Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6820 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לא נכון. אין שום קשר. לכול המשאיות יש בין 4 ל- 6 מיכלים. לענטיקות יש בין 2 ל- 3 מיכלים. מערכת בלימת אוויר דו מעגלית קלאסית (תקן אירופאי) מוגנת ע"י שס' הגנה נתיבי, לרוב 4 מעגלים. כאשר נוצרת בעיה, קרע בצינור למשל, האויר בורח וגורם לירידת לחץ במעגל הפגוע, ואז השס' האחראי למעגל זה נסגר ובכך מונע בריחת כול האויר במשאית. כך שאר המעגלים לא נפגעים ויכולת הבלימה נשמרת.

נכון, ואמרתי שזאת לא מערכת חדשה בכלל אם תקרא שוב תראה.

בקשר לתזוזה שלה כאשר אין לחץ, זה ברור שאי אפשר לשחרר, התכוונתי לזה כעיקרון רק שלא הזכרתי את זה.

זה ברור שיש מדחס אוויר בשביל זה, סך הכל רציתי להמחיש בצורה יותר פשוטה מהיא מהערכת הזאת (שדרך אגב למדחס אוייר יש מאורר דרך אגב ולא צריך להתנצח בשביל זה !).

אין צורך בהתנצחויות, יש אפשרות לעשות את זה בדרך אחרת, מה שהוספת בציטוט שלי הוא אותו הדבר, יכולת להסביר לו את זה בצורה אחרת.

אני כמובן הסברתי לו בצורה הכי פשוטה מכיוון שלא ידעתי עד כמה הידע שלו במשאיות הוא רחב.

פורסם

סליחה. אל תבין אותי לא נכון. אני לא התכוונתי להתנצח, כמובן. מה שכן התכוונתי - לתקן טעויות שכתבת. אם מישהו שאל ואחר ענה אבל פיזר טעות פה ושם - אני לא רואה פסול בלתקן. הפורום כאן נועד בין היתר גם לזה. ואם כבר בטעויות עסקינן:

"אולי אפילו יצא לך לשמוע פעם ליד משאית, צליל של גנרטור או מאוורר שנשמע כמו ניפוח גלגלים ברכב? זה מופעל בעצם כשהלחץ במיכל יורד." עוד טעות, שלא הערתי לגביה כדי לא להיראות כמי שמיתנצח: כאשר שומעים את הרעש הזה, הלחץ במיכל לא יורד, אלא נמצא בלחץ המקסימלי שלו או לחץ העבודה. אז שסתום פורק הלחץ, זה שאחראי על לחץ העבודה ברכב, "מרגיש" שבמיכלים יש מספיק ומפנה את האויר מהמדחס לאטמוספירה. וזהו הרעש שנישמע. כאשר הלחץ במערכת יורד חזרה למינימום המוגדר מראש, פורק הלחץ שוב ניסגר ומזרים האויר מהמדחס (ולא "מאוורר") חזרה למיכלים.

עוד חידוד: לרכבים מימי פעם היה לפעמים מאוורר לטובת קירור המדחס. היום (כבר 30 שנה), המדחסים מחוברים לקו קירור הנוזל של המנוע. זהו. שוב, אני לא רוצה להראות כמי שמתנצח, אבל-

..התכוונתי לכול זה כעיקרון, רק שלא הזכרתי את זה..

פורסם

אז שסתום פורק הלחץ, זה שאחראי על לחץ העבודה ברכב, "מרגיש" שבמיכלים יש מספיק ומפנה את האויר מהמדחס לאטמוספירה.

או שיש פיקוד שפשוט מפסיק את פעולת המדחס. כשבוכנה אחת עולה האוויר שהיא דוחפת הולך לבוכנה השנייה שבאותו זמן יורדת. גם זה קיים היום, לטובת חסכון באנרגיה.

פורסם

נכון. מה שאתה מתאר קיים בעיקר בוולבו, דאף וסקניה. במייבש המשולב כיום עם פורק הלחץ, יש את פתח 4 או 23 שמחובר לראש המדחס. כאשר הפורק נכנס לעבודה ופורק את הלחץ לאטמוספירה, באותו זמן לחץ חוזר ממיכל ההתאוששות מחזיר אויר בכיוון הפוך, דרך המסנן של המייבש ו"שוטף" את הלחות שהצטברה - החוצה, ובאותו הזמן רץ לחץ לראש המדחס ומזיז מכלול שבעצם פותח את תאי הלחץ במדחס והאחרון בעצם "מסתובב על ריק". הרבה מוסכים מבטלים את צינורית הפיקוד לראש המדחס כי בפעולת ההסתובבות-על-ריק המדחס נוטה יותר לזרוק שמן בגלל שאין לחץ בתאים/צילינדרים.

השיטה הזאת התבקשה בכדי לעמוד בתקני זיהום האוויר, יורו 3 אם אני לא טועה.

• תוכן חדש...