Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6855 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה בכותרת.

יצא לי לראות שיש כל מיני תחומי רגישות למגברים שונים בכניסת ה PRE-OUT שבאה מה HU..

ישנם מגברים בעלי 0.2-4 VOLT ישנם מגברים של 0.2-5 VOLT ויש גם עד 8 VOLT וכל מיני תחומים..

האם זה פרמטר שאני צריך לקחת בחשבון כאשר אני קונה מגבר ?

*לצורך המחשה - יש לי HU של PANASONIC , דגם CQ-C9801 שיש לו 3 יציאות PREOUT של 5V כל אחת. האם אני חייב להתאים לו מגבר בעל רגישות מתח כניסה תואמת , נניח - 0.2-5 VOLT ? או שגם מגבר בעל רגישות של 0.2-4 VOLT יתאים ?

שלחתי מייל עם אותה שאלה לתמיכה טכנית של HIFONICS בארה"ב (בגלל שרציתי לקנות ZXI-6404 שהוא בעל תחום של 0.2-4 VOLT) ותרם קבלתי מהם תשובה..

מודה מראש לעונים !!

לא מתיימר להיות מומחה באודיו לרכב. אבל לומד כל יום משהו חדש..

פורסם

לא לא קראתי שום חוברות של מוצרים שלי בגלל שעדיין אין לי מוצרים חוץ מה HU.. המטרה כרגע היא להתאים לו מגבר..

אז בעקרון אני חייב לחבר לו מגבר עם רגישות GAIN בין נניח 0.2-5V ? הבנתי נכון ?

וסתם בשביל ללמוד , מה ייקרה נניח עם מחברים מגבר עם רגישות של רק עד 4V נניח ? ייגרם נזק למגבר או משהו ?

תודה..

*נ.ב , קראתי את כל ה FAQ של הפורום ולמדתי משם כמה שיותר.. עדיין לא נתקלתי בשאלה כמו שלי ואולי שווה להכניס אותו לדביק כדי שאחרים יוכלו גם לדעת שזה חשוב לפני שהם רצים וקונים מגבר..

פורסם

לא מדוייק

הגיין, עליו מצוינים טווח מתחים, מהווה את הגברת המגבר יחסית לאות המבוא מהרדיו דיסק.

ככל שאות המוצא מהרדיו יהיה גבוה יותר, כך האות המתקבל במגבר יהיה נקי יותר, וייספחו אליו פחות רעשים.

לכן יש מכשירים הנקראים "ליין דרייברים" שתפקידם הוא להעלות את מתח המוצא של האות היוצא מהמערכת.

מקווה שלא הטעתי :)

מתחדשת*

פורסם

לא לא הטעת.. כל מה שרשמת אני כבר יודע ומכיר..

השאלה שלי היא - האם תקין לחבר למגבר בעל רגישות של 0.2-4 VOLT מכשיר HU עם יציאות 5V PREOUT..?

מה ייקרה בעצם ? האם האות שתכנס למגבר לא תפגע בשום רכיב פנימי במגבר ? האם המגבר יצליח להגביר אות הגבוהה ממה שאמור להכנס אליו בצורה נקייה ובטוחה ?

אלו שאלות קריטיות מאד בשבילי כרגע. אני חייב תשובה דחוף ! אני על סף הזמנת מגבר וזה יכול לעזור לי להמנע מטעות גורלית..

במיוחד כשאני מתכוון לעשות ייבוא אישי ואז בכלל אין לי אבא ואמא למוצר במידה ומשהו יידפק..

כל מתקין ששאלתי עד עכשיו הרים גבה לגבי השאלה שלי ולא ידע לתת תשובה כלשהי..

אני חייב את עזרת המבינים כאן (איפה אייל וכל שאר המומחים כאן שרשמו את כל התגובות המקצועיות שיש ב FAQ ? :-D )

תודה לכם שוב..

פורסם

עיקרונית שום דבר קריתי לא יקרה אם תחבר HU שמסוגל להפיק 5V למגבר שיכול לקבל עד 4V , הרי שהמכשיר לא מוציאה כל הזמן 5 אלה 5 זהו המקסימום שהוא מסוגל להוציא (כאשר ה VOL שלו במקסימום (או קרוב עליו).

דוגמה :

נניח שי לך שתי מגברים : אחד מסוגל לקבל 4V והשני 6V ונניח ששניהם מסוגלים להפיק 100 WATT RMS וה GAIN מקווון ל MAX

ניתן על שתיהם 3V בכניסה

במגבר הראשון אנו נקבל ביציאה 75W (כי נתנו לו את המקסימום שהו יכול לקבל וה GAIN שלנו ב MAX)

במגבר השני נקבל לאומת זאת רק 50W

אם ניתן על המגבר הראשון 4 או 5 נקבל בשני המקרים 100W

(כמובן שאף אחד לן מפעיל מגברים\HU על MAX GAIN בגלל האיוותים אך לצורך ההמחשה נקבל זאת כי מצב נתון )

מקווה שהיצלחתי לעזור וליתר בטחון תבדוק אצל ענשים נוספים כי גם אני כמוך לא מתיימר להגיד שאני מומחה על :-)

Head : Alpine IXA - W407 + PXA H701

Spk : Mt22 | L3 | Hertz Ml 1600 | HDX 300 D

Amp : Nakamichi PA2100 | PA4100 | Audison Lrx 1.1 K

פורסם

אלכסנדר , תודה.. הבנתי את מה שאתה אומר וזה נשמע לי הגיוני בהחלט..

