Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6823 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הלך לי הראש מנוע ברובר 216 שנת 98,רציתי לדעת מה עדיף, לעשות ראש שזה בערך 4800 במוסך מורשה של רובר,או להחליף למנוע מיבוא שאת זה אפשר לעשות ב4000 בערך? ואם מישהו יודע על מקום שמיבא מנועים טובים אני גם ישמח..

פורסם

ב- "לעשות ראש " אתה מתכוון לזה שאתה מוכן לשלם על כל העבודה מסביב ?

למה שלא תוריד ותרכיב ראש לבד (עם ספר טוב- עדיף לא היינס ) ותיקח להשחזת שטח ותושבות ב300-500 ש"ח ?

פורסם

למה שלא תוריד ותרכיב ראש לבד (עם ספר טוב- עדיף לא היינס ) ותיקח להשחזת שטח ותושבות ב300-500 ש"ח ?

הגזמת קצת! כולנו אוהבים ורוצים לטפל באוטו לבד אבל החלפת ראש מנוע זה לא עניין של מה בכך... :?

פורסם

כל מי שעובד באיזה שהיא עבודה , כמעט כל דבר , עושה ביום יום דברים יותר מסובכים ממכונאות רכב כללית. (להוציא אלקטרוניקה, ממסרות אוטומטיות והזרקה - שגם אותם לומדים בקורסים קצרים ) . אם הוא יודע לקרוא סדר ועומסי פתיחת/סגירת ברגי ראש ,לא לתת לקפיצי הסופפים לעוף לו באויר ולהקפיד לפי שלבי הרכבת ומיקום הקמשפטים והחגורה,-מה שכל ספר טוב מסביר צעד אחר צעד , הוא כבר ברמה שמעל למכונאי הממוצע אצלנו.המוסכים טורחים להזכיר שאנחנו בין סוריה למצרים. לא בין שבדיה ויפן.

פורסם

לחבר שלום

ראש המנוע ברכבך הינו ראש מעט מורכב להשחזה מילוי והרכבה ,יש להקפיד למסור את למשפץ אשר צבר ניסיון בראשים מסוג זה כנ"ל המכונאי

התקשר למוסך מייקל 0547861007 ברח בן אביגדור 11בתל אביב ובקש את מוני מתמחה במנועים מסוג זה ואף מחזיק רכב דומה

יגאל

פורסם

שלום.

אני אסביר לך למה הוא לא יכול להוריד את הראש!!!

המנוע הזה מיוחד במינו מסובך בצורה שמתאימה רק לאנגלים המפגרים. כול הסיכוים שאם הוא יפרק את הראש הוא יכול אחרי זה לרקוד למבדה חרבנה ולשיר את השיר הוי אכלתי אותה "איזה מפגר אני ששמעתי לעצת אחיטופל של עוד אחד שלא מבין רק מומחה ליעץ לאחרים" הבנתה מר בחור?

אגב הספרים של הינס שוים לתחת לתיקונים ברמות כאלה ! הם מקסימום טובים לעיון למען ההשכלה בשרותים כי שם יש זמן וכמובן אם ניגמר הנייר יש אם מה לנגב.

לבעל הרובר.

החלפת מנוע מיבוא כולל הרכישה עולה בסופו של דבר +- 7000 ש"ח כי זה לא ניגמר ברכישת המנוע.

מה עלך לעשות לקחת את הרכב למכונאי טוב שיסכים להתעסק אם הרכב הזה כי לא כול המוסכים מוכנים לקבל את הרכב הזה לתיקון. לפרק את הראש לעמוד את הנזק ואחרי זה להחליט.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

נראה לי שבאמת הפסדתי הרבה שלא הכרתי אותך כבר ב-64 , כשהתחלתי לשפץ לבד טילון ICM ואחריו בייבי פורד פריפקט 46, 3 איזטות (250 ו-300) , לארקים (63 סטודבייקר ו- 64 שבי 2) , חיפושית 59, קטנוע NSU (ידעת שהיה כזה דבר ?) וטנדר ויליס שהסופר הוריקן שלו עדיין זרוק אחרי 20 שנה בחצר. עם הגיל בטח שכחתי כמה בדרך. חבל-אז לא היו ספרים בכלל . נראה לי שהיית יכול לעזור - אם כבר היית אז.

