר ממש חולה. מאז הוא לא זז (4 ימים)

אז עכשיו לשאלות:

מהסיפור היפה שלי, מה הדיאגנוזה? מה האפשרויות שלי?

אני מניח שיש 2- שיפוץ או קנייה מפירוק. מה עדיף אם אני מעוניין להמשיך לנסוע, ומה עדיף אם אני מעוניין למכור בקרוב (עוד חודשיים אני אמור לקבל רכב חברה) וכמה כל אופציה תעלה לי.

ולסיום, לאן כדאי לפנות באיזור המרכז? מישהו אמין עם מחירים סבירים.

המון המון תודה על העזרה

פורסם

הבעיה שאתה מתאר ככ"ל הנראה היא בעית פיקוד אלקט' בתיבת ההילוכים .

אם הבעיה היא באמת אלקט' השיפוץ לא אמור להיות יקר . אם הבעיה בסופו של דבר מכאנית אז שיפוץ טוב יעלה לפחות 5K .

קניה מפירוק אינה כדאית כיוון שאתה קונה חתול בשק .

פורסם

אם נדלקה מנורת תקלה צריך לבדוק ראשית האם התקלה חשמלית או מכאנית ודרך מסך המחשב כמובן שלא ניתן לדעת.

יש לגשת למכון לגירים אוטומטיים לאבחון ופתרון.

שיפוץ או החלפה יכולים לעלות לך 3500-5000 ש"ח תלוי באיזה מוסך /מכון שיפוץ תעשה את העבודה.

כמובן שמוסך יקר יותר ממכון לגירים אבל לאו דווקא בגלל איכות העבודה אלא בגלל פערי התיווך שיש להם עם מכון הגירים:

זה עובד ככה- המוסך מפרק את הגיר ושולח אותו למכון גירים ,מתבצע התיקון ועל ה"שליחות" הזו אתה משלם עוד.

כדי לחסוך פערי תיווך מומלץ לפנות למכון לשיפוץ גירים אוטומטיים.

אם אתה קרוב לפ"ת או לסביבותיה יש שם את חבר הפורום ספי,באיזור תעשייה סגולה- יש לו ולשותפו יניב מכון לגירים אוטומטיים -אמין,מקצועי ומשרת רבים מחברי הפורום.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

ספי ויניב לא מטפלים במכוניות בעלי נפח מנוע 3000 ומעלה, איך אני יודע ?. השבוע פניתי אליהם בקשר לבדיקה וכנראה שיפוץ

בהונדה אקורד 98, נפח 3000.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

לבעל הקוואליר, נראה שהיה לך חוסר שמן, ולכן בפניות, כאשר גובה המפלס משתנה בגלל הצנטריפוגה, לא מגיע שמן לפתח הפילטר, אין לחץ שמן בגיר וישנה החלקה.

בקוואליר יש שני סוגים של גירים: 125 - שלושה הילוכים ו 4T40 - ארבעה הילוכים. את שניהם ניתן לשפץ, ולדעתי (המשוחדת, אמנם) עדיף שיפוץ על גיר מפירוק.

ולדויד - אנחנו כן מטפלים במכוניות עם מנוע הגדול מ 3000 סמ"ק, אלא שלגיר של אקורד 3000 אין לנו שום חלקים מלבד החלקים הרככים (soft parts), והגיר ידוע כגיר שהנזק שלו הוא בד"כ יותר מאשר חלקים רכים, ולכן לא רציתי לקחת עלינו עבודה, שהסיכוי קטן שנסיים אותה בזמן סביר ולמלוא שביעות רצונו של הלקוח.

פורסם
לבעל הקוואליר, נראה שהיה לך חוסר שמן, ולכן בפניות, כאשר גובה המפלס משתנה בגלל הצנטריפוגה, לא מגיע שמן לפתח הפילטר, אין לחץ שמן בגיר וישנה החלקה.

בקוואליר יש שני סוגים של גירים: 125 - שלושה הילוכים ו 4T40 - ארבעה הילוכים. את שניהם ניתן לשפץ, ולדעתי (המשוחדת, אמנם) עדיף שיפוץ על גיר מפירוק.

ולדויד - אנחנו כן מטפלים במכוניות עם מנוע הגדול מ 3000 סמ"ק, אלא שלגיר של אקורד 3000 אין לנו שום חלקים מלבד החלקים הרככים (soft parts), והגיר ידוע כגיר שהנזק שלו הוא בד"כ יותר מאשר חלקים רכים, ולכן לא רציתי לקחת עלינו עבודה, שהסיכוי קטן שנסיים אותה בזמן סביר ולמלוא שביעות רצונו של הלקוח.

ספי, תודה רבה על התגובה. שאלה- האם זה יכול להיות משהו שתוספת של שמן גיר יכולה לפתור? או שכבר עברנו את השלב הזה. שנית, אמנם דעתך משוחדת:wink:, אבל אשמח לקבל הערכה על איזה טיפול כדאי לעשות במידה ומתכוונים למכור את הרכב עוד כמה חודשים.

• תוכן חדש...