מה גם שקראתי עכשיו חוברת מוצר של מגבר קלריון APX4360 , שיש לו בורר רגישות אות כניסה והם מאשרים את מה שאתה טוען בגדול - HU שמוציא 5V PREOUT מגיע לזה רק בעוצמה מקסימאלית לכן לא צריכה להיות בעיה לחבר אותו למגבר שרגיש רק עד 4V ואפילו פחות מזה.. הם ממליצים שם לבעלי HU עם יציאות 4V ו 5V לבחור בבורר מצב רגישות של 0.6-2V ..

צרפתי צילום מסך מאותו קטע בחוברת..

לגבי הלינק של TFISHLER = לא יודע מה איתכם אבל אני מקבל "בעיה בטעינת הדף"...

תודה שוב..

211.JPG

פורסם

הלינק נראה למטה לזמן מה.. אצלי כרגע עובד. נסה שוב.

No need for 3way active stereo system.. Driving an Alfa Romeo

:scatter:

When you're crawling along at 15kmh in the morning rush hour somewhere to put you frappacappalattechino would be useful

פורסם

תודה ! :-P עובד. קראתי והבנתי הכל..

אז לסיכום, (שוב בתקווה שאני לא טועה והבנתי הכל..) :

לא צריכה להיות בעיה של תאימות מפני שה 5V ב PREOUT של ה HU מגיעים רק בעוצמה מקסימלית..

בכל מקרה כשמכוונים מערכת לא מכוונים אותה לפי עוצמה מקסימלית לעולם מפני שהתדר של המוסיקה יהיה מעוות ויהיה במצב CLIPPING קטום.. מה שמומלץ אם למדתי נכון , זה לכוון את ה HU לבערך 75% מעוצמת ההגברה שלו ולפי זה לקבוע את רגישות ה GAIN במגבר.. ב 75% הגברה ה HU אמור לתת צליל לא מעוות (במידה ואין LOUD והכל על FLAT) ולכן גם המתח ביציאה שלו לא אמור להתקרב לאזור ה 5V.

עכשיו מה שנשאר זה לכוון את רגישות ה GAIN במגבר להתאים אותה ל HU.. הבנתי נכון ?

*אגב , איך אני יודע מה היא רגישות ב GAIN ב VOLT ? לא רשום על כל מגבר נקודות ציון לאורך וויסות ה GAIN..

בהרבה מגברים פשוט יש ווסת GAIN שבקצה אחד רשום ניגד MIN ובקצה השני רשום MAX..

פורסם

טוב, אם אתה רוצה להיות קדוש ישנה את הדרך הבאה (שעובדת יפה).

לוקחים מולטימטר, דיסק שצרוב עליו תדר של 1KHZ ב 0db. אפשר לצור עם NCH TONE GENERATOR (תוכנה חינמית)

אתה יכול להוריד מפה: http://www.nch.com.au/action/tnsetup.exe

או להוריד ישירות מפה: http://www.subwoofertools.com/portal.asp?contentid=19&categoryid=18

כוון את ה HU ל 75% ווליום. שים את הדיסק (הכל צריך להיות FLAT)

כוון את הGAIN למינימום.

חבר את המולטימטר ליציאות הרמקולים ובדוק איזה ערך אתה אמור לקבל לפי האתר הבא: http://www.subwoofertools.com/forum/setgain.asp

תרים את הGAIN לאט לאט עד שאתה מקבל +- את הערך הרצוי.

אני הורדתי קצת ליתר בטחון :)

בהצלחה :)

No need for 3way active stereo system.. Driving an Alfa Romeo

:scatter:

When you're crawling along at 15kmh in the morning rush hour somewhere to put you frappacappalattechino would be useful

פורסם

לא כל כך משנה מה הרגישות של GAIN בVOLT . ההגברה המשמעותית של המגבר היא בהספק ולא במתח(ההגברה במתח היא רק פי 4-5 MAX ) העיקרון הוא שברגע שקיבלתה בכניסה אות ב VOLTAGE MAX ביציאה תקבל את ההספק המקס שעליו מכוון המגבר. אם נחזור לדוגמה שנתתי לך קודם : נגיד וכיוונו את המגבר בנקום לMAX 100W ל50W מכך שהמגבר הראשון כאשר יקבל 4V יוציאה 50W והמגבר השני 33.3W

אם אתה רוצה לראות מספרים יותר מדוייקים אתה תמיד תוכל למדוד אם FLUKE (רב מודד)

Head : Alpine IXA - W407 + PXA H701

Spk : Mt22 | L3 | Hertz Ml 1600 | HDX 300 D

Amp : Nakamichi PA2100 | PA4100 | Audison Lrx 1.1 K

פורסם

ALEXANDER ו TFISHLER , תודה רבה לשניכם ! עזרתם לי מאד . באמת.

TFISHLER , יצאת מלך עם ההסבר של כיוון המגבר עם כל הלינקים .. :-)

שמרתי בסימניות שלי את שני העמודים האלו ואני אבצע את הכיוון בדיוק ככה כשאני אקנה מגבר..

שוב תודה רבה.. והאמת שהייתי ממליץ בחום לשים את זה בסטיקי,

אחד הדברים החשובים שיש במערכת היא כיוון נכון של ההגברה בלי להגיע ל CLIPPING..

• תוכן חדש...