ולגופו של עניין - אם לא צריך כלים מיוחדים (נדיר ובדרך כלל נפתר באילתורים ) אין סיבה שכל אדם לא יוכל לעשות מה שמכונאי כללי עושה .(שוב- להבדיל ממומחה במערכות מעטות. פו"ה ראש, כל ראש, גם של D-10/994 שנעשה ביערות אפריקה בשטח ע"י מכונאי טיפולי שטח אחד + כמה חוטבי עצים - אינו כזה,- החלפת רדיאטור,פיינל דרייב/ספרוקטים יותר קשה וגם היא נעשית בשטח עם ארגז כלים סטנדרטיים).

אז די להפחיד את הילד.

פורסם

אתה מפחיד אותי ולא את הילד, ואגב בין שבדיה ליפן תמצא בגלובוס גם את ישראל.

אם בני ויגאל מתריעים על בעיות בעבודה מעיין זו אז יש כזו! ולא יקום אצלי משפץ ביייבי פורדים או רכבי מתושלח למינהם ויטען אחרת.

פורסם

הלו חברים איזה מלחמת אגו עשיתם לי פה מה קרה?? תשמעו משהו תכל'ס אני סובל מהאוטו הזה באיזור הכיס שלי(לא מהנסיעה והנוחות שאלו דווקא מעולים) כי כל כמה ימים הולך לי משהו ואני במוסך אז אני חושב למכור אותו כמות שהוא וליידע על הבעיה בזמן הקניה.. מקווה שאני יצליח כי ממש כבר אבל ממש אין לי כח בשבילו.

אני חושב שאפשר לעצור את השרשור/מלחמה/תחרות הזאת פה! :-) ערב טוב!!

פורסם
נראה לי שבאמת הפסדתי הרבה שלא הכרתי אותך כבר ב-64 , לא רק שהיתי קים גם עסקתי בתחום כשהתחלתי לשפץ לבד טילון ICM ואחריו בייבי פורד פריפקט 46, 3 איזטות (250 ו-300) , לארקים (63 סטודבייקר ו- 64 שבי 2) טעות 64 הלך אם מנוע GM1 שנת 65 היה מנוע GM2 ., חיפושית 59, קטנוע NSU (ידעת שהיה כזה דבר ?) היה לי כזה ווספה וטנדר ויליס שהסופר הוריקן שלו עדיין זרוק אחרי 20 שנה בחצר. עם הגיל בטח שכחתי כמה בדרך. חבל-אז לא היו ספרים בכלל .היו ספרים יש לי אותם עד היום נראה לי שהיית יכול לעזור - אם כבר היית אז. חבל ממש חבל כי יכולתי באמת לעזור לך

ולגופו של עניין - אם לא צריך כלים מיוחדים (נדיר ובדרך כלל נפתר באילתורים ) אין סיבה שכל אדם לא יוכל לעשות מה שמכונאי כללי עושה .(שוב- להבדיל ממומחה במערכות מעטות. פו"ה ראש, כל ראש, גם של D-10/994 שנעשה ביערות אפריקה בשטח ע"י מכונאי טיפולי שטח אחד + כמה חוטבי עצים - אינו כזה,- החלפת רדיאטור,פיינל דרייב/ספרוקטים יותר קשה וגם היא נעשית בשטח עם ארגז כלים סטנדרטיים).

אז די להפחיד את הילד.

שלום.

ריב זקנים הא בפורום של צעירים חחחה

יקירי ההבדל בינינו שאתה שיפצתה כמה רכבים וכול הכבוד !!!

אבל אני עובד במיקצוע הזה פול טים גוב משנת 66 עד היום. כולל מנהל מוסך בפועל.

האמן לי אני מכיר את הרכבים ששיפצתה מה לעשות גם לי יש כמה בבעלותי אבל! אתה לא מכיר את המנוע של הרובר הזה ואני כן.

אין לי כול כוונה לפגוע בך חלילה אנחנו באותו הגיל אבל אני פעיל בתחום ביום יום ורק בסופי שבוע מיתעסק באספנות.

סתם בשביל הכיף קישור לאחת המכוניות שלי שאני משפץ אכשו מה יש שבה ותהנה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=122866&highlight=%D7%A8%D7%A0%D7%95

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

אני בעל רובר קבריולט לפני 3חודשים הלך לי ראש החלטתי לתת למכונאי לעשות לי ראש וזאת היתה הטעות הכי גדולה שעשיתי בחיים-המכונאי פתח את הראש והתגלה שאי אפשר לחרוט את הראש אז מה עושים? קניתי ראש על לי 2000 שקל כי קשה להשיג ראש כמו שלי (דגם מנוע d16a8 קאמשאפט כפול)ועוד גומיות שסתומים,אטמים,ועוד כמה דברים במנוע בקיצור הגעתי ל5000 ש"ח עם העבודה. קיבלתי את הרכב מעשן בטרוף וזולל שמן יותר מדלק מה קרה? לא החליפו רינגים שוב פעם רק הרינגים עלו לי 800 ש"ח ואיפה שוב עבודה ומה שמסביב? קיצר הגעתי סה"כ ל6500 ש"ח לאחר כשבועיים בחזרה מאילת לצפון התחילו תקתוקים רציניים מהמנוע? מה קרה? המכונאי טען שהמשאבת שמן הפסיקה לעבוד לא הגיע שמן לקראנד ולבוכנות הלך מנוע!! מה עושים קניתי מנוע מיבוא (לא מפרוק בארץ) עלה לי 3330 ש"ח ! תראו מה זה!! הבאתי כמה מומחים שיבדקו לי את המנוע תכף לפניי שאני קונה אמרו לי תחטוף! מנוע כמו חדש! על ההרכבה לא שילמתי המכונאי המעפן שילם עד היום אני מבסוט מהמנוע-אני לא פוסל שיפוץ מנוע יכול להיות שלא היה לי מזל או שהמכונאי לא יודע לעבוד , אבל הרבה יותר משתלם לייבא מנוע מלשפצו ,.ולך בעל הרובר בארץ לא יודעים לטפל ברובר,חשוב מאוד להשתמש במיים מיועדים למערכת קירור (מיים אדומים בלבד)מערכת קרור ברובר רגישה מאוד,המון מנועים הולכים לעולמם בגלל שימוש במיי ברז וכן גם חשוב להשתמש בשמן איכותי.ועוד משהו יש לי בבית ראש מנוע חדש לא יודע אם יתאים לך ראש מדגם מנוע d16a8 דאבל קאמשאפט.

פורסם

תחליף מנוע - חבל על השיפוץ של הראש.

דודו צודק - באמת לא יודעים לטפל ברכבים האלו בארץ וחבל, הם מצוינים.

AmpTw: Zapco Ref 200.2| AmpWoofer :Zapco Ref 350.2

| Processor: Alpine H701

• ספונסר פורום
פורסם

שלום לכולם.

לבעל הרכב,מה הבעיה במנוע? יש קומפרסיה במים? שמן במים? מים בשמן? מתחמם?

בעקרון,כמו שאמרו לך קודמי,זהו מנוע מאוד מסובך,לעיתים לאחר שיפוץ ראש ישנה בעיה ,יש להרכיב אך ורק אטם מקורי!!!

וחובה להחליף את ברגי הראש!!!

אפשר וניתן לשפץ את ראש המנוע הזה בהצלחה,ואף בצחיר נמוך משציינת,רק מה,זה חייב להעשות על ידי בעל מקצוע עם ניסיון במנוע הנ"ל.

מנוע D16A8 לא דומה בכלל למנוע שלך,זהו מנוע של הונדה,נמצא ברוברים מהשנתונים 93-95

מנוע יבוא כולל עבודה וניירת יעלה כמו שבני כתב בסביבות ה7000 שקל,וכמו שאתה יודע,זה חתול בשק.

מצא לך מכונאיאמין ומקצועי,בעל ניסיון במנוע הנ"ל היפרד מכמה אלפיות בודדת,וסע לשלום.

אורן

• תוכן חדש...